Τουλάχιστον επτά άμαχοι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων πέντε ξένοι εργάτες, και άλλοι 30 τραυματίστηκαν σε αεροπορική επιδρομή που πραγματοποιήθηκε σήμερα εναντίον ενός εργοστασίου σε νότιο προάστιο της Τρίπολης, σύμφωνα με ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Τουλάχιστον επτά άμαχοι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων πέντε ξένοι εργάτες, και άλλοι 30 τραυματίστηκαν σε αεροπορική επιδρομή που πραγματοποιήθηκε σήμερα εναντίον ενός εργοστασίου σε νότιο προάστιο της Τρίπολης, σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας.

Advertisement
 

 

 

Δύο Λίβυοι και πέντε ξένοι εργάτες, από το Μπανγκλαντές, την Αίγυπτο και τον Νίγηρα, σκοτώθηκαν σε ένα εργοστάσιο μπισκότων που επλήγη από την επιδρομή αυτή στην περιοχή Ουάντι Ράμπι, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος, ο Αμίν αλ-Χασέμι.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ τα νότια προάστια της Τρίπολης αποτελούν το σκηνικό βίαιων συγκρούσεων από τον Απρίλιο, όταν ξεκίνησε η επίθεση του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ για την κατάληψη της λιβυκής πρωτεύουσας, έδρας της αναγνωρισμένης από τον ΟΗΕ Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ).

Ο Χασέμι πρόσθεσε πως 30 ξένοι εργάτες τραυματίστηκαν από την επιδρομή. Οι δυνάμεις που είναι πιστές στην ΚΕΕ υποστήριξαν μέσω της σελίδας τους στο Facebook «μη επανδρωμένα αεροσκάφη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων» ότι εξαπέλυσαν την επιδρομή, σε «υποστήριξη στον εγκληματία πολέμου Χάφταρ».

Advertisement
MEGA

Μετά την πτώση του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι το 2011, η Λιβύη σπαράζεται από αδελφοκτόνες συγκρούσεις, όμως ορισμένες ξένες δυνάμεις κατηγορούνται ότι διεξάγουν έναν πόλεμο δι΄αντιπροσώπων μετά την επίθεση που εξαπέλυσε ο στρατάρχης Χάφταρ.

Τα ΗΑΕ, η Αίγυπτος και η Σαουδική Αραβία κατηγορούνται ότι υποστηρίζουν τον στρατάρχη Μάρσαλ, ενώ το Κατάρ και η Τουρκία υποστηρίζουν την ΚΕΕ.

Οι συγκρούσεις αυτές έχουν προκαλέσει ήδη τον θάνατο τουλάχιστον 1.000 ανθρώπων και τον εκτοπισμό άλλων 120.000 από τον Απρίλιο, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Πηγή newsbeast.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Β Κικίλιας: «Νέο νομοσχέδιο για μηχανισμό ελέγχου και ασφάλειας σε λιμάνια και πλοία»

03/12/25 9:54 μμ

Β Κικίλιας: «Νέο νομοσχέδιο για μηχανισμό ελέγχου και ασφάλειας σε λιμάνια και πλοία»

Σ. Ζαχαράκη: Είμαστε όλοι ίσοι, είμαστε όλοι διαφορετικοί, αλλά δυνατοί γιατί είμαστε όλοι μαζί

03/12/25 9:48 μμ

Σ. Ζαχαράκη: Είμαστε όλοι ίσοι, είμαστε όλοι διαφορετικοί, αλλά δυνατοί γιατί είμαστε όλοι μαζί

