Σήμερα ήρθαν οι αρμόδιοι από την Ιταλία και την Αυστρία για να δώσουν την απαραίτητη πιστοποίηση για το lift στον Λαϊλιά. Ωστόσο σύμφωνα με τον ταμία του Ορειβατικού Συλλόγου ο ... Περισσότερα

"Έχουμε λιφτ με τον εργολάβο απλήρωτο- Ο δήμος Σερρών ξέχασε το έργο;"

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Σήμερα ήρθαν οι αρμόδιοι από την Ιταλία και την Αυστρία για να δώσουν την απαραίτητη πιστοποίηση για το lift στον Λαϊλιά. Ωστόσο σύμφωνα με τον ταμία του Ορειβατικού Συλλόγου ο ανάδοχος εργολάβος του έργου παραμένει απλήρωτος. Ο κ. Ευθυμιάδης ξεκαθαρίζει πως το Υπουργείο Υποδομών έπραξε τα δέοντα και την διεκπεραίωση του έργου ανέλαβε ο δήμος Σερρών με την τεχνική υπηρεσία η οποία δεν έστειλε τμηματικούς λογαριασμούς στον ανάδοχο με αποτέλεσμα να σημειώνεται χαρακτηριστική καθυστέρηση.

Σήμερα  δίνεται  η πιστοποίηση  του νέου υπερσύγχρονου  lift στον Λαϊλιά Σερρών καθώς από το πρωί βρίσκονται στο χιονοδρομικό κέντρο  οι  αρμόδιοι  από την Ιταλία και την Αυστρία  για να πραγματοποιήσουν τους  απαιτούμενους ελέγχους και να δώσουν το πράσινο φως  λειτουργίας του. 

Ωστόσο σύμφωνα με τα όσα είπε ο ταμίας του Ορειβατικού Συλλόγου Γρηγόρης  Ευθυμιάδης, μιλώντας στο ΕΠΙΛΟΓΕΣ και στην εκπομπή ΚΑΘΕ ΜΕΣΗΜΕΡΙ, παρόλο που το έργο είναι έτοιμο , δεν είναι σίγουρο ότι θα παραδοθεί από τον ανάδοχο  καθώς  μέχρι και σήμερα  παρόλο που έχει παραδώσει λογαριασμούς στον Δήμο Σερρών παραμένει απλήρωτος για το σύνολο του έργου το οποίο και έχει ολοκληρώσει.  

Ο χρόνος πιέζει σύμφωνα με τον κ. Ευθυμιάδη. Η έναρξη της χειμερινής περιόδου έχει ξεκινήσει και η οποιαδήποτε καθυστέρηση είναι εις βάρος τους.

Advertisement
ΔΕΗ

Έτσι λοιπόν, lift  έχουμε, η διαδικασία πιστοποίησης του ολοκληρώνεται, όμως από τον Δήμο Σερρών και την αρμόδια Τεχνική υπηρεσία από ότι φαίνεται δεν έχουν κινηθεί έγκαιρα τα νήματα ώστε όλα να κυλήσουν χωρίς άγχη και προβλήματα.  Το νέο lift  ήρθε να εκσυγχρονίσει  τις εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού κέντρου, το υπουργείο έπραξε τα δέοντα και την διεκπεραίωση του έργου ανέλαβε ο δήμος. Ωστόσο ποτέ δεν έστειλε τμηματικούς λογαριασμούς  με αποτέλεσμα να σημειώνεται χαρακτηριστική καθυστέρηση, 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΠΥΡΙΔΩΝ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 16 Σεπτεμβρίου

15/09/25 10:21 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 16 Σεπτεμβρίου

Στην ανάγκη συντονισμού των δράσεων για την αντιμετώπιση εξάπλωσης της ευλογιάς των αιγοπροβάτων συμφώνησε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τους περιφερειάρχες της χώρας, στην μεταξύ τους σύσκεψη. Όπως δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Τσιάρας, ορίστηκαν ομόφωνα οι άξονες κινητοποίησης για τον περιορισμό της ζωονόσου, οι οποίες θα εφαρμοστούν για τις επόμενες δέκα ημέρες. Συγκεκριμένα, προβλέπεται η δημιουργία σταθμών απολύμανσης σε κεντρικές οδούς και βασικές διόδους μετακίνησης ζώντων ζώων, ζωοτροφών και γάλακτος, καθώς και η εντατικοποίηση των ελέγχων από τους κτηνιάτρους σε περιοχές που είχαν κρούσματα. Μάλιστα, κάθε διαδικασία θα συνοδεύεται από την έκδοση πιστοποιητικού απολύμανσης, ώστε να διασφαλίζεται η ιχνηλασιμότητα και η τήρηση των κανόνων βιοασφάλειας. Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν μέτρα, όπως η καραντίνα σε ζώα εισαγωγής και ενίσχυση με απολυμαντικά μέσα στις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις. «Νομίζω ότι είμαστε σε ένα θετικό δρόμο και με τη συνεργασία όλων των περιφερειαρχών, ώστε να κάνουμε ένα πραγματικά μεγάλο βήμα και να αντιμετωπίσουμε μια ζωονόσο που έχει πραγματικά μεγάλες δυσκολίες και ιδιαιτερότητες» δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, είπε ότι πρόκειται για ένα «μοντέλο που είχε εφαρμοστεί για την πανώλη πέρυσι και το οποίο πέτυχε» προσθέτοντας ότι «γίνεται πόλεμος και στον πόλεμο είμαστε όλοι μαζί». Επιπλέον, ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «μέσα το επόμενο διάστημα πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να ελέγξουμε την ευλογιά». «Εμείς είμαστε από μια περιοχή που δεν έχει ευλογιά σήμερα, αλλά πρέπει να φυλάξουμε και την περιοχή μας και όσους κτηνοτρόφους θα μετακινηθούν από τα ορεινά προς τα πεδινά. Η συζήτηση που έγινε ήτανε πάρα πολύ καλή και το ότι συμφωνήσαμε όλοι σε αυτή την έκτακτη περίοδο που διανύουμε είναι πολύ θετικό» τόνισε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υφυπουργοί Χρήστος Κέλλας και Γιάννης Ανδριανός, οι γενικοί γραμματείς Σπύρος Πρωτοψάλτης και Αντώνης Φιλιππής, οι περιφερειάρχες Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, Κρήτης Σταύρος Αρνατουτάκης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης, Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, οι αντιπεριφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργος Κεφάλας, Στερεάς Ελλάδας Κώστας Αποστολόπουλος, Ηπείρου Πρόδρομος Γαϊτανίδης, Δυτικής Ελλάδας Ανδρέας Φίλιας, Νοτίου Αιγαίου Φιλήμων Ζαννετίδης, η γενική διευθύντρια Κτηνιατρικής του ΥΠΑΑΤ Αικατερίνη Μαρίνου και υπηρεσιακοί παράγοντες. Μέσω τηλεδιάσκεψης συμμετείχαν, επίσης, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης και οι αντιπεριφερειάρχες: Κρήτης Σταύρος Τζεδάκης, Βορείου Αιγαίου Αναστασία Αντωνέλη και Ιονίων Νήσων Κωνσταντίνος Τσιριγώτης.

15/09/25 10:20 μμ

Σχέδιο 10 ημερών για την αντιμετώπιση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων, συμφώνησαν ΥΠΑΑΤ – περιφερειάρχες

SEREXPO 2025: Κάθε ημέρα με μία μοναδική συναυλία - Δείτε το πρόγραμμα

15/09/25 10:10 μμ

SEREXPO 2025: Κάθε ημέρα με μία μοναδική συναυλία – Δείτε το πρόγραμμα

Τουρίστρια κατήγγειλε ότι το παιδί της δέχθηκε επίθεση από λύκο σε παραλία της Χαλκιδικής

15/09/25 9:47 μμ

Τουρίστρια κατήγγειλε ότι το παιδί της δέχθηκε επίθεση από λύκο σε παραλία της Χαλκιδικής

Σέρρες: Χάνονται οι σχολές ηλεκτρολόγων και τεχνικών υπολογιστών αν δεν συμπληρωθούν οι εγγραφές - Με στέγαση, σίτιση, ένσημα και 600 ευρώ/μήνα

15/09/25 9:05 μμ

Σέρρες: Χάνονται οι σχολές ηλεκτρολόγων και τεχνικών υπολογιστών αν δεν συμπληρωθούν οι εγγραφές – Με στέγαση, σίτιση, ένσημα και 600 ευρώ/μήνα

Δίκη Novartis: Φυλάκιση 25 μηνών στον «Μ. Σαράφη» και 33 μηνών στην «Αικ. Κελέση»

15/09/25 8:55 μμ

Δίκη Novartis: Φυλάκιση 25 μηνών στον «Μ. Σαράφη» και 33 μηνών στην «Αικ. Κελέση»

Κυρ. Μητσοτάκης: Υπουργείο για την έρευνα και την ανάπτυξη σε βάθος διετίας

15/09/25 8:49 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης: Υπουργείο για την έρευνα και την ανάπτυξη σε βάθος διετίας

Ασημένιο μετάλλιο στο επί κοντώ ο Καραλής

15/09/25 8:44 μμ

Ασημένιο μετάλλιο στο επί κοντώ ο Καραλής

Φανοποιοί Ν. Σερρών - Γιόρτασαν τον προστάτη τους και αντάλλαξαν θερμές ευχές για ευημερία

15/09/25 8:38 μμ

Φανοποιοί Ν. Σερρών – Γιόρτασαν τον προστάτη τους και αντάλλαξαν θερμές ευχές για ευημερία

Η ΟΕΒΕΣΣ συμμετέχει στη SEREXPO 2025 - Σας περιμένουμε στο περίπτερο 16Α!

15/09/25 8:33 μμ

Η ΟΕΒΕΣΣ συμμετέχει στη SEREXPO 2025 – Σας περιμένουμε στο περίπτερο 16Α!

“H μελωδία της φιλίας”: Διαδραστικό θεατρικό δρώμενο για το bullying στη SEREXPO

15/09/25 8:25 μμ

“H μελωδία της φιλίας”: Διαδραστικό θεατρικό δρώμενο για το bullying στη SEREXPO

Χατζηβασιλείου: Λύνουμε το ζήτημα του ουρανίου στο πόσιμο νερό σε περιοχές του Δήμου Σερρών, σε Λευκώνα, Χριστός και Μελενικιώτικα, με έργα 2.500.000€

15/09/25 8:18 μμ

Χατζηβασιλείου: Λύνουμε το ζήτημα του ουρανίου στο πόσιμο νερό σε περιοχές του Δήμου Σερρών με έργα 2.500.000€