Μια εξαιρετική παράσταση: Ιππόλυτος του Ευριπίδη από το Γενικό Λύκειο Νιγρίτας (video)


Το Γενικό Λύκειο Νιγρίτας στα πλαίσια της θεατρικής άνοιξης έφηβων, παρουσίασε στην κατάμεστη αίθουσα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ την τραγωδία Ιππόλυτος του Ευριπίδη.

 

Εκπαιδευτικοί και μαθητές μετά από ένα θεατρικό ταξίδι που διήρκεσε καθ όλη τη σχολική χρονιά, επιχείρησαν να αφήσουν το δικό τους αποτύπωμα στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης και το κατόρθωσαν με μεγάλη επιτυχία.

 

 

  

 

Ο αφύσικος, σφοδρός και παράφορος έρωτας της Φαίδρας για τον πρόγονο της Ιππόλυτο , που σφυρηλατήθηκε με μαεστρία από την οργισμένη Θεά Αφροδίτη αποτέλεσε μια ιδιαίτερη πρόκληση τόσο για τον ίδιο τον Ευριπίδη, όσο και για τους συντελεστές της θεατρικής παράστασης.

 

Η μετάφραση , πιστή στο αρχαίο κείμενο, είναι αποτέλεσμα της προσωπικής εργασίας του Λυκειάρχη κυρίου Παπακωνσταντίνου. Οι συνεργασία όλων των συντελεστών ήταν άψογη , ο σύλλογος γονέων στάθηκε δίπλα στο πλευρό των διδασκόντων και με την καθοδήγηση και την εμψύχωση του κυρίου Βεργίδη το κοινό απόλαυσε αυτό το άρτιο αποτέλεσμα .

 

Χορηγός επικοινωνίας και συμπαραστάτης σε όλο αυτό το ταξίδι είναι το ΤΗΛΕ ΕΠΙΛΟΓΕΣ.

 

Την Τετάρτη στο ΓΕΛ Νιγρίτας στις 20.30 θα δοθεί μια ακόμη παράσταση για τους κατοίκους της περιοχής και τον Σεπτέμβριο το σχολείο θα συμμετάσχει στο φεστιβάλ Ολύμπου που διοργανώνεται στο ΔΙΟΝ .

 

 

 

 

 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *