Επικρίσεις για τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού

 

 

Advertisement

Ο Μπόρις Τζόνσον συνεχίζει να αναρρώνει από τον κορονοϊό, όμως η κυβέρνησή του παραμένει στο στόχαστρο για τον τρόπο που διαχειρίζεται την πανδημία.

Αφού βγήκε από το νοσοκομείο πριν από μια εβδομάδα, «ο πρωθυπουργός αναρρώνει, είναι σε καλή διάθεση», δήλωσε σήμερα, Κυριακή, ο υπουργός Μάικλ Γκόουβ στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News. Ο 55χρονος Συντηρητικός ηγέτης «είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τον Ντόμινικ Ράαμπ», τον υπουργό Εξωτερικών ο οποίος τον αντικαθιστά κατά την περίοδο της ανάρρωσής του.

Ο τελευταίος διαβίβασε «τις οδηγίες του πρωθυπουργού στα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης» στη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης χθες το πρωί, διευκρίνισε ο Γκόουβ.

Η Μεγάλη Βρετανία είναι  μία από τις πλέον πληγείσες χώρες στην Ευρώπη από την ασθένεια Covid-19. Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό και πέθαναν στο νοσοκομείο έφθασε τους 15.464, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έδωσε χθες, Σάββατο, η κυβέρνηση. Όμως αυτοί οι καθημερινοί απολογισμοί της κυβέρνησης επικρίνονται γιατί περιλαμβάνουν μόνο τους θανάτους στο νοσοκομείο ασθενών που βρέθηκαν θετικοί στα διαγνωστικά τεστ, αποκλείοντας εκείνους που έχασαν τη ζωή τους σε οίκους ευγηρίας ή στο σπίτι.

Οργανώσεις που εκπροσωπούν οίκους ευγηρίας κάνουν λόγο για 4.000 έως 7.500 θανάτους στα ιδρύματα αυτά.

 

Advertisement

Η κυβέρνηση αποφάσισε την Πέμπτη να παρατείνει τουλάχιστον κατά τρεις εβδομάδες τα μέτρα περιορισμού που επέβαλε στις 23 Μαρτίου και δεν σκέπτεται ακόμη την έξοδο από το lockdown.

«Ο αριθμός των θανάτων παραμένει πολύ ανησυχητικός», εξήγησε ο Μάικλ Γκόουβ. «Τα ποσοστά μόλυνσης και θνητότητας επιπεδοποιούνται, αλλά δεν είμαστε απολύτως σίγουροι ότι βρισκόμαστε ακόμη σε μια καθοδική τροχιά», προϋπόθεση που θέτει η κυβέρνηση προτού χαλαρώσει τα μέτρα περιορισμού.

 

Αφότου ξεκίνησε η πανδημία, η κυβέρνηση κατηγορείται ότι καθυστέρησε να αντιδράσει και η Sunday Times επανήλθε σήμερα, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως αγνόησε τις προειδοποιήσεις επιστημόνων και τις εκκλήσεις για προμήθεια ιατρικού υλικού και πως ο Μπόρις Τζόνσον απουσίασε από διάφορες συνεδριάσεις κρίσης που ήταν αφιερωμένος στον ιό.

Σε άρθρο του στη Mail on Sunday, ο ηγέτης των Εργατικών, του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, Κιρ Στάρμερ, χαρακτήρισε την κυβέρνηση «πολύ αργή» στην κήρυξη του lockdown, την αύξηση του αριθμού των διαγνωστικών τεστ και την παροχή του κατάλληλου εξοπλισμού στους υγειονομικούς.

«Κανείς δεν μπορεί να πει ότι ο πρωθυπουργός δεν δόθηκε ψυχή τε και σώματι στη μάχη κατά του ιού», δήλωσε σήμερα ο Μάικλ Γκόουβ, ο οποίος διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση θα διπλασιάσει τις προσπάθειες για την προμήθεια ιατρικού υλικού.

 

Πηγή newsbeast.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γιατί ανήμερα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ευλογούνται τα σταφύλια

05/08/25 8:55 πμ

Γιατί ανήμερα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ευλογούνται τα σταφύλια

Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος: Πότε έγινε και γιατί την γιορτάζουμε 06 Αυγούστου

05/08/25 8:51 πμ

Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος: Πότε έγινε και γιατί την γιορτάζουμε 6 Αυγούστου

Βιολογικά προϊόντα: Εξάμηνη αναστολή σε εταιρία πιστοποίησης

05/08/25 8:46 πμ

Βιολογικά προϊόντα: Εξάμηνη αναστολή σε εταιρία πιστοποίησης

8 φυτά που επιβιώνουν με ελάχιστο πότισμα

05/08/25 8:37 πμ

8 φυτά που επιβιώνουν με ελάχιστο πότισμα

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Οκτώ χρήσιμες οδηγίες για την αντιμετώπιση τσιμπήματος από μωβ μέδουσα

05/08/25 8:33 πμ

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Οκτώ χρήσιμες οδηγίες για την αντιμετώπιση τσιμπήματος από μωβ μέδουσα

Άνοιξε και πάλι για πεζούς και οχήματα η παλαιά γέφυρα της Χαλκίδας

05/08/25 8:25 πμ

Άνοιξε και πάλι για πεζούς και οχήματα η παλαιά γέφυρα Χαλκίδας

ΥΠΑΑΤ: Στήριξη 63 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους, λόγω εγκλεισμού και ζωονόσων

05/08/25 8:25 πμ

ΥΠΑΑΤ: Στήριξη 63 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους, λόγω εγκλεισμού και ζωονόσων

ΗΠΑ: Ανεξέλεγκτη μαίνεται επί έναν μήνα η πυρκαγιά στο Γκραντ Κάνιον

05/08/25 8:12 πμ

ΗΠΑ: Ανεξέλεγκτη μαίνεται επί έναν μήνα η πυρκαγιά στο Γκραντ Κάνιον

ΡΑΑΕΥ: Έρχονται τα “κόκκινα” τιμολόγια ρεύματος – Όσα πρέπει να ξέρετε

05/08/25 9:49 πμ

ΡΑΑΕΥ: Έρχονται τα κόκκινα τιμολόγια ρεύματος – Όσα πρέπει να ξέρετε

Σεισμός 3,7 βαθμών στο Άγιον Όρος

05/08/25 7:57 πμ

Σεισμός 3,7 βαθμών στο Άγιον Όρος

04/08/25 10:54 μμ

Τα Κάτω Πορόια Σερρών μετατρέπονται σε ντεκόρ κινηματογραφικής ταινίας

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι επενδύσεις στην άμυνα και την ασφάλεια έχουν καταστεί ευρωπαϊκή προτεραιότητα

04/08/25 10:39 μμ

Επίσκεψη Μητσοτάκη στην εταιρεία δορυφόρων ICEYE- Τα σχεδιά της για την Ελλάδα