Αγρότες απέκλεισαν το τελωνείο Ευζώνων

03/12/25 9:43 μμ

Αγρότες απέκλεισαν το τελωνείο Ευζώνων

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τα νοτιοδυτικά, από αύριο, Πέμπτη 04/12, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών . Κύρια χαρακτηριστικά της μεταβολής θα είναι οι τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες με κατά τόπους μεγάλα ύψη βροχής, τα οποία είναι ικανά να προκαλέσουν προβλήματα και οι ισχυροί άνεμοι στα πελάγη. Την Πέμπτη 04/12 ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται από τις πρωινές ώρες στα νοτιοδυτικά και στη συνέχεια στην Κρήτη, το Νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και τις Κυκλάδες. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και την Κεντρική και Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Σποράδες και σταδιακά τη Θεσσαλία. Χαλαζοπτώσεις θα σημειωθούν στην περιοχή της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 6-8 μποφόρ και στο Αιγαίο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις έως 6 μποφόρ. Την Παρασκευή 05/12 η κακοκαιρία θα συνεχιστεί με παρόμοια χαρακτηριστικά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI) που εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο της Παρασκευής 05/12 κατατάσσεται στην Κατηγορία 5 (Ακραία). Ειδικότερα, όπως αναφέρει το meteo.gr/ΕΑΑ τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειώνονται στην Πελοπόννησο, την Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), τη Θεσσαλία, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, ενώ θα επηρεαστούν πλέον και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Παράλληλα, οι άνεμοι θα παραμείνουν πολύ ενισχυμένοι.

03/12/25 9:39 μμ

ΜΕΤΕΟ: Επιδείνωση του καιρού από αύριο – Επεισόδιο βροχόπτωσης Κατηγορίας 5, την Παρασκευή

Παρουσίαση του βιβλίου της Βασιλικής Στάμου «Η Μαμά είναι Πορτοκαλί»

03/12/25 9:29 μμ

Παρουσίαση του βιβλίου της Βασιλικής Στάμου «Η Μαμά είναι Πορτοκαλί»

Η ατμοσφαιρική ρύπανση στο Νέο Δελχί ευθύνεται για 200.000 περιστατικά ασθενειών του αναπνευστικού μέσα σε μια τριετία

03/12/25 9:20 μμ

Η ατμοσφαιρική ρύπανση στο Νέο Δελχί ευθύνεται για 200.000 περιστατικά ασθενειών του αναπνευστικού μέσα σε μια τριετία

Τ. Θεοδωρικάκος: Ενισχύουμε τη στρατηγική μας σχέση με τις ΗΠΑ στις επενδύσεις, τη βιομηχανία, τη ναυπηγική βιομηχανία και την καινοτομία

03/12/25 9:12 μμ

Τ. Θεοδωρικάκος: Ενισχύουμε τη στρατηγική μας σχέση με τις ΗΠΑ στις επενδύσεις, τη βιομηχανία, τη ναυπηγική βιομηχανία και την καινοτομία

ΣΤΑΣΥ : H κυκλοφορία στη Γραμμή 3 του Μετρό διεξάγεται προσωρινά στο τμήμα Δημοτικό Θέατρο-Εθνική Άμυνα

03/12/25 9:06 μμ

ΣΤΑΣΥ: H κυκλοφορία στη Γραμμή 3 του Μετρό διεξάγεται προσωρινά στο τμήμα Δημοτικό Θέατρο-Εθνική Άμυνα

Εγκαίνια βιβλιοθήκης ΣΘΕ του ΑΠΘ στον χώρο όπου υπήρχε η κατάληψη του Βιολογικού

03/12/25 9:03 μμ

Εγκαίνια βιβλιοθήκης ΣΘΕ του ΑΠΘ στον χώρο όπου υπήρχε η κατάληψη του Βιολογικού

O Όμιλος AKTOR Χρυσός Χορηγός της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής έως τους Ολυμπιακούς Αγώνες Los Angeles 2028

03/12/25 8:24 μμ

O Όμιλος AKTOR Χρυσός Χορηγός της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής έως τους Ολυμπιακούς Αγώνες Los Angeles 2028

Σ.Νησιούδη για επιστροφή ενοικίου: "Μπορούν να βάλουν τροποποιητική δήλωση"

03/12/25 8:12 μμ

Σ.Νησιούδη για επιστροφή ενοικίου: “Μπορούν να βάλουν τροποποιητική δήλωση”

Μόλις λίγα 24ωρα απομένουν μέχρι τη λήξη της προθεσμίας των αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης.

03/12/25 8:03 μμ

Εκπνέει η προθεσμία για το επίδομα θέρμανσης – video