Με αφορμή τις συνεχιζόμενες απ’ ευθείας αναθέσεις στις οποίες επιδίδεται η απερχόμενη δημοτική αρχή του κ. Χρυσάφη, οι οποίες δεν καλύπτουν ούτε απρόβλεπτες, ούτε απρόσμενες ούτε επείγουσες ανάγκες του Δήμου ... Περισσότερα

Μητλιάγκα: «κ. Χρυσάφη σεβαστείτε την περίοδο μετάβασης των δημοτικών αρχών και σταματήστε επιτέλους τις απ’ ευθείας αναθέσεις»

Epiloges Press

Epiloges Press

Με αφορμή τις συνεχιζόμενες απ’ ευθείας αναθέσεις στις οποίες επιδίδεται η απερχόμενη δημοτική αρχή του κ. Χρυσάφη, οι οποίες δεν καλύπτουν ούτε απρόβλεπτες, ούτε απρόσμενες ούτε επείγουσες ανάγκες του Δήμου Σερρών, όπως επιτάσσει η χρονική περίοδος της μετάβασης από την παλιά στη νέα δημοτική αρχή η νεοεκλεγείσα Δήμαρχος Σερρών απηύθυνε σήμερα στον κ. Χρυσάφη και τους εν ενεργεία «Συμμάχους» την εξής επιστολή: 

«Όπως πολύ καλά γνωρίζετε οι Δημοτικές Εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023, ανέδειξαν το συνδυασμό μας ΕΝωτική ΤΟπική Συμφωνία (ΕΝ.ΤΟ.Σ.) με επικεφαλής την Βαρβάρα Μητλιάγκα, ως τη νέα Δημοτική Αρχή στο Δήμο Σερρών για την επόμενη δημοτική περίοδο 2024-2028. Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3852/2010, τις οποίες και θεωρούμε δεδομένο ότι γνωρίζετε πολύ καλά,  το Δημοτικό Συμβούλιο «…ένα μήνα πριν από τη διενέργεια των εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών αποφασίζει μόνο για θέματα που αναφέρονται σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης, καθώς και για θέματα που αφορούν την υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων έργων». Δεδομένου ότι το Δημοτικό Συμβούλιο είναι το ανώτατο όργανο πολιτικής λειτουργίας του Δήμου, ο νόμος με την ανωτέρω διάταξη περιγράφει τη λογική της άσκησης της διοίκησης των Δήμων από την απερχόμενη δημοτική αρχή κατά την μεταβατική περίοδο μεταξύ των εκλογών και της εγκατάστασης των νέων δημοτικών αρχών. Η διοίκηση του Δήμου κατά την περίοδο αυτή πρέπει να διέπεται σε όλα τα επίπεδα από μια λογική διαχείρισης των απολύτως απαραίτητων λειτουργιών του, των απρόβλεπτων αναγκών, των επειγόντων θεμάτων που δεν επιδέχονται αναβολής, καθώς και των συγχρηματοδοτούμενων έργων. 

Από την 8η Οκτωβρίου και μετά, παρά το γεγονός ότι ως απερχόμενη πλέον δημοτική αρχή θα οφείλατε να σεβαστείτε και τη λαϊκή κυριαρχία η οποία εκφράστηκε στις εκλογές, αλλά και τις επιταγές και τη λογική του νόμου, και παρά την προφορική μας «παραίνεση» να σταματήσετε τα άσκοπα έξοδα, η δημοτική σας αρχή επιδίδεται σε μια σωρεία «απ’ ευθείας αναθέσεων», οι οποίες μόνο για το χρονικό αυτό διάστημα αγγίζουν το ποσό των 400.000,00 € για δαπάνες και προμήθειες που στις περισσότερες των περιπτώσεων ούτε επείγουσες είναι, ούτε απρόβλεπτες ανάγκες καλύπτουν, ούτε τα συγχρηματοδοτούμενα έργα αφορούν, αδειάζοντας με τον τρόπο αυτό τα ταμεία του Δήμου μας χωρίς κανένα απολύτως σεβασμό στην λογική της μετάβασης της εξουσίας η οποία ως βασικός κανόνας της δημοκρατίας θα έπρεπε να διέπει τη λειτουργία σας αυτή τη χρονική περίοδο. Κι αυτό παρά τη διαρκή μας επαφή με τις υπηρεσίες του Δήμου και τη ρητή μας παραίνεσή μας προς εσάς να σεβαστείτε τα αυτονόητα.

Σας καλούμε να σεβαστείτε επιτέλους τις επιταγές της δημοκρατίας και τον πολιτικό πολιτισμό που διατείνεστε ότι πρεσβεύετε και μέχρι την αποχώρησή σας από το Δήμο Σερρών την 31η/12/2023 να μην προβείτε σε άλλες απ’ ευθείας αναθέσεις παρά μόνο εάν αυτές καλύπτουν απαραίτητες, επείγουσες και απρόβλεπτες ανάγκες για την απρόσκοπτη λειτουργία του Δήμου και των Υπηρεσιών.

Advertisement
Family Kitchen

Παρακαλούμε να κοινοποιήσετε την επιστολή μας αυτή σε όλους του Αντιδημάρχους, Προέδρους Νομικών Προσώπων και εν ενεργεία συμβούλους της παράταξής σας, καθώς και σε όλες τις Διευθύνσεις και Προϊσταμένους Τμημάτων του Δήμου Σερρών».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εργάτες γης: Νέα πλατφόρμα μετακλήσεων και κομβικός ρόλος της ΕΘΕΑΣ στη συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου

03/02/26 12:34 πμ

Εργάτες γης: Νέα πλατφόρμα μετακλήσεων και κομβικός ρόλος της ΕΘΕΑΣ στη συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου

3 Φεβρουαρίου: Γιορτάζει ο Άγιος Συμεών – Ο προστάτης των εγκύων και των εμβρύων

03/02/26 12:17 πμ

3 Φεβρουαρίου: Γιορτάζει ο Άγιος Συμεών – Ο προστάτης των εγκύων και των εμβρύων

Kωνσταντίνος Κυρανάκης: Μετά από δεκαετίες η Ελλάδα εισέρχεται στη βιομηχανία επισκευής και παραγωγής τρένων

03/02/26 12:29 πμ

Kωνσταντίνος Κυρανάκης: Μετά από δεκαετίες η Ελλάδα εισέρχεται στη βιομηχανία επισκευής και παραγωγής τρένων

Θ. Λιβάνιος: Σε δημόσια διαβούλευση τις επόμενες μέρες ο Κώδικας της Αυτοδιοίκησης

03/02/26 12:25 πμ

Θ. Λιβάνιος: Σε δημόσια διαβούλευση τις επόμενες μέρες ο Κώδικας της Αυτοδιοίκησης

Κυρ. Μητσοτάκης: Πριν από τις 15 Φεβρουαρίου η συνάντηση με τον κ. Ερντογάν

03/02/26 12:21 πμ

Κυρ. Μητσοτάκης: Πριν από τις 15 Φεβρουαρίου η συνάντηση με τον κ. Ερντογάν

Σαν σήμερα 3 Φεβρουαρίου: Η ημέρα που γεννήθηκε το ελληνικό κράτος – Ο πρίγκιπας που αρνήθηκε το θρόνο

03/02/26 12:15 πμ

3 Φεβρουαρίου: Η ημέρα που γεννήθηκε το ελληνικό κράτος – Ο πρίγκιπας που αρνήθηκε το θρόνο

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 3 Φεβρουαρίου

03/02/26 12:13 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 3 Φεβρουαρίου

«Οι Σέρρες στο επίκεντρο της εφοδιαστικής αλυσίδας»- Ενημερωτική εκδήλωση στο Επιμελητήριο Σερρών

03/02/26 12:10 πμ

«Οι Σέρρες στο επίκεντρο της εφοδιαστικής αλυσίδας»- Ενημερωτική εκδήλωση στο Επιμελητήριο Σερρών

Διοικητής Νοσοκομείου Σερρών: "Στόχος είναι να αλλάξει η εικόνα του Νοσοκομείου" - video

02/02/26 11:53 μμ

Διοικητής Νοσοκομείου Σερρών: “Στόχος είναι να αλλάξει η εικόνα του Νοσοκομείου” – video

Γενικό Νοσοκομείο Σερρών: Έκοψε βασιλόπιτα και τίμησε τους υπαλλήλους που συνταξιοδοτήθηκαν - video

02/02/26 11:44 μμ

Νοσοκομείο Σερρών: Έκοψε βασιλόπιτα και τίμησε τους υπαλλήλους που συνταξιοδοτήθηκαν – video

Έκοψε βασιλόπιτα ο Όμιλος "Ορφέας" Σερρών - Ποιοι είναι οι στόχοι για την νέα χρονιά - video

02/02/26 11:33 μμ

Έκοψε βασιλόπιτα ο Όμιλος “Ορφέας” Σερρών – Ποιοι είναι οι στόχοι για την νέα χρονιά – video

Η κοπή βασιλόπιτας του Κέντρου Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών (ΚΕ.Θ.Ι.Σ) - video

02/02/26 11:18 μμ

Η κοπή βασιλόπιτας του Κέντρου Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών (ΚΕ.Θ.Ι.Σ) – video