20.4 C
Serres

Κυρ. Μητσοτάκης: Θα σταθούμε στο πλευρό της κοινωνίας τους επόμενους δύσκολους μήνες

Date:

Στην έναρξη των εργασιών της συνόδου των προέδρων ΔΕΕΠ και ΔΗΜΤΟ της ΝΔ μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ξεκινώντας την ομιλία του ευχαρίστησε τη Γραμματεία Οργανωτικού και τον Στέλιο Κονταδάκη αναφέροντας ότι ποτέ δεν ξεχνά ότι και ο πατέρας του και ο θείος του υπήρξαν φίλοι του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη από τη δεκαετία του ‘50.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι με αυτή την πρώτη συνάντηση των προέδρων ΔΕΕΠ και ΔΗΜΤΟ της ΝΔ κρατούν ζωντανή τη σχέση της κυβέρνησης και του ίδου προσωπικά με την κομματική βάση.

“Αποδίδω πάρα πολύ μεγάλη σημασία στην οργανωτική και επικοινωνιακή ετοιμότητα του κόμματος. Αποδείξαμε από την πρώτη στιγμή που μάς εμπιστεύτηκε ο ελληνικός λαός ότι δεν θα παραμελήσουμε την κομματική μας λειτουργία λόγω των κυβερνητικών μας καθηκόντων. Ξέρετε, είναι πάντα μεγάλη πρόκληση πώς ένα κόμμα διαχειρίζεται την εξουσία από πλευράς κομματικής οργάνωσης. Πιστεύω ότι έχουμε καταφέρει πάρα πολλά αυτά τα τρία χρόνια και το κόμμα σήμερα είναι πιο οργανωμένο, πιο λειτουργικό, πιο έτοιμο από ό,τι ήταν το 2019 και αυτό μου δίνει και εμένα μεγάλη ασφάλεια”, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, το 2023, και μιλώντας για το κυβερνητικό έργο είπε ότι αποτυπώνεται περιεκτικά και στο φυλλάδιο με τίτλο «Το είπαμε, το κάναμε».

“Αξίζει πάντα τον κόπο να διατρέχουμε αυτό το εύρος, το πλάτος και το βάθος του κυβερνητικού έργου, διότι αυτά τα οποία έχουμε πετύχει αυτούς τους 40 μήνες είναι πράγματι σπουδαία και είναι πολλά”, τόνισε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας πως η ΝΔ έκανε πράξη ουσιαστικά όλο το προεκλογικό της πρόγραμμα.

“Είχαμε δεσμευτεί ότι θα μειώσουμε τους φόρους, τους μειώσαμε. Είχαμε δεσμευτεί ότι θα δημιουργήσουμε πολλές νέες θέσεις εργασίας και το πετύχαμε. Είχαμε δεσμευτεί ότι θα προσελκύσουμε σημαντικές ξένες επενδύσεις και θα ξανακάνουμε την Ελλάδα πρωταγωνιστή στις εξαγωγές και στην καινοτομία, το πετύχαμε. Είχαμε δεσμευτεί ότι το κύρος της χώρας θα ενισχυθεί και η χώρα θα γίνει πιο ισχυρή και πιο ασφαλής. Και το πετύχαμε. Είχαμε δεσμευτεί για μία Παιδεία νέα, σύγχρονη, η οποία θα στηρίζεται σε πιο ισχυρά σχολεία, σε εκπαιδευτικούς οι οποίοι θα έχουν τη δύναμη να μπορούν να διδάσκουν τα παιδιά τους με μεγαλύτερη αυτονομία από το Υπουργείο Παιδείας. Είχαμε δεσμευτεί για ασφαλή πανεπιστήμια, το πετύχαμε. Βρέθηκα πριν από λίγες ημέρες, εδώ, πολύ κοντά, σε ένα σχολείο στη Νέα Ιωνία και συνομίλησα με τους νεοδιορισθέντες εκπαιδευτικούς μας, 25.000 μόνιμοι διορισμοί στην Παιδεία για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια”, συνέχισε ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας πως όλα αυτά έγιναν ενώ η κυβέρνηση διαχειρίστηκε πολές κρίσεις. Επ’αυτού αναφέρθηκε στη μεταναστευτική εισβολή στον Έβρο, στην πανδημία και τώρα στον πόλεμο στην καρδιά της Ευρώπης, με πρωτοφανείς επιπτώσεις ως προς την έκρηξη του παγκόσμιου πληθωρισμού.

