«Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος, καθώς σήμερα ολοκληρώνεται ένας κύκλος τεσσάρων ετών στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης» έγραψε σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο απερχόμενος υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης. ... Περισσότερα

Κυρ. Πιερρακάκης: «Ο καλύτερος απολογισμός μας βρίσκεται στην καθημερινότητα κάθε πολίτη»

Epiloges Press

Epiloges Press

Τελευταία Νέα
Advertisement
ΣΧΕΤΙΚΑ Νέα

  «Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος, καθώς σήμερα ολοκληρώνεται ένας κύκλος τεσσάρων ετών στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης» έγραψε σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο απερχόμενος υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Advertisement
 

Όπως αναφέρει, «από το 2019 έως σήμερα, η χώρα σημείωσε μια σημαντική και μετρήσιμη πρόοδο, αναβαθμίζοντας τόσο τη διεθνή θέση της χώρας, όσο και τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ πολίτη και κράτους.

   Εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία στον νέο υπουργό. Ο Σωκράτης Κάτσικας είναι ένας εξαιρετικός επιστήμονας, διαπρεπής πανεπιστημιακός και άριστος γνώστης του χαρτοφυλακίου που παραλαμβάνει. Τόσο εγώ προσωπικά, όσο και όλοι οι συνεργάτες του υπουργείου είμαστε στη διάθεσή του.

   Μπορούμε να πούμε πολλά για αυτά τα τέσσερα χρόνια. Ο καλύτερος απολογισμός μας, όμως, βρίσκεται στην καθημερινότητα κάθε πολίτη: Εκεί οι 8,8 εκ. ψηφιακές συναλλαγές του 2018, ξεπέρασαν τα 772 εκ. το 2022 – και, αν συνυπολογίσουμε και τις φορολογικές, το 1,2 δισ..

Advertisement

   Το #govgr, η οργάνωση του εμβολιασμού, η μετάβαση στο 5G, η απλούστευση διαδικασιών και οι διασυνδέσεις μητρώων είναι έργο που πέρασε στην καθημερινότητα όλων των πολιτών και δημιούργησε προστιθέμενη αξία για όλους – και ιδίως για τους πιο αδύναμους». Ο κ. Πιερρακάκης τόνισε ότι «εξαρχής περιγράψαμε την ψηφιακή μας στρατηγική ως ένα πρόγραμμα οκταετίας. Πρώτοι εμείς αναγνωρίζουμε όσα βρίσκονται ακόμα μπροστά μας. Και έχουμε το σχέδιο, τη βούληση και τους πόρους για να τα υλοποιήσουμε, ώστε το 2027 η Ελλάδα να ολοκληρώσει το ψηφιακό άλμα που ξεκινήσαμε.

   Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Kyriakos Mitsotakis για την εμπιστοσύνη του καθ’ όλη τη διάρκεια της τετραετίας που ολοκληρώθηκε. Χωρίς το όραμα, την αποφασιστικότητα και την υποστήριξή του, θα μιλούσαμε για πολύ λιγότερα επιτεύγματα σήμερα. Το έργο μας έχει ξεκάθαρα την υπογραφή του.

   Ευχαριστώ όλους τους υφυπουργούς και ιδίως τον Thodoris Livanios, που ήταν πολλά περισσότερα από αυτό, όπως παλιότερα και ο #Georgios_Georgantas, τους γενικούς γραμματείς #Dimosthenis_Anagnostopoulos, #Thanasis_Staveris, #Leonidas_Christopoulos και όλα τα στελέχη του υπουργείου για την άριστη συνεργασία».  
 
Μάλιστα, στην ανάρτησή του ο κ. Πιερρακάκης, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους συνεργάτες του: «Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα μου, τους ανθρώπους που ξεκινήσαμε από διαφορετικές αφετηρίες και μέσα από τη σκληρή δουλειά πετύχαμε να λειτουργούμε σαν ένα. Η ιστορία γράφεται από τις ομάδες, από τις γνώσεις και τις δεξιότητες που συνεισφέρει ο καθένας στο σύνολο. Τέλος, επιτρέψτε μου να κάνω μια ξεχωριστή αναφορά στους υπαλλήλους του υπουργείου και των εποπτευόμενων φορέων. Ο καθένας στο πεδίο του έδωσε τον καλύτερό του εαυτό, αποδεικνύοντας ότι στο Δημόσιο υπάρχουν λειτουργοί – διαμάντια, που μπορούν να ανταποκριθούν σε κάθε πρόκληση». Καταλήγοντας, σημειώνει ότι «το νέο πρόσωπο του κράτους είναι ήδη εδώ και αποτελεί κεκτημένο όλων των πολιτών. Και η συνέχιση της ψηφιακής προόδου συνιστά εθνικό στόχο, η επίτευξη του οποίου θα επιτρέψει στην Ελλάδα να αλλάξει οριστικά σελίδα και να τρέξει με αυτοπεποίθηση προς το μέλλον»


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βουλή: Επίκαιρη ερώτηση Δ. Κουτσούμπα για «άμεση αντιμετώπιση της οικονομικής ασφυξίας των βιοπαλαιστών γεωργών, κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων και ψαράδων»

04/12/25 4:19 μμ

Βουλή: Επίκαιρη ερώτηση Δ. Κουτσούμπα για «άμεση αντιμετώπιση της οικονομικής ασφυξίας των βιοπαλαιστών γεωργών, κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων και ψαράδων»

Ο «Αστερόκοσμος» «ξαναγεννιέται»: Από 11 Δεκεμβρίου στη ΔΕΘ

04/12/25 3:16 μμ

Ο «Αστερόκοσμος» «ξαναγεννιέται»: Από 11 Δεκεμβρίου στη ΔΕΘ

Γίνε Άη Βασίλης για ένα παιδί: Ο Δήμος Σερρών και ο ΣΦΕΕΠΑΣ μοιράζουν χαμόγελα αγάπη

04/12/25 3:13 μμ

Γίνε Άη Βασίλης για ένα παιδί: Ο Δήμος Σερρών και ο ΣΦΕΕΠΑΣ μοιράζουν χαμόγελα αγάπης

Κυριάκος Πιερρακάκης: «Αξιοποιούμε την κοινωφελή περιουσία, σπάμε τις αλυσίδες της αδράνειας και θέτουμε τη χώρα σε κίνηση»

04/12/25 3:09 μμ

Κυριάκος Πιερρακάκης: «Αξιοποιούμε την κοινωφελή περιουσία, σπάμε τις αλυσίδες της αδράνειας και θέτουμε τη χώρα σε κίνηση»

Σέρρες: Έκλεισε το τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα Ελλάδας - Βουλγαρίας

04/12/25 3:04 μμ

Σέρρες: Έκλεισε το τελωνείο του Προμαχώνα – Επιτρέπεται η διέλευση σε Ι.Χ., λεωφορεία και ασθενοφόρα

Google: Τι αναζήτησαν το 2025 οι Έλληνες

04/12/25 2:53 μμ

Google: Τι αναζήτησαν το 2025 οι Έλληνες

Κοζάνη: Τροχαίο με λεωφορείο που μετέφερε εργαζόμενους της ΔΕΗ - Έπαθε ανακοπή ο οδηγός

04/12/25 12:54 μμ

Κοζάνη: Τροχαίο με λεωφορείο που μετέφερε εργαζόμενους της ΔΕΗ – Έπαθε ανακοπή ο οδηγός

Νέο κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Red Code σε 9 περιφέρειες

04/12/25 12:29 μμ

Νέο κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Red Code σε 9 περιφέρειες

ΠΑΣΟΚ: Ο πρωτογενής τομέας σε ασφυξία – Στο πλευρό των αγροτών και των κτηνοτρόφων

04/12/25 12:23 μμ

ΠΑΣΟΚ: Ο πρωτογενής τομέας σε ασφυξία – Στο πλευρό των αγροτών και των κτηνοτρόφων

Aποζημιώσεις για ευλογιά: Επιπλέον 48 εκ. ευρώ σε κτηνοτρόφους για απώλεια εισοδήματος – Δύο εκατ. ευρώ και στις Περιφέρειες

04/12/25 12:20 μμ

Aποζημιώσεις για ευλογιά: Επιπλέον 48 εκ. ευρώ σε κτηνοτρόφους για απώλεια εισοδήματος – Δύο εκατ. ευρώ και στις Περιφέρειες

Τ. Χατζηβασιλείου: Δύο νέες θέσεις γιατρών στο Νοσοκομείο Σερρών

04/12/25 12:15 μμ

Τ. Χατζηβασιλείου: Δύο νέες θέσεις γιατρών Ουρολόγων στο Νοσοκομείο Σερρών

Ν. Μεντή για τον σύντροφο της: Η ασθένεια του, τα χωριστά σπίτια και η διαφορά ηλικίας

04/12/25 11:08 πμ

Ν. Μεντή για τον σύντροφο της: Η ασθένεια του, τα χωριστά σπίτια και η διαφορά ηλικίας