Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Σερρών Εδώ και τώρα σχολεία απολύτως ασφαλή! Έναν σχεδόν χρόνο μετά την εγκληματική έκρηξη του καυστήρα  στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών, που στοίχισε τη ζωή σε ... Περισσότερα

Λαϊκή Συσπείρωσης Σερρών: Δεν ξεχνάμε τον μικρό Βασίλη - Εδώ και τώρα σχολεία απολύτως ασφαλή!

Epiloges Press

Epiloges Press

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Σερρών

Advertisement
 

Εδώ και τώρα σχολεία απολύτως ασφαλή!

Έναν σχεδόν χρόνο μετά την εγκληματική έκρηξη του καυστήρα  στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών, που στοίχισε τη ζωή σε έναν μαθητή και τραυμάτισε σοβαρά άλλους δύο, οι έρευνες συνεχίζονται και όλο και περισσότερα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Η έκθεση των εμπειρογνωμόνων δείχνει  την τραγική κατάσταση, στην οποία βρισκόταν το σχολικό κτήριο. «Η ανεξέλεγκτη και συνεχόμενη λειτουργία του καυστήρα, σε συνδυασμό με την υδραυλική απομόνωση του λέβητα από την εγκατάσταση θέρμανσης και τις διατάξεις ασφαλείας του, προκάλεσαν την έκρηξη, αφού δεν υπήρχαν δικλείδες όπως βαλβίδας ασφαλείας, θερμοστάτης κλπ πάνω στο λέβητα αλλά σε λάθος σημείο και είχαν απομονωθεί». Διαπιστώνονται  οι ευθύνες του εργολάβου, της δημοτικής αρχής και των αρμοδίων του υπουργείου Παιδείας.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση, είχαμε μιλήσει από την αρχή για έγκλημα,  αποτέλεσμα της  πολιτικής που έχει αφήσει σχολεία, μαθητές και εκπαιδευτικούς στο έλεος της υποβάθμισης, της υποχρηματοδότησης, των διάφορων «υπεύθυνο – ανεύθυνων» παραγόντων των δήμων και των υπουργείων, των ελλείψεων ακόμη και σε στοιχειώδεις κανόνες προστασίας κι ασφάλειας. Τονίσαμε  την ευθύνη του Δήμου για την ασφάλεια των σχολικών κτιρίων, κάποια εκ των οποίων είναι υπεραιωνόβια και ασυντήρητα. Η γεωθερμία δε θα λειτουργήσει ούτε αυτή τη σχολική χρονιά στο σχολείο. Για πόσο ακόμη τα παιδιά μας θα ζεσταίνονται με κλιματιστικά που τοποθετήθηκαν από τη δημοτική αρχή ως λύση έκτακτης ανάγκης; Τι έκανε η δημοτική αρχή για την ασφαλή λειτουργία του λέβητα πετρελαίου; Είναι επιτακτική η ανάγκη επίλυσης του προβλήματος θέρμανσης.

Δεν σιωπούμε.

Δεν ξεχνάμε τον μικρό Βασιλη και τα δύο τραυματισμένα παιδιά.

  • Απαιτούμε την αυστηρότατη τιμωρία των υπευθύνων, σε όποια ιεραρχία και αν βρίσκονται. 
  • Απαιτούμε τη αποκατάσταση της θέρμανσης και τη συντήρηση των καυστήρων σε όλα τα σχολεία.  
  • Παλεύουμε για σύγχρονα και ασφαλή σχολεία, όταν όλοι οι άλλοι αλληλοκαλύπτονται ή σιωπούν απέναντι στο κρατικό έγκλημα.

Δεν έχουμε άλλο χρόνο για χάσιμο. Μόλις που άρχισε η σχολική χρονιά και ήδη οι καταγγελίες για την επικινδυνότητα στις εγκαταστάσεις των σχολείων είναι πολλές και αφορούν πολλά σχολεία στο Δήμο Σερρών. Και η Δημοτική αρχή σφυρίζει αδιάφορα.   

Advertisement
MEGA

Καλούμε τον Σερραϊκό λαό να μη σιωπήσει, να μη δεχτεί αυτή την εγκληματική αδιαφορία για την κατάσταση στα σχολεία μας που απειλεί τις ζωές των παιδιών μας.  Τον καλούμε να οργανώσει μέτωπο αντίστασης και διεκδίκησης των απαραίτητων έργων προστασίας της ασφάλειας των παιδιών, με άμεσο εκσυγχρονισμό των σχολικών μονάδων.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Σερρών είναι στο πλευρό κάθε γονιού, μαθητή και εκπαιδευτικού, που αγωνιά και παλεύει για να λάμψει η αλήθεια για το έγκλημα αυτό, να αποδοθούν οι τιμωρίες σε κάθε υπεύθυνο και να τηρηθούν οι προδιαγραφές για ασφαλή σχολεία.

Συνεχίζουμε να παλεύουμε, μαζί με τον Σερραϊκό λαό, σταθερά και αταλάντευτα, για να έχουμε μια πόλη που θα προστατεύει την ανθρώπινη ζωή και τα δικαιώματά των ανθρώπων της και δε θα τα θυσιάζει για τα κέρδη των εργολάβων!


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη οδηγός λεωφορείου που παρέσυρε μπάρες σε σιδηροδρομική διάβαση

14/12/25 12:42 μμ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη οδηγός λεωφορείου που προσέκρουσε σε μπάρα σε σιδηροδρομική διάβαση

Κυριάκος Μητσοτάκης σε αγρότες: Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα

14/12/25 11:33 πμ

Κυριάκος Μητσοτάκης σε αγρότες: Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα

Γιώργος Κώτσηρας: Ο Προϋπολογισμός του 2026 θέτει τα θεμέλια για ένα ακόμα καλύτερο αύριο

14/12/25 11:24 πμ

Γιώργος Κώτσηρας: Ο Προϋπολογισμός του 2026 θέτει τα θεμέλια για ένα ακόμα καλύτερο αύριο

Λίμνη Πηγών Αώου: Ένας κρυμμένος θησαυρός της Πίνδου -Δείτε video

14/12/25 11:21 πμ

Λίμνη Πηγών Αώου: Ένας κρυμμένος θησαυρός της Πίνδου -Δείτε video

Έλενα Λαγού: Πανελληνιονίκης η αθλήτρια του Μέγα Αλέξανδρου Σερρών

14/12/25 11:11 πμ

Έλενα Λαγού: Πανελληνιονίκης η αθλήτρια του Μέγα Αλέξανδρου Σερρών στην άρση βαρών

ΗΠΑ: Δύο νεκροί, 9 τραυματίες από πυρά ενόπλου σε πανεπιστήμιο - Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη

14/12/25 12:15 μμ

ΗΠΑ: Δύο νεκροί, 9 τραυματίες από πυρά ενόπλου σε πανεπιστήμιο – Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη

Επενδυτική έκρηξη στον κλάδο των σούπερ μάρκετ - Τι σχεδιάζουν οι «μεγάλοι» της αγοράς

14/12/25 10:06 πμ

Επενδυτική έκρηξη στον κλάδο των σούπερ μάρκετ – Τι σχεδιάζουν οι «μεγάλοι» της αγοράς

Σταθερά τα επιτόκια της ΕΚΤ όλο το 2026: Τα οφέλη για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

14/12/25 10:02 πμ

Σταθερά τα επιτόκια της ΕΚΤ όλο το 2026: Τα οφέλη για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

«Χάος» στην περιοδεία του Μέσι στην Ινδία

14/12/25 9:57 πμ

«Χάος» στην περιοδεία του Μέσι στην Ινδία

Επίσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη σε σημείο διενέργειας αλκοτέστ στο κέντρο της Αθήνας

14/12/25 9:50 πμ

Επίσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη σε σημείο διενέργειας αλκοτέστ στο κέντρο της Αθήνας

Ο «χάρτης» πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 19 Δεκεμβρίου

13/12/25 9:10 μμ

Ο «χάρτης» πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 19 Δεκεμβρίου

Κ. Τασούλας: Ενεργές οι ελληνικές αξιώσεις για αποζημιώσεις από τα εγκλήματα πολέμου

13/12/25 9:04 μμ

Κ. Τασούλας: Ενεργές οι ελληνικές αξιώσεις για αποζημιώσεις από τα εγκλήματα πολέμου