Για ένα «πλήρες» νομοθετικό πλαίσιο που έρχεται μετά από «αίτημα των καλλιτεχνών» για την ίδρυση Ανώτατης Σχολής Παραστατικών Τεχνών (ΑΣΠΤ) έκανε λόγο ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης, ... Περισσότερα

Κυρ. Πιερρακάκης: Το νομοσχέδιο για την Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών είναι ένα ν/σ που ενώνει

Epiloges Press

Epiloges Press

Για ένα «πλήρες» νομοθετικό πλαίσιο που έρχεται μετά από «αίτημα των καλλιτεχνών» για την ίδρυση Ανώτατης Σχολής Παραστατικών Τεχνών (ΑΣΠΤ) έκανε λόγο ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Advertisement
 

Το νομοσχέδιο «συνδιαμορφώνεται μαζί με το υπουργείο Πολιτισμού και το υπουργείο Εσωτερικών», αν έφερε ο υπουργός και πρόσθεσε πως η ΑΣΠΤ θα ακολουθήσει το μοντέλο της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, θα περιλαμβάνει πέντε σχολές, μεταξύ των οποίων του Εθνικού Θεάτρου, και «ανωτατοποιούνται με διορισμούς μελών ΔΕΠ». «Έχουμε κάνει εκτενή διάλογο και η συζήτηση θα συνεχιστεί στη διαβούλευση. Θα μιλήσουμε με τους καλλιτέχνες, με τους θεσμικούς φορείς και με τα άλλα κόμματα. Είναι ένα νομοσχέδιο που ενώνει», σημείωσε.

Ερωτηθείς για το πλαίσιο κανονισμών των σχολικών εκδρομών, ο κ. Πιερρακάκης απάντησε ότι αυτήν τη στιγμή διεξάγονται συζητήσεις με τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ώστε να μπει ένα πλαίσιο και πως ακόμα δεν έχει αποφασιστεί κάτι. «Το πλαίσιο πρέπει να δώσει εργαλεία στους εκπαιδευτικούς για να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους», τόνισε επισημαίνοντας πως αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο πλαίσιο και η δημιουργία του είναι αίτημα των εκπαιδευτικών.

Αναφορικά με το πρόσφατο περιστατικό εκπαιδευτικού που μοίρασε φυλλάδια με ρητορική μίσους, ο υπουργός επανέλαβε ότι τέτοια περιστατικά «δεν θα γίνουν ανεκτά». «Είναι σημαντικό να διασφαλίσουμε τα σχολεία μας και από τη βία και από τέτοιου είδους ρητορική, που δεν έχει καμία θέση στα σχολεία», συμπλήρωσε.

Για το ζήτημα διαγραφής των αιώνιων φοιτητών είπε ότι «ήρθε η ώρα το θέμα να λυθεί για τους αιωνίους» σημειώνοντας πως ο νόμος που έχει ψηφιστεί εδώ και δύο χρόνια είναι «πληρέστατος» και «προβλέπει εξαιρέσεις για λόγους υγείας, ή για όσους εργάζονται». «Είναι αυτονόητο ότι θα τηρηθεί ο νόμος. Έχουμε να δώσουμε μάχες μέλλοντος και όχι παρελθόντος», τόνισε.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα εστιών, που αναμένεται να διπλασιάσει τις προσφερόμενες κλίνες από 10.000 σε 20.000, καθώς επίσης και στο πρόγραμμα «Μαριέτα Γιαννάκου» για την αναβάθμιση των σχολικών υποδομών, προαναγγέλοντας την πρώτη χορηγία, που θα αφορά σε σχολείο στην Γκράβα. «Θα είναι μεγάλη χορηγία και θα αφορά την ανακαίνιση όλης της σχολικής μονάδας», επεσήμανε.

Advertisement

Ακόμη, σχετικά με τη διεθνοποίηση των ελληνικών δημοσίων ΑΕΙ, ο κ. Πιερρακάκης υποστήριξε ότι θα ανακοινωθούν «σε λίγους μήνες» συμπράξεις με πανεπιστήμια του εξωτερικού για μεταπτυχιακά που θα πραγματοποιούνται στην Ελλάδα. «Η στρατηγική είναι η διεθνοποίηση για να γίνει περιφερειακό κέντρο εκπαίδευσης», υπογράμμισε.

Τέλος, ερωτηθείς για αυτά που συνέβησαν χθες στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, ο υπουργός σημείωσε ότι «το να μπαίνει κάποιος στο Συντονιστικό Κέντρο της Πολιτικής Προστασίας χωρίς να έχει άδεια είναι απαράδεκτο, συνεπώς είναι και μη αποδεκτό».

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κυριάκος Μητσοτάκης σε αγρότες: Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα

14/12/25 11:33 πμ

Κυριάκος Μητσοτάκης σε αγρότες: Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα

Γιώργος Κώτσηρας: Ο Προϋπολογισμός του 2026 θέτει τα θεμέλια για ένα ακόμα καλύτερο αύριο

14/12/25 11:24 πμ

Γιώργος Κώτσηρας: Ο Προϋπολογισμός του 2026 θέτει τα θεμέλια για ένα ακόμα καλύτερο αύριο

Λίμνη Πηγών Αώου: Ένας κρυμμένος θησαυρός της Πίνδου -Δείτε video

14/12/25 11:21 πμ

Λίμνη Πηγών Αώου: Ένας κρυμμένος θησαυρός της Πίνδου -Δείτε video

Έλενα Λαγού: Πανελληνιονίκης η αθλήτρια του Μέγα Αλέξανδρου Σερρών

14/12/25 11:11 πμ

Έλενα Λαγού: Πανελληνιονίκης η αθλήτρια του Μέγα Αλέξανδρου Σερρών στην άρση βαρών

ΗΠΑ: Δύο νεκροί, 9 τραυματίες από πυρά ενόπλου σε πανεπιστήμιο - Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη

14/12/25 10:14 πμ

ΗΠΑ: Δύο νεκροί, 9 τραυματίες από πυρά ενόπλου σε πανεπιστήμιο – Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη

Επενδυτική έκρηξη στον κλάδο των σούπερ μάρκετ - Τι σχεδιάζουν οι «μεγάλοι» της αγοράς

14/12/25 10:06 πμ

Επενδυτική έκρηξη στον κλάδο των σούπερ μάρκετ – Τι σχεδιάζουν οι «μεγάλοι» της αγοράς

Σταθερά τα επιτόκια της ΕΚΤ όλο το 2026: Τα οφέλη για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

14/12/25 10:02 πμ

Σταθερά τα επιτόκια της ΕΚΤ όλο το 2026: Τα οφέλη για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

«Χάος» στην περιοδεία του Μέσι στην Ινδία

14/12/25 9:57 πμ

«Χάος» στην περιοδεία του Μέσι στην Ινδία

Επίσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη σε σημείο διενέργειας αλκοτέστ στο κέντρο της Αθήνας

14/12/25 9:50 πμ

Επίσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη σε σημείο διενέργειας αλκοτέστ στο κέντρο της Αθήνας

Ο «χάρτης» πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 19 Δεκεμβρίου

13/12/25 9:10 μμ

Ο «χάρτης» πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 19 Δεκεμβρίου

Κ. Τασούλας: Ενεργές οι ελληνικές αξιώσεις για αποζημιώσεις από τα εγκλήματα πολέμου

13/12/25 9:04 μμ

Κ. Τασούλας: Ενεργές οι ελληνικές αξιώσεις για αποζημιώσεις από τα εγκλήματα πολέμου

Χατζηβασιλείου στη Βουλή για Προϋπολογισμό: Εθνική προτεραιότητα το μέλλον του πρωτογενούς τομέα - Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή των ευρωπαϊκών πολιτικών

13/12/25 9:00 μμ

Χατζηβασιλείου στη Βουλή για Προϋπολογισμό: Εθνική προτεραιότητα το μέλλον του πρωτογενούς τομέα – Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή των ευρωπαϊκών πολιτικών