Άργησε να σημάνει ο συναγερμός – Δεν είναι η πρώτη φορά που άγρια ζώα σπέρνουν τον τρόμο στην Κίνα Πανικός σήμανε σε περιοχή στο ανατολικό τμήμα της Κίνας, όπου μια λεοπάρδαλη εξακολουθεί ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Άργησε να σημάνει ο συναγερμός – Δεν είναι η πρώτη φορά που άγρια ζώα σπέρνουν τον τρόμο στην Κίνα

Πανικός σήμανε σε περιοχή στο ανατολικό τμήμα της Κίνας, όπου μια λεοπάρδαλη εξακολουθεί σήμερα να κυκλοφορεί ελεύθερη, μετά τη φυγή της μαζί με άλλες δύο από ζωολογικό κήπο.

Ο ζωολογικός κήπος δέχεται έντονες επικρίσεις επειδή άργησε να σημάνει συναγερμό.

Οι κάτοικοι της Χάνγκτσοου, μεγάλης πόλης που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 160 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Σαγκάης, είχαν αντιληφθεί ήδη από την Πέμπτη την παρουσία ενός αιλουροειδούς που κυκλοφορούσε ελεύθερο. Ορισμένοι είχαν μάλιστα σκεφτεί ότι το ζώο μπορεί να ξέφυγε από γειτονικό ζωολογικό κήπο.

Ωστόσο το ζωολογικό πάρκο της Χάνγκτσοου, το οποίο φιλοξενεί πολλά ζώα της σαβάνας, είχε αρχικά διαψεύσει οποιαδήποτε σχέση, προτού το Σάββατο ανακοινώσει ότι κλείνει προσωρινά για «λόγους ασφαλείας».

Η είδηση διαδόθηκε γρήγορα ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ωστόσο μόνον αργότερα το Σάββατο ο ζωολογικός κήπος παραδέχθηκε εν τέλει ότι ένα από τα ζώα που φιλοξενεί το έσκασε και ζήτησε συγγνώμη που δεν είχε σημάνει συναγερμό νωρίτερα για να μη «σπείρει τον πανικό».

Οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι πέντε άνθρωποι συνελήφθησαν, μεταξύ των οποίων ο υπεύθυνος του ζωολογικού κήπου, και ότι ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Advertisement
MEGA

Σύμφωνα με κινεζικά μέσα ενημέρωσης, συνολικά τρεις νεαρές λεοπαρδάλεις το είχαν σκάσει από τον ζωολογικό κήπο. Δύο επετεύχθη να αιχμαλωτιστούν το Σαββατοκύριακο, ενώ η τρίτη εξακολουθεί να αναζητείται σήμερα με τη χρήση σημαντικών μέσων, κυρίως αεροπορικών.

Οι ζωολογικοί κήποι στην Κίνα αποτελούν συχνά αντικείμενο επικρίσεων για τις συνθήκες ζωής των ζώων, αλλά και για θανατηφόρα περιστατικά που αποδίδονται σε χαλαρούς κανόνες ασφαλείας.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που άγρια ζώα σπέρνουν τον τρόμο στη χώρα.

Τον περασμένο μήνα, ένας τίγρης της Σιβηρίας βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με έναν χωρικό σε χωριό στα σύνορα με τη Ρωσία προτού του επιτεθεί, σύμφωνα με τις τοπικές εφημερίδες.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

03/04/26 3:37 μμ

Μάντσεστερ Σίτι: Κοντά σε συμφωνία με τον Φόντεν για το νέο συμβόλαιο

03/04/26 3:28 μμ

Συγκλονίζει το τελευταίο μήνυμα της συζύγου του Ζότα

03/04/26 3:23 μμ

Αρμπελόα: «Ας αφήσουμε πίσω μας το γόνατο του Μπαπέ και ας απολαύσουμε τα γκολ του»

03/04/26 3:12 μμ

Εβερτον: Μένει ο Τζακ Γκρίλις

03/04/26 2:56 μμ

Αθλητικός Δικαστής: Από μία αγωνιστική και πρόστιμο σε Ναν, Λεσόρ και Ντόρσεϊ

Η σύνθεση της νέας Κυβέρνησης

03/04/26 12:53 μμ

Η σύνθεση της νέας Κυβέρνησης

Γιώργος Καπουτζίδης: «Ο σύντροφός μου είναι ο ωραιότερος Έλληνας»

03/04/26 12:47 μμ

Γιώργος Καπουτζίδης: «Ο σύντροφός μου είναι ο ωραιότερος Έλληνας»

«Ας μην τα πάρει το ποτάμι!»- Δράση καθαρισμού από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ

03/04/26 12:36 μμ

«Ας μην τα πάρει το ποτάμι!»- Δράση καθαρισμού από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ

Βουλή: Ν/σ Κοινωνικό Κλιματικό Ταμείο, Ταμείο Εκσυγχρονισμού- Κατατέθηκε τροπολογία μεταξύ άλλων για παράταση του ΜΙΔΑΣ – Μέτρα αντιμετώπισης του αφθώδους πυρετού και για τη Λέσβο

03/04/26 12:30 μμ

Βουλή: Ν/σ Κοινωνικό Κλιματικό Ταμείο, Ταμείο Εκσυγχρονισμού- Κατατέθηκε τροπολογία μεταξύ άλλων για παράταση του ΜΙΔΑΣ – Μέτρα αντιμετώπισης του αφθώδους πυρετού και για τη Λέσβο

03/04/26 12:27 μμ

Αγωνία στους Λέικερς για τον τραυματισμό του Ντόντσιτς

Πρωτοποριακή επέμβαση καρδιάς στην Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του ΕΚΠΑ στο νοσοκομείο «ΣΩΤΗΡΙΑ»

03/04/26 12:16 μμ

Πρωτοποριακή επέμβαση καρδιάς στην Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του ΕΚΠΑ στο νοσοκομείο «ΣΩΤΗΡΙΑ»

«Καλωδιώνονται» Σαντορίνη, Θηρασιά και τα νησάκια των Καμμένων για την έγκαιρη ανίχνευση σεισμικής δραστηριότητας

03/04/26 12:12 μμ

«Καλωδιώνονται» Σαντορίνη, Θηρασιά και τα νησάκια των Καμμένων για την έγκαιρη ανίχνευση σεισμικής δραστηριότητας