- Διαφήμιση -

Μεγάλες καταστροφές από τη «Μήδεια» στις αμυγδαλιές, κερασιές και ροδακινιές (Video)

Σημαντικά προβλήματα άφησε στο πέρασμα της η Μήδεια σε καλλιέργειες αμυγδαλιάς, κερασιάς και ροδακινιάς με τους παραγωγούς να βρίσκονται σε απόγνωση για το μέλλον της σοδειάς τους.

Ζημιές υπέστησαν κυρίως δέντρα τα οποία είχαν ανθίσει νωρίτερα, λόγω του καλού καιρού των προηγούμενων ημερών. Ωστόσο το κύμα κακοκαιρίας που ήρθε κατέστρεψε τα άνθη των δέντρων

Οι παραγωγοί στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την ΕΡΤ, έδιναν αγώνα μέχρι τώρα να παραμείνουν ανοιχτές οι λαϊκές αγορές, για να περιορίσουν την οικονομική ζημία που έχουν υποστεί από τον κορονοϊό και ήρθε η Μήδεια να κάνει την κατάσταση ακόμη πιο δύσκολη. Στα Βασιλικά, η καταστροφή είναι ολοκληρωτική, όπως υποστηρίζουν, ενώ εκατοντάδες στρέμματα καταστράφηκαν σε Λαγκαδά και Δήμο Δέλτα. Ζητούν να τους επισκεφθεί ο ΕΛΓΑ για να δει τις ζημίες που έχουν υποστεί και να αποζημιωθούν στο 100%.

Απογοητευμένοι είναι και οι παραγωγοί πυρηνόκαρπων στον Δήμο Τυρνάβου, καθώς η πρόσφατη κακοκαιρία πάγωσε τις νεκταρινιές. Και την περασμένη άνοιξη, τα συγκεκριμένα δέντρα, στην ίδια περιοχή, είχαν υποστεί μεγάλη καταστροφή, από τον παγετό που χτύπησε την περιοχή.

Πηγή: ert.gr

- Διαφήμιση -Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Exit mobile version