Κούγιας : Να ανακληθούν τα πτυχία όσων φοιτητών δωροδόκησαν τον καθηγητή

Την οργή των φοιτητών στο ΤΕΙ Σερρών προκάλεσε η ανακοίνωση του συνηγόρου υπεράσπισης του καθηγητή «Φακελάκη», Αλέξη Κούγια.

 

Ωστόσο ο γνωστός δικηγόρος υποστηρίζει πως του είναι αδιάφορες οι αντιδράσεις των φοιτητών, καθώς εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι το νομικό θέμα της υποθέσεως που είναι ιδιαιτέρως προβληματικό. Μάλιστα ο ίδιος μιλώντας στο iefimerida.gr είπε Είμαι περίεργος για το τι θα κάνει η εισαγγελία των Σερρών. Εάν θα στείλει έγγραφο προς τη σχολή να τους ανακαλέσει τα πτυχία, όπως γίνεται συνήθως με τους φοιτητές που κάνουν πλαστογραφία σε διάφορα μαθήματα ή έχουν πλαστά πτυχία, γιατί τέτοια περίπτωση είναι εδώ.

Advertisement

«Μου είναι αδιάφορες οι αντιδράσεις των φοιτητών»

 

«Εγώ έχω ορκιστεί, όταν έδωσα τον όρκο του δικηγόρου, να υπερασπίζομαι τον άνθρωπο που μου εμπιστεύεται τη ζωή του με τέτοιον τρόπο ώστε επικαλούμενος το νόμο να κάνω το καθήκον μου και να βοηθάω την δικαιοσύνη να εκδίδει δίκαιες αποφάσεις. Μου είναι αδιάφορες οι αντιδράσεις των φοιτητών», αναφέρει ο κ. Κούγιας.

 

Τονίζει μάλιστα «εκείνο που με ενδιαφέρει είναι το νομικό θέμα της υποθέσεως που είναι ιδιαιτέρως προβληματικό Μετέτρεψαν τους καθ΄ ομολογίαν τους φοιτητές, που κατά τη δήλωση τους δωροδοκούσαν τον καθηγητή για να περάσουν το μάθημα σε δήθεν εκβιαζόμενους. Είμαι περίεργος για το τι θα κάνει η εισαγγελία των Σερρών. Εάν θα στείλει έγγραφο προς τη σχολή να τους ανακαλέσει τα πτυχία, όπως γίνεται συνήθως με τους φοιτητές που κάνουν πλαστογραφία σε διάφορα μαθήματα ή έχουν πλαστά πτυχία, γιατί τέτοια περίπτωση είναι εδώ».

 

Παράλληλα σχολιάζει την απόφαση της δημοσιοποίηση των φωτογραφιών και των στοιχείων της ταυτότητας των τριών κατηγορουμένων. «Με ενοχλεί ιδιαίτερα, αυτό που συνέβη τις τελευταίες ημέρες, ή διαδικασία που ενεργοποίησε η εισαγγελία Σερρών με την δημοσιοποίηση των φωτογραφιών και των στοιχείων της ταυτότητας των τριών κατηγορουμένων τους οποίους βάφτισαν εγκληματική οργάνωση. Αυτά είναι για γέλια. Και το σημαντικότερο από όλα είναι το γεγονός ότι είναι συγκεκριμένο το νομικό πλαίσιο για αυτή τη διαδικασία. Ότι είναι μία ακραία διαδικασία και προβλέπεται για βιαστές, γα παιδεραστές, για πορνογράφους παιδικής πορνογραφίας, για serial Killers, για ανθρώπους που καθημερινά έχουν εγκληματική συμπεριφορά και έχουν διαπράξει ειδεχθή εγκλήματα και όλοι αυτοί μπορεί να αναγνωριστούν μέσα από φωτογραφίες Αυτή η διαδικασία ενεργοποιήθηκε για έναν επί τριάντα χρόνια καθηγητή σχολής, που είχε χιλιάδες φοιτητές, για ένα επώνυμο καθηγητή σχολής ο οποίος κατηγορείται από επώνυμους φοιτητές, οι οποίοι δεν χρειάζονταν αυτές τις φωτογραφίες για να ενεργοποιήσουν τα αντανακλαστικά τους έστω και καθυστερημένα και να τον καταγγείλουν και αυτά γίνονται όλα το 2018 σε μία χώρα που δίδαξε τον νομικό πολιτισμό, όπως είναι η Ελλάδα».

