7.1 C
Serres

Μηχανοκίνητη πορεία αγροτών στον Βόλο την Τρίτη

Date:

Συνάντηση Αγροτικών Συλλόγων στην Δράκεια Πηλίου πραγματοποιήθηκε χθές το απόγευμα, που μετά από τον διάλογο που αναπτύχθηκε ελήφθη ομόφωνη απόφαση για μηχανοκίνητη πορεία στην πόλη του Βόλου την Τρίτη 16 Ιανουαρίου με σημείο συνάντησης στον περιφερειακό στις 10:30 το πρωί.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Αγροτικοί Σύλλογοι Ζαγοράς, Δράκειας, Μακρυρράχης, Πουρίου και Μακρυνίτσας, ενώ παράλληλα συμμετείχαν και αγρότες από το Ξουρίχτι και την Αγριά.

Το πλαίσιο διεκδίκησης των αγροτών

Διεκδικούν:

-ΑΜΕΣΕΣ αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς χωρίς όρους και προϋποθέσεις με απευθείας κρατική αρωγή βάση των εκτιμήσεων του ΕΛΓΑ σε ζώα, παραγωγές που κάηκαν και πλημμύρισαν.

-ΛΗΨΗ άμεσων μέτρων αναπλήρωσης με 1000 ευρώ το στρέμμα του χαμένου εισοδήματος σε μήλα, κάστανα, καρύδια, αχλάδια, κεράσια και αμύγδαλα στο σύνολο των αγροτών.

-Καταβολή αποζημίωσης λόγω της ακαρπίας στα ελαιόδεντρα 200 ευρώ ανά στρέμμα.

-Να συμπεριληφθούν οι συνάδελφοι Καστανοπαραγωγοί που εξαιρέθηκαν από την τελευταία πληρωμή του ΕΛΓΑ στα κάστανα στην Δράκεια όπως επίσης και οι υπόλοιπες ποικιλίες μήλων που δεν αποζημιώθηκαν.


-ΝΑ εξασφαλιστεί με ευθύνη του κράτους η πρόσβαση των κατοίκων στα χωριά μας. Άμεση αποκατάσταση για τα κατεστραμμένα γεφύρια και δρόμους.

-ΝΑ δοθεί μηνιαίο επίδομα τουλάχιστον 1.500 ευρώ με προσαύξηση 300 ευρώ για κάθε παιδί, σε κάθε νοικοκυριό, μέχρις ότου αποκατασταθούν οι ζημιές σε όλους τους πληγέντες, όπως είναι οι αγρότες με χωράφια που έχουν υποστεί ζημιές, οι κτηνοτρόφοι που έχασαν ζωικό κεφάλαιο κ.λπ.

-ΝΑ απαλλαγούν οι πληγέντες από δημοτικά τέλη, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, ΟΓΑ, να υπάρξει πάγωμα των χρεών σε κράτος και τράπεζες χωρίς προσαυξήσεις. Να σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατασχέσεων και πλειστηριασμών. Να παγώσουν όλα τα χρέη χωρίς προσαυξήσεις για όσο διάστημα αδυνατούν οι πληγέντες να τα πληρώσουν. Να γίνει διαγραφή τόκων και κούρεμα κεφαλαίου στα τραπεζικά δάνεια.

-ΝΑ παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ομαλή λειτουργία των Κέντρων Υγείας.

-ΝΑ γίνει με κρατική ευθύνη, μελέτη και υλοποίηση ολοκληρωμένου σχεδίου έργων υποδομής που θα λύνουν οριστικά το πρόβλημα στην περιοχή μας στην οποία εκδηλώνονται συχνά πλημμύρες και να γίνουν τα απαραίτητα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και θωράκισης για τα χωριά μας, τα σπίτια μας, τα χωράφια μας και τις εγκαταστάσεις μας.

πηγή ertnews.gr

ΕλλάδαΜηχανοκίνητη πορεία αγροτών στον Βόλο την Τρίτη

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Δίκη για Μάτι: Εισήγηση για ενοχή για 9 και απαλλαγή για 12 ο εισαγγελέας

Ολοκληρώθηκε η αγόρευση του εισαγγελέα της έδρας στη δίκη...

Έφθασαν τα πρώτα τρακτέρ στο Σύνταγμα

Στην Πλατεία Συντάγματος έφθασαν τα πρώτα τρακτέρ ενόψει του...

Νεκρός βρέθηκε ο 26χρονος που αναζητούνταν

Συγκεκριμένα, ο Απόστολος Πασπαλιέρης, 26 ετών, εξαφανίστηκε στην περιοχή...

Μοίρασε τη δημοσίευση:Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα