12.6 C
Serres

Λευτέρης Αβραμάκης: «Να βρούμε τις απαραίτητες κοινωνικές συναινέσεις για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου μας”(video)

Date:

Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ, Λευτέρης Αβραμάκης, σε συνέντευξή του στο Επιλογές και το site Γραφίδα Σιντικής, στον δημοσιογράφο Χρήστο Κατσαρό μεταξύ άλλων τόνισε:

 

Ο Νομός Σερρών παρά τις μεγάλες παραγωγικές και πλουτοπαραγωγικές του δυνατότητες παραμένει ο φτωχότερος Νομός της χώρας σε επίπεδο κατά κεφαλήν εισοδημάτων. Οι ευθύνες για αυτή την πραγματικότητα είναι διαχρονικές και αφορούν τόσο τους τοπικούς φορείς όσο και την κεντρική διοίκηση.

 

Το ζήτημα σήμερα δεν είναι να δούμε ποιος ευθύνεται περισσότερο ή τι θα μπορούσε να γίνει στο παρελθόν, αλλά τι γίνεται από τώρα και στο μέλλον. Οφείλουμε να αναζητήσουμε τις μέγιστες δυνατές συναινέσεις σε επίπεδο κοινωνικό, πολιτικό και κοινωνικό, να πάρουμε οι Σερραίοι την τύχη μας στα χέρια μας και να βρούμε το εφαρμόσιμο σχέδιο που θα μας επιτρέψει να ανασυγκροτηθούμε και να ορθοποδήσουμε όλοι μαζί.

 

Δεν χωρούν σε αυτή την πραγματικότητα μικροπολιτικές έριδες και αντιπαλότητες. Προφανώς θα υπάρξουν διαφορετικές προσεγγίσεις και ενδεχομένως διαφορετική ιεράρχηση των προτεραιοτήτων. Οφείλουμε όμως να ενεργοποιήσουμε το σύνολο της σερραϊκής κοινωνίας και να βρούμε τους τρόπους, υπάρχει πλέον το θεσμικό πλαίσιο, που την απόφαση θα την πάρει η κοινωνία. Ας ξεκινήσουμε από τα ζητήματα που όλοι συμφωνούμε.

 

Το κολυμβητήριο Σερρών για παράδειγμα που παρέμεινε για δεκαετίες εκτός των αναγκαίων χρηματοδοτήσεων και δρομολογήθηκε η χρηματοδότησή του από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ή το μεγάλο έργο της γέφυρας του Στρυμόνα που είναι αίτημα δεκαετιών, θα ενώσει δύο Δήμους και θα ενισχύσει σημαντικά μια τεράστια παραγωγική περιοχή του Νομού έχει ενταχθεί επιτέλους σε πρόγραμμα χρηματοδότησης από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

 Υπάρχουν και άλλα θέματα και αιτήματα που αν αποφασίσει η σημερινή κυβέρνηση να επιλύσει μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα στο Νομό και να επιτρέψουν να σχεδιάσουμε και να ονειρευτούμε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας και τα παιδιά μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα που αντιπροσωπεύει τις δυνάμεις της κεντροαριστεράς, τις προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις στο νέο δικομματισμό που διαμορφώθηκε μετά την οικονομική, κοινωνική και πολιτική χρεοκοπία της χώρας. Η ΝΔ εκπροσωπεί ταυτόχρονα τις δυνάμεις ενός ιδιότυπου νεοφιλελευθερισμού, την παραδοσιακή και λαϊκή δεξιά, αλλά και την αναδυόμενη σε ευρωπαϊκό επίπεδο αντιευρωπαϊκή ακροδεξιά.

Οι ιδεολογικές διαφορές είναι τεράστιες και αυτό φαίνεται ήδη στα πρώτα δείγματα της κυβερνητικής πολιτικής σε σύγκριση με την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ νομοθετούσε στην βάση των πραγματικών αναγκών των εργαζομένων, των αδύναμων οικονομικά, της κοινωνικές εκείνες δυνάμεις που είχαν καταδικαστεί στο κοινωνικό περιθώριο την περίοδο μέχρι το 2014.

 

Η ΝΔ νομοθετεί υπέρ των λίγων και οικονομικά ισχυρών, καταργεί εργασιακά δικαιώματα χωρίς να είναι η χώρα σε Μνημόνια, δυναμιτίζει κάθε κρίσιμη δημόσια κοινωνική δομή και παροχή, προετοιμάζει την εκποίηση σημαντικών περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού λαού. Εμείς είμαστε ο πολιτικός χώρος που εκφράζουμε και εκπροσωπούμε τα συμφέροντα των αδύναμων, της μεσαίας τάξης, των μη προνομιούχων, της νέας γενιάς.

Η ανασυγκρότηση και η διεύρυνση του χώρου περνά μέσα από τις κοινωνικές ομάδες που θέλουμε να εκπροσωπούμε και ο στόχος μας είναι να γίνει συνείδηση στον κόσμο η ανάγκη της συμμετοχής, της συλλογικής απόφασης, η ανάγκη να αποφασίζουμε εμείς η κοινωνία την κατεύθυνση που θέλουμε η χώρα να ακολουθήσει και όχι να μας επιβάλλονται άνωθεν από «πεφωτισμένες ηγεσίες» η πορεία μας στο μέλλον.

 

ΠολιτικήΛευτέρης Αβραμάκης: «Να βρούμε τις απαραίτητες κοινωνικές συναινέσεις για την παραγωγική ανασυγκρότηση...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Εκδήλωση στο υπ. Δικαιοσύνης για φιλική προς τα παιδιά Δικαιοσύνη

Στο αμφιθέατρο του υπουργείου Δικαιοσύνης θα πραγματοποιηθεί αύριο (12,30...

Μήνυμα Τσίπρα σε Κασσελάκη: «Όλοι θα κριθούν από τα αποτελέσματα»

«Όλοι θα κριθούν από τα αποτελέσματα» είναι το σχόλιο...

Πολάκης: Ψηφίστηκε μαζικά αυτό που έπρεπε, πάμε ενωμένοι στις επόμενες πολιτικές και εκλογικές μάχες

«Ψηφίστηκε μαζικά αυτό που έπρεπε!» δήλωσε ο Παύλος Πολάκης...

Μοίρασε τη δημοσίευση:Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα