Λαϊκή Συσπείρωση Σερρών: Καταγγέλλει μετακίνηση βρεφονηπιοκόμων στη Δημοτική Αστυνομία

Την κίνηση της Δημοτικής Αρχής να μετακινήσει δημοτικούς υπαλλήλους  στη Δημοτική Αστυνομία καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Σερρών. 

Συγκεκριμένα αναφέρεται στη μετακίνηση βρεφονηπιοκόμων ώστε να συνδράμουν στο έργο της αστυνόμευσης των μέτρων κατά του κορωνοϊού

Advertisement

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η Δημοτική Αρχή Σερρών για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες (η προηγούμενη ήταν στις γιορτές των Χριστουγέννων) εφαρμόζει κατά γράμμα το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο της Κυβέρνησης που ψηφίστηκε εν μέσω πανδημίας. Αναθέτει αλλότρια καθήκοντα σε δημοτικούς βρεφονηπιοκόμους για να ενισχύσει τη Δημοτική αστυνομία.»

«Η δημοτική αρχή θα έπρεπε να στηρίξει πρωτίστως τις κοινωνικές δομές. Τις δομές που είναι υποστελεχωμένες και απαξιωμένες χρόνια τώρα. Να μεριμνήσει με διορισμούς μόνιμου προσωπικού με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Να έχει πλήρη εικόνα των εμβολιασμών, των τεστ, των οικογενειών των ευπαθών ομάδων που χρειάζονται βοήθεια και μέριμνα».

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» αναφέρει:


Η Δημοτική Αρχή Σερρών για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες (η προηγούμενη ήταν στις γιορτές των Χριστουγέννων) εφαρμόζει κατά γράμμα το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο της Κυβέρνησης  που ψηφίστηκε εν μέσω πανδημίας. Αναθέτει αλλότρια καθήκοντα σε  δημοτικούς βρεφονηπιοκόμους για να ενισχύσει τη Δημοτική αστυνομία. 


Αντί για μέτρα προστασίας, εφαρμόζει κατά γράμμα την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ- παρ.1 άρθρο 50 του Ν.4753/20200), με την προσχηματική ταμπέλα πως είναι μέτρα καταπολέμησης της διασποράς της πανδημίας….. Μέσα από αυτό το πλαίσιο, ο κάθε δήμος έχει τη δυνατότητα να μετακινεί δημοτικούς υπαλλήλους  για να ασκούν αποκλειστικά αρμοδιότητες της δημοτικής αστυνομίας. Αντίστοιχα μπορεί να διευκολύνει τη λειτουργία του δήμου ως «επιχείρηση» στην καθαριότητα, την απολύμανση και τη φύλαξη που μπορούν να δίνονται σε ιδιώτες. Δίνει τη δυνατότητα σε  παρατάσεις των συμβάσεων αντί για διορισμούς, σε  αλλαγές ωραρίων με απόφαση του Δημάρχου, σε ενίσχυση της τηλεργασίας, σε ηλεκτρονική ψηφοφορία για υπηρεσιακά συμβούλια κλπ. Είναι ο νέος «Αναπτυξιακός Οργανισμός».

Advertisement

Όλα τα παραπάνω είναι μέτρα που θα μείνουν και μετά την πανδημία. Μέτρα που είναι συνέχεια όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων προκειμένου να καταργηθούν δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων. Μέτρα που στρώνουν το δρόμο για την δημιουργία του μικρού ευέλικτου επιτελικού κράτους, με τους λιγοστούς εργαζόμενους, χωρίς δικαιώματα δίνοντας πολλές και μεγάλες αναθέσεις σε ιδιώτες.

Είναι άκυρη λοιπόν η μετακίνηση των βρεφονηπιοκόμων από τη στιγμή που οι γυναίκες αυτές εργάζονται, παρουσιάζονται καθημερινά στους παιδικούς, προετοιμάζουν χειροτεχνίες για τα παιδιά που σε λίγες ημέρες θα υποδεχτούν στους παιδικούς σταθμούς.

Κατά τη γνώμη μας θα έπρεπε να ξεκινήσει ήδη η προετοιμασία ώστε να είναι έτοιμοι να ανοίξουν οι βρεφονηπιακοί του Δήμου μας με ολιγομελή τμήματα, με εμβολιασμούς του προσωπικού, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας και τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Όμως διαπιστώνουμε πως είναι άλλες οι προτεραιότητες της διοικούσας αρχής…..


Είναι σαφές πως την ενδιαφέρει περισσότερο η ενίσχυση ελέγχων και των τρόπων επιβολής χρηματικών προστίμων στους δημότες από την λήψη μέτρων για την προστασία της υγείας των εργαζομένων και των δημοτών. Προσανατολίζεται να αναδείξει την «ατομική ευθύνη» των δημοτών πάνω από τη δική της ευθύνη. Ιεραρχεί στην καταστολή πάρα στην προστασία της υγείας, της πρόνοιας, της βρεφονηπιακής μέριμνας.