“Και βέβαια μια μεγάλη κρίση ακρίβειας την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Και σας διαβεβαιώνω ότι το κάνουμε όσο καλύτερα μπορούμε και όσο αποτελεσματικότερα μπορούμε και έχουμε τους πόρους να το κάνουμε ακριβώς επειδή η οικονομία μας αναπτύσσεται πολύ πιο γρήγορα από αυτό το οποίο και εμείς εκτιμούσαμε”, συμπλήρωσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση μπορεί και στηρίζει σήμερα την κοινωνία επειδή έχουμε υψηλή ανάπτυξη και υπάρχει το δημοσιονομικό περιθώριο “μέσα από τις επενδύσεις, μέσα από τον τουρισμό, μέσα από τις εξαγωγές, να μπορούμε να στρέψουμε το βλέμμα μας στους ασθενέστερους και να μπορούμε να διαβεβαιώσουμε τους Έλληνες πολίτες ότι και σε αυτόν τον δύσκολο χειμώνα τον οποίο έχουμε μπροστά μας, θα σταθούμε κοντά τους”.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο πετρέλαιο θέρμανσης το οποίο άνοιξε στο 1,30 γιατί όπως είπε, υπήρξε μια συστηματική δουλειά και παρέμβαση ενώ σημείωσε πως η κυβέρνηση διαθέτει επιπλέον 300 εκατ για εκείνα τα νοικοκυριά τα οποία δικαιούνται το επίδομα θέρμανσης, με προφανώς μεγαλύτερη έμφαση στην βόρεια Ελλάδα, στα υψηλότερα υψόμετρα, εκεί που ξέρουμε ότι οι ανάγκες της θέρμανσης είναι μεγαλύτερες.

“Θέλω, λοιπόν, να είστε απολύτως σίγουρες και σίγουροι ότι θα σταθούμε στο πλευρό της κοινωνίας τους επόμενους δύσκολους μήνες. Θα υλοποιήσουμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις τις οποίες ανέλαβα στη Θεσσαλονίκη, όταν περιέγραψα τον οδικό χάρτη τον οποίον πρέπει να διαβούμε από τώρα μέχρι τις εθνικές εκλογές”, υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας πως η κυβέρνηση της ΝΔ θα είναι και εκείνη που για πρώτη φορά θα αυξήσει τις συντάξεις από 1.1.2023. “Εμείς θα είμαστε αυτοί που θα καταργήσουμε οριστικά την εισφορά αλληλεγγύης για όλους, δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους. Εμείς είμαστε αυτοί που εξασφαλίσαμε τους δημοσιονομικούς πόρους για να μπορέσουμε να δώσουμε 250 ευρώ με πολύ πιο διευρυμένα κριτήρια στους συμπολίτες μας οι οποίοι τα έχουν πραγματικά ανάγκη τα Χριστούγεννα, για να τα βγάλουν πέρα με αυτόν τον πληθωρισμό, ο οποίος -όπως είχα την ευκαιρία να εξηγήσω και χθες στη Βουλή αρκετά αναλυτικά- δεν αποτελεί μόνο ελληνικό φαινόμενο, προφανώς. Αποτελεί ένα παγκόσμιο φαινόμενο το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί όχι μόνο σε εθνικό, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο”, πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε επίσης ότι η Ελλάδα από ουραγός των εξελίξεων στις Βρυξέλλες σήμερα είναι πρωταγωνιστής στη διαμόρφωση ευρωπαϊκών πολιτικών προς όφελος όλων των ευρωπαίων πολιτών.“Και πιστεύω ότι εάν κάτι αναζητούν οι πολίτες, σήμερα, σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς -όπου πραγματικά κανείς δεν ξέρει τι μας ξημερώνει την επόμενη μέρα- είναι αυτές οι τρεις λέξεις που αποτέλεσαν τον πυρήνα του συνθήματός μας στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης: Συνέπεια -την αποδείξαμε-, Συνέχεια και Σταθερότητα”, υπογράμμισε.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι απαιτείται σταθερότητα ώστε να ξέρουμε ότι υπάρχει μία κυβέρνηση και ένας Πρωθυπουργός ο οποίος γνωρίζει πώς να διαχειρίζεται κρίσεις.

Επιπρόσθετα ανέφερε ότι έχει ζητήσει από τους υπουργούς και ανταποκρίνονται σε αυτό, να μην υπάρχει κυβερνητικό κλιμάκιο το οποίο να πηγαίνει στην περιφέρεια και να μην συναντιέται με τα κομματικά στελέχη.

“Ξέρετε ότι και εγώ όταν περιοδεύω στη χώρα πάντα φροντίζω όχι απλά να βρίσκω χρόνο να συζητώ με τις τοπικές οργανώσεις, αλλά σκύβουμε πάνω στα τοπικά προβλήματα και δίνουμε λύσεις, συνεργαζόμενοι με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με Δημάρχους, με Περιφέρειες. Δεν υπάρχουν χρώματα στα τοπικά προβλήματα. Και γι’ αυτό θα έχουμε τη δυνατότητα στο τέλος της τετραετίας να επιδείξουμε ένα έργο το οποίο δε θα είναι απλά οριζόντιο σε εθνικό επίπεδο, αλλά θα μπορούμε να πούμε ότι ναι, έχουμε δρομολογήσει τα περισσότερα έργα που δρομολόγησε ποτέ κυβέρνηση σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Με τα περισσότερα χρηματοδοτικά εργαλεία, με το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», παραδείγματος χάρη, το οποίο έδωσε τη δυνατότητα σε Δήμους να τρέξουν μία σειρά από έργα και να επιλύσουν εκκρεμότητες του παρελθόντος, με σημαντικά έργα εθνικής εμβέλειας τα οποία είχαν κολλήσει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας”, σημείωσε.

