Συνάντηση Αγροτικών Συλλόγων στην Δράκεια Πηλίου πραγματοποιήθηκε χθές το απόγευμα, που μετά από τον διάλογο που αναπτύχθηκε ελήφθη ομόφωνη απόφαση για μηχανοκίνητη πορεία στην πόλη του Βόλου την Τρίτη 16 ... Περισσότερα

Μηχανοκίνητη πορεία αγροτών στον Βόλο την Τρίτη

Epilogestv

Epilogestv

Συνάντηση Αγροτικών Συλλόγων στην Δράκεια Πηλίου πραγματοποιήθηκε χθές το απόγευμα, που μετά από τον διάλογο που αναπτύχθηκε ελήφθη ομόφωνη απόφαση για μηχανοκίνητη πορεία στην πόλη του Βόλου την Τρίτη 16 Ιανουαρίου με σημείο συνάντησης στον περιφερειακό στις 10:30 το πρωί.

Advertisement
 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Αγροτικοί Σύλλογοι Ζαγοράς, Δράκειας, Μακρυρράχης, Πουρίου και Μακρυνίτσας, ενώ παράλληλα συμμετείχαν και αγρότες από το Ξουρίχτι και την Αγριά.

Το πλαίσιο διεκδίκησης των αγροτών

Διεκδικούν:

-ΑΜΕΣΕΣ αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς χωρίς όρους και προϋποθέσεις με απευθείας κρατική αρωγή βάση των εκτιμήσεων του ΕΛΓΑ σε ζώα, παραγωγές που κάηκαν και πλημμύρισαν.

-ΛΗΨΗ άμεσων μέτρων αναπλήρωσης με 1000 ευρώ το στρέμμα του χαμένου εισοδήματος σε μήλα, κάστανα, καρύδια, αχλάδια, κεράσια και αμύγδαλα στο σύνολο των αγροτών.

-Καταβολή αποζημίωσης λόγω της ακαρπίας στα ελαιόδεντρα 200 ευρώ ανά στρέμμα.

-Να συμπεριληφθούν οι συνάδελφοι Καστανοπαραγωγοί που εξαιρέθηκαν από την τελευταία πληρωμή του ΕΛΓΑ στα κάστανα στην Δράκεια όπως επίσης και οι υπόλοιπες ποικιλίες μήλων που δεν αποζημιώθηκαν.

-ΝΑ εξασφαλιστεί με ευθύνη του κράτους η πρόσβαση των κατοίκων στα χωριά μας. Άμεση αποκατάσταση για τα κατεστραμμένα γεφύρια και δρόμους.

Advertisement

-ΝΑ δοθεί μηνιαίο επίδομα τουλάχιστον 1.500 ευρώ με προσαύξηση 300 ευρώ για κάθε παιδί, σε κάθε νοικοκυριό, μέχρις ότου αποκατασταθούν οι ζημιές σε όλους τους πληγέντες, όπως είναι οι αγρότες με χωράφια που έχουν υποστεί ζημιές, οι κτηνοτρόφοι που έχασαν ζωικό κεφάλαιο κ.λπ.

-ΝΑ απαλλαγούν οι πληγέντες από δημοτικά τέλη, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, ΟΓΑ, να υπάρξει πάγωμα των χρεών σε κράτος και τράπεζες χωρίς προσαυξήσεις. Να σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατασχέσεων και πλειστηριασμών. Να παγώσουν όλα τα χρέη χωρίς προσαυξήσεις για όσο διάστημα αδυνατούν οι πληγέντες να τα πληρώσουν. Να γίνει διαγραφή τόκων και κούρεμα κεφαλαίου στα τραπεζικά δάνεια.

-ΝΑ παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ομαλή λειτουργία των Κέντρων Υγείας.

-ΝΑ γίνει με κρατική ευθύνη, μελέτη και υλοποίηση ολοκληρωμένου σχεδίου έργων υποδομής που θα λύνουν οριστικά το πρόβλημα στην περιοχή μας στην οποία εκδηλώνονται συχνά πλημμύρες και να γίνουν τα απαραίτητα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και θωράκισης για τα χωριά μας, τα σπίτια μας, τα χωράφια μας και τις εγκαταστάσεις μας.

πηγή ertnews.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι καύσωνες συνδέονται με την αύξηση περιστατικών υπνικής άπνοιας

30/10/25 11:15 πμ

Οι καύσωνες συνδέονται με την αύξηση περιστατικών υπνικής άπνοιας

Ταινίες Πρώτης Προβολής: Όταν η «Νουβέλ Βαγκ» συναντά τον Φατίχ Ακίν

30/10/25 11:11 πμ

Ταινίες Πρώτης Προβολής: Όταν η «Νουβέλ Βαγκ» συναντά τον Φατίχ Ακίν

Σέρρες: Φωτιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στο Νέο Σούλι

30/10/25 11:05 πμ

Σέρρες: Φωτιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στο Νέο Σούλι

Λαϊκή Συσπείρωση: Τα στρατόπεδα ανήκουν στον Σερραϊκό λαό

30/10/25 10:25 πμ

Λαϊκή Συσπείρωση: Τα στρατόπεδα ανήκουν στον Σερραϊκό λαό

Συνάντηση της Δημάρχου Σερρών με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών

30/10/25 10:17 πμ

Συνάντηση της Δημάρχου Σερρών με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών

Εκδήλωση για την Ψυχική Υγεία στις Σέρρες με θέμα: “Τι μας εμποδίζει να ζήσουμε μια ζωή με ευχαρίστηση;”

30/10/25 10:12 πμ

Εκδήλωση για την Ψυχική Υγεία στις Σέρρες με θέμα: “Τι μας εμποδίζει να ζήσουμε μια ζωή με ευχαρίστηση;”

Δήμος Σερρών: Σε εξέλιξη οι εργασίες για το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων

30/10/25 10:08 πμ

Δήμος Σερρών: Σε εξέλιξη οι εργασίες για το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων

Τάσος Χατζηβασιλείου: «Ό,τι είπε η Κυβέρνηση για την Εθνική άμυνα, το έκανε πράξη - Δεν αλλάζουν οι συσχετισμοί ισχύος με την Τουρκία»

30/10/25 9:57 πμ

Τάσος Χατζηβασιλείου: «Ό,τι είπε η Κυβέρνηση για την Εθνική άμυνα, το έκανε πράξη – Δεν αλλάζουν οι συσχετισμοί ισχύος με την Τουρκία»

Συνεχίζεται το πρόβλημα της έλλειψης φαρμάκων - video

30/10/25 9:45 πμ

Συνεχίζεται το πρόβλημα της έλλειψης φαρμάκων – video

Σέρρες: Έσπασε αγωγός νερού στην πλατεία Εμπορίου - Ν.Σαφαρίκας: Η ζημιά οφείλεται σε εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ - video

30/10/25 9:46 πμ

Σέρρες: Έσπασε αγωγός νερού στην πλατεία Εμπορίου – Ν.Σαφαρίκας: Η ζημιά οφείλεται σε εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ – video

Δεκάδες τα κλειστά καταστήματα στο κέντρο των Σερρών: Που κυμαίνονται σήμερα τα ενοίκια - video

30/10/25 9:29 πμ

Δεκάδες τα κλειστά καταστήματα στο κέντρο των Σερρών: Πού κυμαίνονται σήμερα τα ενοίκια – video

Μείωση των κερδών της Mercedes κατά το γ' τρίμηνο

29/10/25 10:00 μμ

Μείωση των κερδών της Mercedes κατά το γ’ τρίμηνο