Η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, εξέφρασε την πρόθεσή της να παίρνουν επίδομα γέννησης και οι μετανάστες, όπως θα γινόταν και με την οικογένεια Αντετοκούνμπο.     Στο δελτίο ειδήσεων του ... Περισσότερα

Μιχαηλίδου: «Απαντάμε στο στεγαστικό πρόβλημα με 6,5 δις. ευρώ»

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, εξέφρασε την πρόθεσή της να παίρνουν επίδομα γέννησης και οι μετανάστες, όπως θα γινόταν και με την οικογένεια Αντετοκούνμπο.

 

 

Στο δελτίο ειδήσεων του Alpha και την δημοσιογράφο Έφη Αλεβίζου, μίλησε η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου και αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης των οικογενειών που εξήγγειλε η κυβέρνηση, αλλά και στο ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι του επιδόματος των 2.000 ευρώ, για κάθε γέννα.

Για το πώς θα πείσει η κυβέρνηση την ελληνική οικογένεια να κάνει περισσότερα παιδιά ανέφερε: «To δημογραφικό είναι ένα εθνικό πρόβλημα, δεν έχει πολιτικό πρόσημο, είναι ένα πρόβλημα στο οποίο όλοι πρέπει να συμβάλλουμε. Αναγγείλαμε το επίδομα των 2000 ευρώ για κάθε γέννα. Ξεκινάει 1/1/2020 και πηγαίνει σε όλες τις γέννες που γίνονται στην Ελλάδα, ως μερική λύση του δημογραφικού».

Για το ποια θα είναι τα εισοδηματικά κριτήρια: «Είναι γύρω στο 10% του υψηλότερου εισοδήματος, κι αυτό όχι γιατί κάνει πολύ μεγάλη δημοσιονομική διαφορά αλλά για να υπάρχει μια αίσθηση δικαίου και αναλογικότητας στους πολίτες».

Στην ερώτηση για το αν θα το παίρνουν και μετανάστες που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα είπε πως: «Η πολιτική μας είναι ότι θα το παίρνουν Έλληνες πολίτες και θα το παίρνουν και οι πολίτες των ευρωπαϊκών χωρών, όπως ορίζει το πολιτικό δίκαιο. Αυτό που κοιτάμε είναι να μην υπάρξει αδικία ως προς πολίτες τρίτων χωρών που μένουν πάρα πολλά χρόνια στην Ελλάδα», ενώ για το αν θα το έπαιρνε π.χ. η οικογένεια του Γιάννη Αντετοκούνμπο απάντησε: «Βέβαια. Εκεί θα βασιστούμε πάνω σε βάση που υπάρχει για άλλα επιδόματα. Ασφαλώς όταν κάποιος είναι κάτοικος της χώρας, μπορεί να μην είναι υπήκοος, αλλά κάτοικος π.χ. για δέκα χρόνια, που είναι αυτό που εμείς εξετάζουμε, γιατί να μην του δίνεται και το επίδομα, όπως δίνεται και στους υπόλοιπους πολίτες».

Αναφερόμενη στο σχόλιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το επίδομα η οποία το χαρακτηρίζει «πυροτέχνημα» είπε: «Πρέπει να το πάρει απόφαση ότι δεν μπορεί να θεωρεί ότι εκείνη DNAικα μονοπωλεί στην κοινωνική προστασία».

Για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς ανέφερε πως «το 2020 δουλεύουμε ώστε κανένα παιδί να μην μείνει εκτός βρεφονηπιακών σταθμών».

Για την προσωπική της επιλογή να επιστρέψει στην Ελλάδα τόνισε πως ήταν απόλυτα συνειδητή η απόφασή της. «Είναι η χώρα μου. Είναι η χώρα που αγαπώ, είναι η χώρα που πιστεύω ότι αλλάζουν πράγματα. Κάθε μέρα που ξυπνάω πάω με χαμόγελο στη δουλειά μου και ξέρω ότι αυτά που έχω να κάνω με γεμίζουν και γίνονται στην πατρίδα μου», κατέληξε.

Πηγή aftodioikisi.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σ. Ζαχαράκη: Το πρόβλημα με τα κενά στα σχολεία είναι δομικό

12/09/25 2:58 μμ

Σ. Ζαχαράκη: Το πρόβλημα με τα κενά στα σχολεία είναι δομικό

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή αλλοδαποί για παράνομη παραμονή στην επικράτεια, με τον νέο νόμο για το μεταναστευτικό

12/09/25 2:54 μμ

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή αλλοδαποί για παράνομη παραμονή στην επικράτεια, με τον νέο νόμο για το μεταναστευτικό

Δήμος Σερρών: Αιτήσεις για δωρεάν μαθήματα στο Κοινωνικό Φροντιστήριο

12/09/25 2:48 μμ

Δήμος Σερρών: Αιτήσεις για δωρεάν μαθήματα στο Κοινωνικό Φροντιστήριο

Λύκειο των Ελληνίδων Σερρών: Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τα τμήματα παραδοσιακού χορού

12/09/25 2:42 μμ

Λύκειο Ελληνίδων Σερρών: Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τα τμήματα παραδοσιακού χορού

Θεσσαλία: Σε απόγνωση οι κτηνοτρόφοι- Η ευλογιά των προβάτων θερίζει τα κοπάδια τους

12/09/25 2:26 μμ

Θεσσαλία: Σε απόγνωση οι κτηνοτρόφοι – Η ευλογιά των προβάτων θερίζει τα κοπάδια τους

ΕΕΚΕ: Συμβουλές για την αγορά σχολικών ειδών - Τι να προσέξουμε

12/09/25 1:04 μμ

ΕΕΚΕ: Συμβουλές για την αγορά σχολικών ειδών – Τι να προσέξουμε

Κυρ. Μητσοτάκης: Έχουμε ένα πολύ δυναμικό οικοσύστημα καινοτομίας στην Ελλάδα

12/09/25 12:56 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης: Έχουμε ένα πολύ δυναμικό οικοσύστημα καινοτομίας στην Ελλάδα

Γιώργος Κώτσηρας: Με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ στηρίζουμε κάθε Έλληνα πολίτη

12/09/25 12:43 μμ

Γιώργος Κώτσηρας: Με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ στηρίζουμε κάθε Έλληνα πολίτη

Φτιάχνουμε σάλτσα ντομάτας για να έχουμε όλο τον χρόνο

12/09/25 12:23 μμ

Φτιάχνουμε σάλτσα ντομάτας για να έχουμε όλο τον χρόνο

Δώδεκα χρήσεις της λαδόκολλας που θα σας κάνουν να τρίβετε τα μάτια σας

12/09/25 12:20 μμ

Δώδεκα χρήσεις της λαδόκολλας που θα σας κάνουν να τρίβετε τα μάτια σας

Πώς να φτιάξετε εύκολα ζύμη για πίτσα

12/09/25 12:18 μμ

Πώς να φτιάξετε εύκολα ζύμη για πίτσα

Άνοιξε στο Μιλάνο η διαθήκη του Τζόρτζιο Αρμάνι: οι κληρονόμοι και το μελλοντικό ιδιοκτησιακό καθεστώς

12/09/25 12:11 μμ

Άνοιξε στο Μιλάνο η διαθήκη του Τζόρτζιο Αρμάνι: οι κληρονόμοι και το μελλοντικό ιδιοκτησιακό καθεστώς