 Η δημοτική αρχή θα έπρεπε να στηρίξει πρωτίστως  τις κοινωνικές δομές. Τις δομές που είναι υποστελεχωμένες και απαξιωμένες χρόνια τώρα. Να μεριμνήσει με διορισμούς μόνιμου προσωπικού με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Να έχει πλήρη εικόνα των εμβολιασμών, των τεστ, των οικογενειών των ευπαθών ομάδων που χρειάζονται βοήθεια και μέριμνα. 

Καλούμε  όλους τους εργαζόμενους του Δήμου να βγάλουν τα συμπεράσματα τους από αυτήν της εξέλιξη. Να μην υποκύψουν στις πιέσεις της Δ. Αρχής αλλά να περάσουν στην αντεπίθεση, να διεκδικήσουν μέτρα προστασίας, δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ, εμβολιασμούς, τμήματα με λίγα παιδιά, να μη συνωστίζονται σε μικρές αίθουσες, να ενισχυθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, να θωρακιστεί το Νοσοκομείο από προσωπικό και εξοπλισμό, μέτρα σε όλους τους εργασιακούς χώρους. 

Καλούμε επίσης όλο το σερραϊκό λαό να μην αποδεχτεί τη λογική του «κάνουμε ότι μπορούμε, αφού δεν έχουμε τα μέσα». Αν τώρα μετακινούν βρεφονηπιοκόμους σε αλλότρια καθήκοντα, αύριο θα μετακινούν άλλους εργαζόμενους. Να οργανωθεί και να διεκδικήσει μέτρα προστασίας για την υγεία και την ασφάλειά του. Να μην αποδεχθεί τις ιδιωτικοποιήσεις στις υπηρεσίες του δήμου. Να διεκδικήσει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με μόνιμη σταθερή εργασία στις υπηρεσίες του, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παντεσπάνι για τούρτες σοκολάτας

03/08/25 2:01 μμ

Παντεσπάνι για τούρτες σοκολάτας

Χρώματα με υπογραφή: Πώς να δώσετε στο σπίτι σας μια αίσθηση υψηλής αισθητικής

03/08/25 1:56 μμ

Χρώματα με υπογραφή: Πώς να δώσετε στο σπίτι σας μια αίσθηση υψηλής αισθητικής

Φωτιά: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο, Δευτέρα – Ο χάρτης πρόβλεψης

03/08/25 1:57 μμ

Φωτιά: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο, Δευτέρα – Ο χάρτης πρόβλεψης

Το γρήγορο περπάτημα μπορεί να σας βοηθήσει να ζήσετε περισσότερο

03/08/25 1:37 μμ

Το γρήγορο περπάτημα μπορεί να σας βοηθήσει να ζήσετε περισσότερο

Η τρίτη μεταμόσχευση ήπατος σε μια εβδομάδα στο «Λαϊκό» νοσοκομείο

03/08/25 1:27 μμ

Η τρίτη μεταμόσχευση ήπατος σε μια εβδομάδα στο «Λαϊκό» νοσοκομείο

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι πυρασφάλειας στα πλοία

03/08/25 1:22 μμ

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι πυρασφάλειας στα πλοία

Πένθος στο Μεσολόγγι: Έφυγε από τη ζωή η γιαγιά αγρότισσα-σύμβολο της ανιδιοτελούς προσφοράς

03/08/25 12:58 μμ

Πένθος στο Μεσολόγγι: Έφυγε από τη ζωή η γιαγιά αγρότισσα-σύμβολο της ανιδιοτελούς προσφοράς

Σίδνεϊ: Χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ της ειρήνης και διανομής βοήθειας στη Γάζα

03/08/25 12:58 μμ

Σίδνεϊ: Χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ της ειρήνης και διανομής βοήθειας στη Γάζα

Επιδρομή ισραηλινού στρατού κατά στόχων στη Νότια Συρία

03/08/25 12:59 μμ

Επιδρομή ισραηλινού στρατού κατά στόχων στη Νότια Συρία

Μητσοτάκης

03/08/25 11:44 πμ

Κυρ. Μητσοτάκης : «Στην αγορά εργασίας πλέον, κάτι αλλάζει προς όφελος των πολλών»

Πανελλήνιο πρωτάθλημα Στίβου: "Χρυσός" ο Κώστας Γεννίκης του ΟΦΚΑ στη σφαίρα - video

03/08/25 11:14 πμ

Πανελλήνιο πρωτάθλημα Στίβου: “Χρυσός” ο Κώστας Γεννίκης στη σφαίρα – video

Καρδίτσα: Ελληνικά γουρουνοτσάρουχα ταξιδεύουν σε διάφορες χώρες του πλανήτη

03/08/25 10:15 πμ

Καρδίτσα: Ελληνικά γουρουνοτσάρουχα ταξιδεύουν σε διάφορες χώρες του πλανήτη