Ξέρουμε ότι τα βράδια της καραντίνας φαντάζουν πιο υποφερτά αγκαλιά με μια σακούλα πατατάκια, αλλά αξίζει να υιοθετήσετε πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες.     Ακόμη κι αν πριν μερικές εβδομάδες ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Ξέρουμε ότι τα βράδια της καραντίνας φαντάζουν πιο υποφερτά αγκαλιά με μια σακούλα πατατάκια, αλλά αξίζει να υιοθετήσετε πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες.

 

 

Ακόμη κι αν πριν μερικές εβδομάδες είχατε αποφασίσει ότι θα ξεκινήσετε δίαιτα, ώστε να χάσετε επιτέλους εκείνα τα κιλάκια που σας ταλαιπωρούν, η πανδημία του κοροναϊού που σας κρατάει κλεισμένη μέσα στο σπίτι, δε δημιουργεί αυτό που θα λέγαμε ιδανικές συνθήκες για αδυνάτισμα. Αφενός, αυτήν την περίοδο το ζητούμενο είναι να θωρακίσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα μέσω της διατροφής και όχι να μετράμε θερμίδες, αφετέρου οι βραδιές της καραντίνας φαντάζουν πιο υποφερτές αγκαλιά με μια σακούλα πατατάκια.

Κάπως έτσι, έχετε φτάσει σε ένα σημείο που βλέπετε το βάρος σας ολοένα να αυξάνεται και ίσως σκέφτεστε να κόψετε το βραδινό προκειμένου να μην παχύνετε κι άλλο. Ωστόσο, δεν πρέπει να δαιμονοποιείτε το βραδινό, αφού είναι ένα από τα απαραίτητα γεύματα της ημέρας και δεν οδηγεί σε επιπλέον βάρος, αρκεί να προσέχετε την ποιότητα και την ποσότητα των τροφών που καταναλώνετε.

Αφήστε, λοιπόν, τα πατατάκια και τις σοκοφρέτες και δοκιμάστε αυτά τα σνακ για να ικανοποιήσετε τις βραδινές λιγούρες σας.

10 υγιεινά σνακ για να τρώτε το βράδυ χωρίς να παχαίνετε

 

Δημητριακά με γάλα.

Περιοριστείτε σε ένα φλιτζάνι δημητριακά με ένα φλιτζάνι γάλα.

Σπιτικό ποπ κορν.

Προσέξτε ώστε να χρησιμοποιήσετε ελάχιστο λάδι και απολαύστε ποπ κορν από τα χεράκια σας βλέποντας την αγαπημένη σας ταινία.

Γαλοπούλα.

Για ένα γρήγορο και εύκολο σνακ, επιλέξτε δύο φέτες γαλοπούλας.

Στικς λαχανικών.

Κόψτε καρότα και αγγούρια σε μπαστουνάκια, ρίξτε τους ελάχιστο ξίδι και απολαύστε το πιο διαιτητικό και νόστιμο σνακ.

Μήλο με κανέλα.

Ακόμη κι αν δεν αγαπάτε ιδιαίτερα τα μήλα, δοκιμάστε να κόψετε ένα σε κομμάτια και να το πασπαλίσετε με λίγη κανέλα. Θα αλλάξετε γνώμη στη στιγμή!

Γιαούρτι με φράουλες.

Αντί να αγοράζετε γιαούρτι με γεύση φράουλα, το οποίο πιθανότατα είναι γεμάτο με ζάχαρη, κόψτε μερικές φράουλες και ρίξτε τις στο γιαούρτι σας για ένα φρουτένιο και υγιεινό σνακ.

Advertisement
MEGA

Βρώμη.

Ποιος είπε ότι η βρώμη είναι μόνο για το πρωινό; Ένα μπολ με ζεστή βρώμη είναι ιδανικό για να χαλαρώσετε και να χορτάσετε. Βράστε λίγο γάλα, προσθέστε μερικά αποξηραμένα φρούτα και η βρώμη σας θα είναι έτοιμη μέσα σε λίγα λεπτά.

Τυρί cottage.

Φτωχό σε λιπαρά και πλούσιο σε πρωτεΐνες, το τυρί cottage θα βάλει τέλος στην πείνα σας χωρίς να σας επιβαρύνει με περιττές θερμίδες.

Φρυγανιά με αβοκάντο.

Προτιμήστε φρυγανιά ολικής άλεσης για παρατεταμένο κορεσμό και συνοδεύστε τη με μερικές φέτες αβοκάντο για έξτρα γεύση.

Σαλάτα με τόνο.

Κόψτε λίγο μαρούλι, προσθέστε κονσερβοποιημένο τόνο, λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι, λίγο ελαιόλαδο και λεμόνι και η σαλάτα σας είναι έτοιμη!

 

Πηγή thesstoday.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κυβερνητικές πηγές: Με αποκλειστική υπαιτιότητα μιας μικρής μειοψηφίας αγροτών τινάζεται στον αέρα ο διάλογος - Σε περίπτωση κλιμάκωσης μόνες αρμόδιες είναι οι αρχές

13/01/26 12:12 πμ

Κυβερνητικές πηγές: Με αποκλειστική υπαιτιότητα μιας μικρής μειοψηφίας αγροτών τινάζεται στον αέρα ο διάλογος – Σε περίπτωση κλιμάκωσης μόνες αρμόδιες είναι οι αρχές

Σωκράτης Φάμελλος; «Απαιτείται πολιτική αλλαγή για να έχουμε ελληνική βιώσιμη επιχειρηματικότητα που θα στηρίζεται στον πλουραλισμό της οικονομίας»

13/01/26 12:00 πμ

Σωκράτης Φάμελλος: «Απαιτείται πολιτική αλλαγή για να έχουμε ελληνική βιώσιμη επιχειρηματικότητα που θα στηρίζεται στον πλουραλισμό της οικονομίας»

Έναρξη ευρωπαϊκής παραγωγής κυψελών μπαταριών από τον όμιλο Volkswagen

12/01/26 11:59 μμ

Έναρξη ευρωπαϊκής παραγωγής κυψελών μπαταριών από τον όμιλο Volkswagen

«Βόμβα»: Η Ρεάλ Μαδρίτης απέλυσε τον Αλόνσο

12/01/26 11:58 μμ

«Βόμβα»: Η Ρεάλ Μαδρίτης απέλυσε τον Αλόνσο

Συνταγή για μοσχαράκι στιφάδο που λιώνει στο στόμα

12/01/26 11:57 μμ

Συνταγή για μοσχαράκι στιφάδο που λιώνει στο στόμα

Σε καλό κλίμα οι προσπάθειες επανεκκίνησης της ΣΑΕΚ στον δήμο Πολυγύρου

12/01/26 11:55 μμ

Σε καλό κλίμα οι προσπάθειες επανεκκίνησης της ΣΑΕΚ στον δήμο Πολυγύρου

Η Ai, η χιμπατζής-"θαύμα" πέθανε σε ηλικία 49 ετών

12/01/26 11:53 μμ

Η Ai, η χιμπατζής -“θαύμα” πέθανε σε ηλικία 49 ετών

Ο Κυρ. Μητσοτάκης στη Μαδρίτη: Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας και τον Βασιλιά Φελίπε

12/01/26 11:52 μμ

Ο Κυρ. Μητσοτάκης στη Μαδρίτη: Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας και τον Βασιλιά Φελίπε

Δύο συλλήψεις για παραβίαση ορίων ταχύτητας- Οδηγούσε με 128 χλμ σε περιοχή με όριο τα 50χλμ

12/01/26 11:51 μμ

Δύο συλλήψεις για παραβίαση ορίων ταχύτητας- Οδηγούσε με 128 χλμ σε περιοχή με όριο τα 50χλμ

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ - Αντώνης Μωυσίδης: Ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν ασκεί, αλλά εφαρμόζει πολιτικές. Ποτέ δεν είχα δεχθεί πίεση

12/01/26 11:46 μμ

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ – Αντώνης Μωυσίδης: Ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν ασκεί, αλλά εφαρμόζει πολιτικές. Ποτέ δεν είχα δεχθεί πίεση

Σέρρες: Με επιτυχία ο ετήσιος χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Αγίου Ιωάννη "Αλησμόνητες Πατρίδες" - video

12/01/26 8:16 μμ

Σέρρες: Με επιτυχία ο ετήσιος χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Αγίου Ιωάννη “Αλησμόνητες Πατρίδες” – video

Χτύπησε και τον νομό Σερρών η κακοκαιρία - Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες - video

12/01/26 8:10 μμ

Χτύπησε και τον νομό Σερρών η κακοκαιρία – Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες – video