Epiloges.tv
Ειδήσεις για τις Σέρρες, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!
13.7 C
Serres

Λεύκες Πάρου: Γραφικότητα και ηρεμία σε κυκλαδίτικο φόντο

Ο πιο όμορφος και γραφικός οικισμός της Πάρου δεν βλέπει τα νερά του Αιγαίου, ούτε χαρακτηρίζεται από την θαλασσινή του αύρα.

 

Βρίσκεται στην ενδοχώρα του νησιού, αποτελεί τον ορεινότερο οικισμό του και ξεχωρίζει για την γραφικότητα και την ηρεμία σε κυκλαδίτικο φόντο που το διακρίνει.

Ο λόγος για τις όμορφες Λεύκες, αναμφίβολα ένα από τα ομορφότερα χωριά όχι μόνο του νησιού, αλλά όλων των Κυκλάδων.

Η ονομασία τους οφείλεται στο γεγονός ότι η περιοχή ήταν γεμάτη με λεύκες, ενώ η ίδρυσή τους υπολογίζεται περίπου στον 15ο αιώνα.

 

1 80

 

Γι αυτό και έχει χαρακτηριστεί ως παραδοσιακός οικισμός, με την έλευση των αυτοκινήτων σε αυτόν να έχει απαγορευτεί.

Αυτό που εντυπωσιάζει τους επισκέπτες τους, εκτός από την απαράμιλλου κάλους κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική του, η ηρεμία και η γαλήνη που συναντά κανείς, ακόμη κι αν βρίσκεται σε κάποιο από τα πιο δημοφιλή νησιά των Κυκλάδων.


Babis


Γραφικά στενά σοκάκια με ασπρισμένους αρμούς, πάλλευκα χαμηλά σπίτια με ολάνθιστες αυλές και αρκετές εκκλησίες -οι περισσότερες χρονολογούνται από τον 17ο αιώνα- στα όσα θα αντικρίσει κανείς στις βόλτες του στο χωριό.

 

2 54

 

Η διαδρομή από την κεντρική πλατεία καταλήγει στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας, η πιο χαρακτηριστική του χωριού, στην πλατεία της οποίας λειτουργεί παραδοσιακό καφενείο- σήμα κατατεθέν την περιοχής για την δροσιστική σπιτική λεμονάδα του.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει, επίσης, και το Λαογραφικό Μουσείο του χωριού το οποίο μεταφέρει τον επισκέπτη του στις αρχές του 20ου αιώνα.

 

πηγή newsbeast.gr

ΕλλάδαΛεύκες Πάρου: Γραφικότητα και ηρεμία σε κυκλαδίτικο φόντο

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

ΠΟΕΔΗΝ: Συμμετέχουμε με 24ωρη απεργία στις εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς

Με απεργιακή συγκέντρωση για την Αθήνα στην Πλατεία Κοραή...

Εικόνα εγκατάλειψης σε χωριά της Φλώρινας – Η ανεργία διώχνει τους νέους

Δρόμοι έρημοι, κτίρια εγκαταλελειμμένα και σχολεία κλειστά αντικρίζει κανείς...

Στη φυλακή προπονητής πολεμικών τεχνών για κατάχρηση ανήλικης

Στη φυλακή οδηγήθηκε 32χρονος προπονητής πολεμικών τεχνών που κατηγορείται...

Κεντρική Πελοπόννησος: Απαγόρευση κυκλοφορίας βαριών φορτηγών

Απαγόρευση κυκλοφορίας για τα βαριά φορτηγά, θα ισχύσει με...

Τελευταία Νέα