 

Advertisement
ΔΕΗ

 

«Δεν είμαι δικαστής, ο πελάτης μου πρέπει να πείσει για την αθωότητα του»

 

 

Ο κ.Κούγιας πρόσθεσε ότι «ποτέ δεν αναλαμβάνω μία υπόθεση εάν δεν γνωρίσω προσωπικά τον κατηγορούμενο, εάν δεν αντιληφθώ από το περιεχόμενο της δικογραφίας ότι έχω υπερασπιστικές δυνατότητες και είδα έναν άνθρωπο ο οποίος είναι στα πρόθυρα της αυτοκτονίας, ο οποίος σκέφτεται τρία παιδιά επιστήμονες που έχει, ειδικά μετά από αυτό που έγινε και αποτελεί οικογενειακή καταστροφή, αυτή η μεθόδευση, από την εισαγγελία Σερρών και από την άλλη πλευρά αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να αποδείξει την αθωότητα του».

 

«Εγώ δεν είμαι δικαστής. Ο πελάτης μου πρέπει να πείσει τους δικαστές για την αθωότητα του. Εγώ είμαι αυτή τη στιγμή ο άνθρωπος που επειδή αυτός δεν γνωρίζει νομικά πρέπει να τον ενημερώσω τι ακριβώς έχει δικαίωμα να κάνει και ποιες είναι οι υποχρεώσεις του ώστε να αποδείξει την αθωότητα του και από εκεί και ύστερα, από την στιγμή που εγώ αναλαμβάνω την υπεράσπιση του, στο δικαστήριο γίνομαι η φωνή του γίνομαι η ψυχή του, γίνομαι ο ίδιος του ο εαυτός, γιατί αυτός είναι ο ρόλος ενός τίμιου δικηγόρου».

 

Πηγή: iefimerida.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Άνοιξε και πάλι για πεζούς και οχήματα η παλαιά γέφυρα της Χαλκίδας

05/08/25 8:25 πμ

Άνοιξε και πάλι για πεζούς και οχήματα η παλαιά γέφυρα Χαλκίδας

ΥΠΑΑΤ: Στήριξη 63 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους, λόγω εγκλεισμού και ζωονόσων

05/08/25 8:25 πμ

ΥΠΑΑΤ: Στήριξη 63 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους, λόγω εγκλεισμού και ζωονόσων

ΗΠΑ: Ανεξέλεγκτη μαίνεται επί έναν μήνα η πυρκαγιά στο Γκραντ Κάνιον

05/08/25 8:12 πμ

ΗΠΑ: Ανεξέλεγκτη μαίνεται επί έναν μήνα η πυρκαγιά στο Γκραντ Κάνιον

ΡΑΑΕΥ: Έρχονται τα “κόκκινα” τιμολόγια ρεύματος – Όσα πρέπει να ξέρετε

05/08/25 8:06 πμ

ΡΑΑΕΥ: Έρχονται τα κόκκινα τιμολόγια ρεύματος – Όσα πρέπει να ξέρετε

Σεισμός 3,7 βαθμών στο Άγιον Όρος

05/08/25 7:57 πμ

Σεισμός 3,7 βαθμών στο Άγιον Όρος

04/08/25 10:54 μμ

Τα Κάτω Πορόια Σερρών μετατρέπονται σε ντεκόρ κινηματογραφικής ταινίας

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι επενδύσεις στην άμυνα και την ασφάλεια έχουν καταστεί ευρωπαϊκή προτεραιότητα

04/08/25 10:39 μμ

Επίσκεψη Μητσοτάκη στην εταιρεία δορυφόρων ICEYE- Τα σχεδιά της για την Ελλάδα

Πώς φορτώνουμε ένα αυτοκίνητο πριν από ταξίδι

04/08/25 10:30 μμ

Πώς φορτώνουμε ένα αυτοκίνητο πριν από ταξίδι

Το μυστικό γεύσης της σάλτσας ντομάτας

04/08/25 10:22 μμ

Το μυστικό γεύσης της σάλτσας ντομάτας

9 τροφές που δεν πρέπει να μαγειρεύετε στη χύτρα ταχύτητας

04/08/25 10:17 μμ

9 τροφές που δεν πρέπει να μαγειρεύετε στη χύτρα ταχύτητας

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 5 Αυγούστου

04/08/25 10:12 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 5 Αυγούστου

Channel 12: Ο Νετανιάχου κλίνει προς την κατάληψη ολόκληρης της Γάζας

04/08/25 9:57 μμ

Channel 12: Ο Νετανιάχου κλίνει προς την κατάληψη ολόκληρης της Γάζας