Με Ραφάλ και φρεγάτες ΜΕΚΟ η ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων- Οι 6 παρεμβάσειςΜοίρα με 18 γαλλικά μαχητικά Ραφάλ, που φέρουν όπλα προδιαγραφών για στρατηγικά πλήγματα αλλά και 4 νέες φρεγάτες και ισάριθμα ελικόπετρα εκσυγχρονίζουν το οπλοστάσιο των τριών Όπλων, ενώ παράλληλα ενεργοποιείται η αμυντική βιομηχανία, ενισχύεται με 15.000 προσλήψεις το δυναμικό και ενισχύεται η ψηφιακή ασπίδα των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

“Έξι τολμηρές απαντήσεις όχι μόνο στις ανάγκες της συγκυρίας. Αλλά και στις προκλήσεις της Ιστορίας”

Μιλώντας από το Βελλίδειο, στο πλαίσιο της ΔΕΘ-Hellexpo 2020, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε τις έξι παρεμβάσεις «ρωμαλέο πρόγραμμα που θα γίνει εθνική ασπίδα», αλλά ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε κινήσεις με αναπτυξιακό και κοινωνικό πρόσημο που εξασφαλίζουν θέσεις εργασίας».

Οι εξαγγελίες συνοδεύτηκαν από το μήνυμα του Πρωθυπουργού προς την Τουρκία:

«Η Άγκυρα προσθέτει πλέον στις προκλήσεις του Αιγαίου και τη ναρκοθέτηση της ειρήνης σε όλη τη Μεσόγειο. Απειλεί τα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης και υπονομεύει την ασφάλεια σε ένα ευαίσθητο σταυροδρόμι τριών ηπείρων». τόνισε πως «στις απειλές και τα συνθήματα η Ελλάδα αντιπαρατάσσει λογική κι επιχειρήματα».

«Ήρθε η ώρα να ενισχύσουμε τις ‘Ενοπλες Δυνάμεις ως παρακαταθήκη για την ασφάλεια της χώρας, αλλά και ως ύψιστη υποχρέωση στους Έλληνες που θα επωμιστούν το κόστος. Είναι το τίμημα της θέσης μας στο χάρτη», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου έχει γίνει γνωστό ότι μένουν οι υπογραφές για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας που προβλέπει προμήθεια με διαδικασία εξπρές, 12 μεταχειρισμένων γαλλικών μαχητικών και 8 καινούριων Ραφάλ.


Πηγή: ΕΡΤ

Views: 6

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *