Ένας αγώνας που ξεκίνησε στις 20:30 το βράδυ της Κυριακής και τελείωσε λίγο μετά τις 23:00, βρήκε νικήτρια την ΑΕΚ, με 2-0 επί της Athens Kallithea, για την 18η αγωνιστική ... Περισσότερα

Μήτογλου και Λαμέλα «υπέγραψαν» τη νίκη της ΑΕΚ (2-0), που πέρασε στη 2η θέση

Συντάκτης: Epilogestv

Συντάκτης: Epilogestv

Ένας αγώνας που ξεκίνησε στις 20:30 το βράδυ της Κυριακής και τελείωσε λίγο μετά τις 23:00, βρήκε νικήτρια την ΑΕΚ, με 2-0 επί της Athens Kallithea, για την 18η αγωνιστική της Super League. Η καταρρακτώδης βροχή που άρχισε να πέφτει μετά τα μισά του πρώτου μέρους κι ενώ είχε ανοίξει το σκορ ο Μήτογλου στο 18′, ανάγκασε το διαιτητή της αναμέτρησης, Κατσικογιάννη, να διακόψει το παιχνίδι στο 47:50” και να στείλει τις δύο ομάδες στ’ αποδυτήρια.

Advertisement
 

Ο αγωνιστικός χώρος είχε μετατραπεί σε πισίνα και παρότι ο ρέφερι του αγώνα μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και σφύριξε την έναρξη του δεύτερου μέρους, τα καιρικά φαινόμενα ήταν τόσο έντονα που δεν επέτρεψαν στην περαιτέρω συνέχεια της αναμέτρησης. Η αναμέτρηση διακόπηκε για περίπου 40 λεπτά, στο μεταξύ η βροχή στο διάστημα αυτό κώπασε κι έτσι το ματς συνεχίστηκε από το 48΄ και ολοκληρώθηκε χωρίς άλλα προβλήματα.

Η ΑΕΚ δεν «πέταξε στα σκουπίδια» τα «δώρα» των Πανσερραϊκού (2-2 με τον Παναθηναϊκό) και του Βόλου (διπλό στην Τούμπα με 2-1 επί του ΠΑΟΚ), νίκησε την Athens Kallithea στο «βούρκο» της OPAP Arena και «σκαρφάλωσε» στην 2η θέση της Stoiximan Super League, ούσα τρεις βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο, Ολυμπιακό, μετά από 18 αγωνιστικές στη Super League.

Με οκτώ αλλαγές παρέταξε την ΑΕΚ ο Ματίας Αλμέιδα, σε σχέση με την ενδεκάδα που ξεκίνησε στην Τούμπα στη ρεβάνς των προημιτελικών του Κυπέλλου, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης (9/1). Αυτό δεν εμπόδισε διόλου τους «κιτρινόμαυρους» να μπουν δυνατά στο ματς από τα πρώτα λεπτά επιζητώντας το γρήγορο γκολ που θα «έλυνε τα πόδια τους».

Και μετά από δύο καλές στιγμές που είχαν στο 13′ και στο 16′, με τους Οντουμπάτζο και Πιερό να βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση στην περιοχή της Καλλιθέας, αλλά να μην καταφέρνουν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα, στο 18′ ήρθε το 1-0. Ο Κοϊτά με ωραία σέντρα από αριστερά βρήκε τον Μήτογλου κι αυτός με κεφαλιά άνοιξε το σκορ πανηγυρίζοντας το τρίτο του γκολ στο πρωτάθλημα από τότε που πήρε φανέλα βασικού, λόγω του τραυματισμού του Ντομαγκόι Βίντα.

Με συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ο Γκατσίνοβιτς με φοβερό βολ πλανέ σημάδεψε το δοκάρι της εστίας του Μπαραγκάν από τη σέντρα του Πινέδα, με το ματς να… χαλάει στη συνέχεια λόγω της έντονης βροκόπτωσης που άρχισε να επηρεάζει και τον αγωνιστικό χώρο.

Στο δεύτερο ημίχρονο κι ενώ προηγήθηκαν τα όσα προαναφέραμε με τη 40λεπτη διακοπή του ματς, η Καλλιθέα απείλησε πρώτη με την κεφαλιά του Λουκίνα να σταματά στο δοκάρι του Στρακόσα στο 53′, ενώ ακολούθησε η ευκαιρία του Πιερό στο 54′.

Advertisement
ΔΕΗ

Δοκάρι, δεύτερο στο ματς για την ΑΕΚ είχε και ο Λιβάι Γκαρσία στο 76′, έξι λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, ενώ η ΑΕΚ τελείωσε το παιχνίδι με 10 παίκτες μετά την αποβολή του Γκατσίνοβιτς στο 86′ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ετσω και με 10 παίκτες, πάντως, η ΑΕΚ βρήκε και δεύτερο γκολ με το εξαιρετικό φάουλ του Λαμέλα στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Διαιτητής: Κατσικογιάννης
Κίτρινες: Γκατσίνοβιτς – Πασαλίδης, Ντιαγέ
Κόκκινες: 86′ Γκατσίνοβιτς (δεύτερη κίτρινη κάρτα)

Advertisement

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσα, Γκατσίνοβιτς, Σιμάνσκι, Μήτογλου, Οντουμπάτζο, Γιόνσον (70′ Περέιρα), Πινέδα (58′ Λιούμπιτσιτς), Μάνταλος (78′ Λαμέλα), Κοϊτά (78′ Μαρσιάλ), Φερνάντες (70′ Γκαρσία), Πιερό.

ATHENS KALLITHEA (Στέλιος Μαλεζάς): Μπαραγκάν, Μεχίας (70′ Μανθάτης), Πασαλίδης, Τσιβελεκίδης, Σοΐρι, Καινούργιος (79′ Χάνουσεκ), Εντιαγέ, Μερκάτι (79′ Ουλντρίκις), Ντεμέτριους (62′ Βρακάς), Βαλμπουενά (62′ Ντιμπά), Λουκίνας.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σέρρες: Επέστρεψαν οι πλαστικοί οριοδείκτες στην οδό Βασιλέως Βασιλείου - video

02/10/25 7:35 μμ

Σέρρες: Επέστρεψαν οι πλαστικοί οριοδείκτες στην οδό Βασιλέως Βασιλείου – video

Στέφανος Κασσελάκης: «Μετάνιωσα που είπα πως θέλω να αποκτήσω δύο αγόρια με τον Τάιλερ»

02/10/25 7:17 μμ

Στέφανος Κασσελάκης: «Μετάνιωσα που είπα πως θέλω να αποκτήσω δύο αγόρια με τον Τάιλερ»

Σέρρες: Παρουσιάζεται το βιβλίο του Κ. Μπαρμπούτη “Πουλιά στη Θύελλα”

02/10/25 7:10 μμ

Σέρρες: Παρουσιάζεται το βιβλίο του Κ. Μπαρμπούτη “Πουλιά στη Θύελλα”

ΕΟΦ: Παραπλάνηση των καταναλωτών για το σκεύασμα DIAXIL

02/10/25 7:20 μμ

ΕΟΦ: Παραπλάνηση των καταναλωτών για το σκεύασμα DIAXIL

Βαρβάρα Μητλιάγκα: «Η Πολιτεία οφείλει να στηρίξει έμπρακτα τους ανθρώπους της κτηνοτροφίας»

02/10/25 7:02 μμ

Βαρβάρα Μητλιάγκα: «Η Πολιτεία οφείλει να στηρίξει έμπρακτα τους ανθρώπους της κτηνοτροφίας»

Στ. Παπασταύρου: Θετική εξέλιξη η διατήρηση τον Οκτώβριο των τιμών λιανικής ρεύματος από τους παρόχους στα ίδια επίπεδα με τον Σεπτέμβριο

02/10/25 6:53 μμ

Στ. Παπασταύρου: Θετική εξέλιξη η διατήρηση τον Οκτώβριο των τιμών λιανικής ρεύματος στα ίδια επίπεδα με τον Σεπτέμβριο

Διαφωνίες και προτάσεις των παθολόγων στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο για τη δημόσια υγεία

02/10/25 6:48 μμ

Διαφωνίες και προτάσεις των παθολόγων στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο για τη δημόσια υγεία

Κτηνοτρόφος: "Το μαντρί ήταν το 4ο παιδί μου και το σκότωσαν" - Ξέσπασμα κτηνοτρόφων στις Σέρρες - video

02/10/25 4:29 μμ

Κτηνοτρόφος: “Το μαντρί ήταν το 4ο παιδί μου και το σκότωσαν” – Ξέσπασμα κτηνοτρόφων στις Σέρρες – video

Με ρεκόρ συμμετοχής ολοκληρώθηκαν τα Ανοιχτά Ζυθοποιεία 2025 σε όλη την Ελλάδα

02/10/25 4:39 μμ

Με ρεκόρ συμμετοχής ολοκληρώθηκαν τα Ανοιχτά Ζυθοποιεία 2025 σε όλη την Ελλάδα

Γάζα: Το Ισραήλ θα απελάσει τους επιβάτες του στολίσκου της Γάζας - Διεθνείς αντιδράσεις

02/10/25 4:38 μμ

Γάζα: Το Ισραήλ θα απελάσει τους επιβάτες του στολίσκου της Γάζας – Διεθνείς αντιδράσεις

Προβλήματα στην κυκλοφορία της Γραμμής 7 του Τραμ λόγω συσσώρευσης υδάτων- Ποιες στάσεις είναι εκτός λειτουργίας

02/10/25 4:36 μμ

Προβλήματα στην κυκλοφορία της Γραμμής 7 του Τραμ λόγω συσσώρευσης υδάτων- Ποιες στάσεις είναι εκτός λειτουργίας

Εκδηλώσεις πολιτισμού, επιστήμης και γαστρονομίας υπό την αιγίδα του ΕΟΤ

02/10/25 4:35 μμ

Εκδηλώσεις πολιτισμού, επιστήμης και γαστρονομίας υπό την αιγίδα του ΕΟΤ