Με αφορμή τις συνεχιζόμενες απ’ ευθείας αναθέσεις στις οποίες επιδίδεται η απερχόμενη δημοτική αρχή του κ. Χρυσάφη, οι οποίες δεν καλύπτουν ούτε απρόβλεπτες, ούτε απρόσμενες ούτε επείγουσες ανάγκες του Δήμου ... Περισσότερα

Μητλιάγκα: «κ. Χρυσάφη σεβαστείτε την περίοδο μετάβασης των δημοτικών αρχών και σταματήστε επιτέλους τις απ’ ευθείας αναθέσεις»

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Με αφορμή τις συνεχιζόμενες απ’ ευθείας αναθέσεις στις οποίες επιδίδεται η απερχόμενη δημοτική αρχή του κ. Χρυσάφη, οι οποίες δεν καλύπτουν ούτε απρόβλεπτες, ούτε απρόσμενες ούτε επείγουσες ανάγκες του Δήμου Σερρών, όπως επιτάσσει η χρονική περίοδος της μετάβασης από την παλιά στη νέα δημοτική αρχή η νεοεκλεγείσα Δήμαρχος Σερρών απηύθυνε σήμερα στον κ. Χρυσάφη και τους εν ενεργεία «Συμμάχους» την εξής επιστολή: 

«Όπως πολύ καλά γνωρίζετε οι Δημοτικές Εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023, ανέδειξαν το συνδυασμό μας ΕΝωτική ΤΟπική Συμφωνία (ΕΝ.ΤΟ.Σ.) με επικεφαλής την Βαρβάρα Μητλιάγκα, ως τη νέα Δημοτική Αρχή στο Δήμο Σερρών για την επόμενη δημοτική περίοδο 2024-2028. Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3852/2010, τις οποίες και θεωρούμε δεδομένο ότι γνωρίζετε πολύ καλά,  το Δημοτικό Συμβούλιο «…ένα μήνα πριν από τη διενέργεια των εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών αποφασίζει μόνο για θέματα που αναφέρονται σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης, καθώς και για θέματα που αφορούν την υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων έργων». Δεδομένου ότι το Δημοτικό Συμβούλιο είναι το ανώτατο όργανο πολιτικής λειτουργίας του Δήμου, ο νόμος με την ανωτέρω διάταξη περιγράφει τη λογική της άσκησης της διοίκησης των Δήμων από την απερχόμενη δημοτική αρχή κατά την μεταβατική περίοδο μεταξύ των εκλογών και της εγκατάστασης των νέων δημοτικών αρχών. Η διοίκηση του Δήμου κατά την περίοδο αυτή πρέπει να διέπεται σε όλα τα επίπεδα από μια λογική διαχείρισης των απολύτως απαραίτητων λειτουργιών του, των απρόβλεπτων αναγκών, των επειγόντων θεμάτων που δεν επιδέχονται αναβολής, καθώς και των συγχρηματοδοτούμενων έργων. 

Από την 8η Οκτωβρίου και μετά, παρά το γεγονός ότι ως απερχόμενη πλέον δημοτική αρχή θα οφείλατε να σεβαστείτε και τη λαϊκή κυριαρχία η οποία εκφράστηκε στις εκλογές, αλλά και τις επιταγές και τη λογική του νόμου, και παρά την προφορική μας «παραίνεση» να σταματήσετε τα άσκοπα έξοδα, η δημοτική σας αρχή επιδίδεται σε μια σωρεία «απ’ ευθείας αναθέσεων», οι οποίες μόνο για το χρονικό αυτό διάστημα αγγίζουν το ποσό των 400.000,00 € για δαπάνες και προμήθειες που στις περισσότερες των περιπτώσεων ούτε επείγουσες είναι, ούτε απρόβλεπτες ανάγκες καλύπτουν, ούτε τα συγχρηματοδοτούμενα έργα αφορούν, αδειάζοντας με τον τρόπο αυτό τα ταμεία του Δήμου μας χωρίς κανένα απολύτως σεβασμό στην λογική της μετάβασης της εξουσίας η οποία ως βασικός κανόνας της δημοκρατίας θα έπρεπε να διέπει τη λειτουργία σας αυτή τη χρονική περίοδο. Κι αυτό παρά τη διαρκή μας επαφή με τις υπηρεσίες του Δήμου και τη ρητή μας παραίνεσή μας προς εσάς να σεβαστείτε τα αυτονόητα.

Advertisement
Family Kitchen

Σας καλούμε να σεβαστείτε επιτέλους τις επιταγές της δημοκρατίας και τον πολιτικό πολιτισμό που διατείνεστε ότι πρεσβεύετε και μέχρι την αποχώρησή σας από το Δήμο Σερρών την 31η/12/2023 να μην προβείτε σε άλλες απ’ ευθείας αναθέσεις παρά μόνο εάν αυτές καλύπτουν απαραίτητες, επείγουσες και απρόβλεπτες ανάγκες για την απρόσκοπτη λειτουργία του Δήμου και των Υπηρεσιών.

Παρακαλούμε να κοινοποιήσετε την επιστολή μας αυτή σε όλους του Αντιδημάρχους, Προέδρους Νομικών Προσώπων και εν ενεργεία συμβούλους της παράταξής σας, καθώς και σε όλες τις Διευθύνσεις και Προϊσταμένους Τμημάτων του Δήμου Σερρών».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Άγιος Φανούριος …των χαμένων ανθρώπων & πραγμάτων - Η Παράδοση, το έθιμο, συνταγή για φανουρόπιτα

24/08/25 11:22 πμ

Ο Άγιος Φανούριος …των χαμένων ανθρώπων & πραγμάτων – Η Παράδοση, το έθιμο, συνταγή για φανουρόπιτα

Τα δίδυμα πάντα του ζωολογικού κήπου του Βερολίνου γιορτάζουν τα πρώτα τους γενέθλια

24/08/25 1:44 μμ

Τα δίδυμα πάντα του ζωολογικού κήπου του Βερολίνου γιορτάζουν τα πρώτα τους γενέθλια

Πόρτο Κουφό: Ο κρυμμένος παράδεισος της Σιθωνίας - video

24/08/25 1:32 μμ

Πόρτο Κουφό: Ο κρυμμένος παράδεισος της Σιθωνίας – video

Δημήτρης Κωνσταντάρας: Πέθανε ο γνωστός δημοσιογράφος σε ηλικία 79 ετών

24/08/25 6:29 μμ

Δημήτρης Κωνσταντάρας: Πέθανε ο γνωστός δημοσιογράφος

Η ιστορία πίσω από τη «μπλούζα souvenir»

24/08/25 1:18 μμ

Η ιστορία πίσω από τη «μπλούζα souvenir»

Στις φυλακές Κομοτηνής ο Βούλγαρος οδηγός του τραγικού δυστυχήματος στην Εγνατία οδό

24/08/25 12:47 μμ

Στις φυλακές Κομοτηνής ο Βούλγαρος οδηγός του τραγικού δυστυχήματος στην Εγνατία οδό

Κολοκυθόπιτα με φέτα χωρίς φύλλο

24/08/25 12:39 μμ

Κολοκυθόπιτα με φέτα χωρίς φύλλο

24/08/25 12:27 μμ

Οι παλιές ονομασίες των χωριών του νομού Σερρών – Ονόματα

24/08/25 11:43 πμ

Αλεξάνδρα Νικολαΐδου: Η τελευταία ανάρτησή της στο Instagram έξι μήνες πριν φύγει από τη ζωή

Feng Shui: 2 αντικείμενα που πρέπει να βάλεις στο σαλόνι για να φέρεις ειρήνη κι ευτυχία στη ζωή σου

24/08/25 11:30 πμ

Feng Shui: 2 αντικείμενα που πρέπει να βάλεις στο σαλόνι για να φέρεις ειρήνη κι ευτυχία στη ζωή σου

Φανουρόπιτα με μέλι και σταφίδες

24/08/25 11:19 πμ

Φανουρόπιτα με μέλι και σταφίδες

Απέπλευσε το «Blue Star Mykonos» μετά την άρση της απαγόρευσης απόπλου

24/08/25 11:15 πμ

Απέπλευσε το «Blue Star Mykonos» μετά την άρση της απαγόρευσης απόπλου