Η Λαϊκή Συσπείρωση Σερρών καταγγέλλει ως προσχηματική τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών (21/7/2025) για τη δήθεν αντίθεση στη δημιουργία κλειστής δομής μεταναστών, επισημαίνοντας πως είχε ήδη αποφασιστεί η μετατροπή ... Περισσότερα

Λαϊκή Συσπείρωση Σερρών: "Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση τα βρήκαν πίσω από κλειστές δομές" - video

Epiloges Press

Epiloges Press

Η Λαϊκή Συσπείρωση Σερρών καταγγέλλει ως προσχηματική τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών (21/7/2025) για τη δήθεν αντίθεση στη δημιουργία κλειστής δομής μεταναστών, επισημαίνοντας πως είχε ήδη αποφασιστεί η μετατροπή της δομής στο Κλειδί σε κλειστού τύπου.

Η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Μετανάστευσης Θ. Πλεύρη σε τηλεδιάσκεψη με τους Δημάρχους Σερρών και Σιντικής και τον Αντιπεριφερειάρχη.

Καταγγέλλεται ότι ο Δήμαρχος Σιντικής Γιώργος Τάτσιος, ένθερμος υποστηρικτής των δομών – φυλακών και πρόθυμος να διευκολύνει τον ομοϊδεάτη του, κ. Πλεύρη, έδωσε τη λύση στο πιάτο, ζητώντας μάλιστα αναδρομικά ανταποδοτικά για την “υποβάθμιση” της περιοχής,

Στο δελτίο τύπου της Λαικής Συπέιρωσης  τονίζεται  ακόμη ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει κατά γράμμα την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, με απάνθρωπα μέτρα καταστολής και κατάργηση του ασύλου.

Η ανακοίνωση επισημαίνει πως η τοπική διοίκηση συγκαλύπτει τις κυβερνητικές ευθύνες και αξιοποιεί τα «αιματοβαμμένα ανταποδοτικά», ενώ σιωπά για τις αιτίες του προσφυγικού. Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τον λαό των Σερρών σε εγρήγορση και αντίσταση απέναντι στον ρατσισμό, την υποκρισία και τις πολιτικές που απαξιώνουν την ανθρώπινη ζωή.

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Σερρών

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΔΟΜΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΣΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΣΕ ΦΥΛΑΚΗ

“ΔΕ ΒΛΕΠΩ, ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ, ΔΕ ΜΙΛΩ” Η ΣΤΑΣΗ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ.

Επιβεβαιώνεται με τον χειρότερο τρόπο η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης, όπως εκφράστηκε στο δημοτικό συμβούλιο στις 21/7/2025, ότι ήταν προσχηματική η έκτακτη συνεδρίαση και η πρόταση ψηφίσματος κατά της «δημιουργίας κλειστής δομής  υποδοχής προσφύγων και μεταναστών στα όρια του Δήμου Σερρών».

Πριν καν εκδοθεί το ψήφισμα, σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε σήμερα με τη Δήμαρχο Σερρών, κ. Μητλιάγκα, το Δήμαρχο Σιντικής, κ. Τάτσιο, και τον Αντιπεριφερειάρχη, κ. Σπυρόπουλο, ο Υπουργός Μετανάστευσης, κ. Πλεύρης, ανακοίνωσε , την πρόθεση του υπουργείου, η δομή φιλοξενίας στο Κλειδί να “λειτουργήσει με όρους κλειστής δομής”.

Αυτό ακριβώς, δηλαδή, που ζητούσε ο κ. Τάτσιος, με το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Σιντικής που είχε προλάβει να εκδώσει, ζητώντας να μετατραπεί η δομή φιλοξενίας στο Κλειδί σε ΦΥΛΑΚΗ.. για να μην χάσουν και τα ανταποδοτικά οφέλη, τα οποία, μάλιστα, ζητούν αναδρομικά, για την «υποβάθμιση της Σιντικής» τα τελευταία 5 χρόνια.. Λες και πριν, στην Σιντική, η ανάπτυξη όπως την ευαγγελίζεται η Τοπική Διοίκηση, έτρεχε καλπάζοντας!

Πρόκειται για ένα κατάπτυστο ψήφισμα που αναπαράγει τη ρητορική μίσους κατά των κατατρεγμένων της γης αφήνοντας στο απυρόβλητο τις ευθύνες της Κυβέρνησης για την μεταναστευτική πολιτική. 

Υπουργός, τοπικοί Βουλευτές, Δήμαρχοι και Αντιπεριφερειάρχης «τα είπανε, τα συμφωνήσανε» με συνοπτικές διαδικασίες. Οι δομές στα όρια του Δήμου Σερρών παραμένουν ως έχουν. Η Δομή στο Κλειδί μετατρέπεται σε φυλακή. Και οι δυο Δήμοι “δικαιούνται” τα αιματοβαμμένα ανταποδοτικά. Η κατάσταση είναι win-win.

Advertisement
MEGA

Η Κυβέρνηση, εφαρμόζει κατά γράμμα την αντιμεταναστευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εφαρμόζοντας την πρόσφατη επαίσχυντη τροπολογία (ψηφίστηκε από ΝΔ και Ελ Λύση) που στην ουσία καταργεί το άσυλο, συνεχίζει να πρωτοστατεί και να εμπλέκει τη χώρα στους πολέμους. Παίρνει ακόμα πιο σκληρά και απάνθρωπα μέτρα καταστολής και απαξίωσης της ανθρώπινης ζωής. 

Οι Δήμοι, ως «ωφελούμενοι» από τα ανταποδοτικά, δε βγάζουν “άχνα” για τη συμμετοχή της Ελλάδας στους πολέμους, για την αύξηση των πολεμικών δαπανών, την αύξηση των προσφυγικών ροών. Θυμίζουμε τι είχε απαντηθεί στους Περιφερειακούς Συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης και από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας:  “οι πόλεμοι και το προσφυγικό είναι θέματα πολιτικής και εμείς δεν έχουμε καμία αρμοδιότητα να πάρουμε θέση για αυτά”. Αυτή είναι η στάση και της δημοτικής αρχής Σερρών.

Είναι ξεκάθαρο πια: Δεν ήταν η έλλειψη ενημέρωσης το πρόβλημα. Ήταν η εύρεση χρυσής τομής μεταξύ Δημάρχων και Κυβέρνησης για να είναι όλοι ευχαριστημένοι.  Ο κ. Τάτσιος, ένθερμος υποστηρικτής των δομών – φυλακών και πρόθυμος να διευκολύνει τον ομοϊδεάτη του, κ. Πλεύρη,  έδωσε τη λύση στο πιάτο.

Τώρα λοιπόν, εκ του αποτελέσματος, ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Σερρών καλεί τον Σερραϊκό  λαό να αντισταθεί στο ρατσιστικό παραλήρημα από όλους αυτούς που τον κοροϊδεύουν και τον κρατάνε θεατή σε αυτή τη φαρσοκωμωδία! Να είναι σε εγρήγορση και επιφυλακή!


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έβρος: Πλημμύρισαν 60.000 στρέμματα στο Σουφλί

22/02/26 11:17 μμ

Έβρος: Πλημμύρισαν 60.000 στρέμματα στο Σουφλί

Απαγόρευση της κυκλοφορίας στη Νέα Υόρκη, εν αναμονή σφοδρής χιονόπτωσης

22/02/26 11:12 μμ

Απαγόρευση της κυκλοφορίας στη Νέα Υόρκη, εν αναμονή σφοδρής χιονόπτωσης

Ποντισμένο Σερρών: Καθαρά Δευτέρα με “Κετσέκια” - video

22/02/26 11:01 μμ

Ποντισμένο Σερρών: Καθαρά Δευτέρα με “Κετσέκια” – video

Καθαρά Δευτέρα: Τι συμβολίζει - Τι σημαίνει η λέξη Κούλουμα

22/02/26 10:57 μμ

Καθαρά Δευτέρα: Τι συμβολίζει – Τι σημαίνει η λέξη Κούλουμα

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 23 Φεβρουαρίου

22/02/26 10:54 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 23 Φεβρουαρίου

Μέλος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και ο σύζυγός του κατηγορούνται ότι έκλεψαν τρία εκατ. δολάρια από την κυβέρνηση

22/02/26 10:49 μμ

Μέλος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και ο σύζυγός του κατηγορούνται ότι έκλεψαν τρία εκατ. δολάρια από την κυβέρνηση

Πρώτη και καλύτερη η ΑΕΚ

22/02/26 10:46 μμ

Πρώτη και καλύτερη η ΑΕΚ

Άνοια: Γιατί οι γυναίκες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο;

22/02/26 10:44 μμ

Άνοια: Γιατί οι γυναίκες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο;

«Κοσμικό ηφαίστειο» ζωντανεύει ξανά: Μια μαύρη τρύπα ξυπνά ύστερα από 100 εκατομμύρια χρόνια

22/02/26 10:42 μμ

«Κοσμικό ηφαίστειο» ζωντανεύει ξανά: Μια μαύρη τρύπα ξυπνά ύστερα από 100 εκατομμύρια χρόνια

Δημήτρης Κοντολάζος: Κάποιοι συνάδελφοι μπορεί να τα λένε αυτά για να ακούγονται

22/02/26 8:02 μμ

Δημήτρης Κοντολάζος: Κάποιοι συνάδελφοι μπορεί να τα λένε αυτά για να ακούγονται

Διαδικτυακές δημοπρασίες: Συζήτηση με έναν δημοπράτη και έναν ιστορικό ερευνητή - Τι αντικείμενα πωλούνται - Ποιοι ενδιαφέρονται να αγοράσουν

22/02/26 7:56 μμ

Διαδικτυακές δημοπρασίες: Τι αντικείμενα πωλούνται – Ποιοι ενδιαφέρονται να αγοράσουν

Η Κυρά Σαρακοστή: Τι συμβολίζει και ποια είναι η συνταγή (έθιμο)

22/02/26 7:46 μμ

Η Κυρά Σαρακοστή: Τι συμβολίζει και ποια είναι η συνταγή (έθιμο)

Σχολιάστε

2 + 19 =