Επ’αυτού αναφέρθηκε στο Μετρό στον Πειραιά υπογραμμίζοντας πως “δεν μας αρέσουν οι μουσαμάδες, μας αρέσουν τα πραγματικά έργα, δεν μας ενδιαφέρει η επικοινωνία, μας ενδιαφέρει η ουσία και αυτό είναι τελικά που μας ξεχωρίζει από τους πολιτικούς μας αντιπάλους”.

Μιλώντας για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι δεν είναι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το μέτρο σύγκρισής μας. “Αναμετριόμαστε με τα προβλήματα και με τις απαιτήσεις των πολιτών μας, ακούμε τους πολίτες και για το έργο μας μιλάμε με την απαραίτητη σεμνότητα, διότι αναγνωρίζουμε ότι μπορεί να έχουμε πετύχει πολλά, υπάρχουν όμως ακόμα πάρα πολλά τα οποία πρέπει να γίνουν. Ξέρουμε ότι η κοινωνία δοκιμάζεται σήμερα, ξέρουμε ότι οι μισθοί στη χώρα μας είναι ακόμα χαμηλοί, ξέρουμε ότι υπάρχουν πτυχές της κοινωνικής πολιτικής όπου πρέπει τα βήματα προόδου να είναι ακόμα πιο γρήγορα. Γι’ αυτό και είναι πάρα-πάρα πολύ σημαντικό -και σας το ζητώ από καρδιάς αυτό- στην επικοινωνία σας με τις κομματικές οργανώσεις, με τα στελέχη μας αλλά και με τους πολίτες, αυτήν την κατανόηση για τα προβλήματα της κοινωνίας να την επιδεικνύουμε πάντα και να μην παρεισφρήσει ποτέ στο λόγο μας η αλαζονεία της επιτυχίας”, είπε.

Και τόνισε: “Υπάρχει μια «λεπτή γραμμή» μεταξύ του να είμαστε υπερήφανοι για τα επιτεύγματά μας και να είμαστε αλαζόνες και να θεωρούμε τους εαυτούς μας περίπου αναντικατάστατους. Πρέπει να είμαστε πάντα από τη σωστή πλευρά αυτής της γραμμής. Μόνο έτσι θα πείσουμε τους πολίτες, και ειδικά τους πιο καχύποπτους, ότι πράγματι η Νέα Δημοκρατία αξίζει να μπορέσει να συνεχίσει αυτό το σπουδαίο έργο το οποίο μέχρι στιγμής έχει ξεκινήσει. Και αυτός είναι και ο βασικός λόγος για τον οποίο επιμένουμε στις επόμενες εκλογές να μιλούμε για την ανάγκη μιας αυτοδύναμης Ελλάδος, όχι απλά μιας αυτοδύναμης Νέας Δημοκρατίας”.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η ΝΔ είναι μία παράταξη που σέβεται τις αρχές και τις αξίες της αλλά μπορεί ταυτόχρονα να διευρύνεται, να ανοίγει, να ανανεώνεται, να αλλάζει.

“Αποζητούμε την αυτοδυναμία διότι την επόμενη μέρα η χώρα θα χρειαστεί σταθερότητα και ταχύτητα στη λήψη των αποφάσεων. Γιατί έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να διαχειριστούμε κρίσεις και μπορούμε να οδηγήσουμε το σκάφος της πατρίδας μας με ασφάλεια στα ταραγμένα νερά μιας παγκόσμιας γεωπολιτικής πραγματικότητας η οποία, δυστυχώς, συνέχεια αλλάζει”, υπογράμμισε και δήλωσε ότι “τελικά το κόμμα είναι αυτό το οποίο θα μας οδηγήσει σε μία ακόμα μεγάλη εκλογική νίκη”.

“Είμαι Πρωθυπουργός της Ελλάδος γιατί είμαι Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ, να είστε καλά. Καλή δύναμη και καλή επιτυχία στις εργασίες σας», πρόσθεσε κλείνοντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός.

Πηγή ΑΠΕ

ΠολιτικήΚυρ. Μητσοτάκης: Θα σταθούμε στο πλευρό της κοινωνίας τους επόμενους δύσκολους μήνες

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Ν. Χαρδαλιάς: Η Ομογένεια αποτελεί τον πιο άξιο πρεσβευτή της Ελλάδας σε κάθε γωνιά της γης

Συνάντηση με εκπροσώπους της Ελληνικής Ομογένειας, και με σημαντικούς...

Δ. Κουτσούμπας: Να μην κατατεθεί η κατάπτυστη τροπολογία για τη ΛΑΡΚΟ

«Μετά και τη σημερινή μεγάλη κινητοποίηση των εργαζόμενων στη...

Κ. Τσιάρας: Στόχος η προστασία των γεωργικών προϊόντων και τροφίμων

Ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου του υπουργείου Αγροτικής...

Μοίρασε τη δημοσίευση:


Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα