«Η Δημοκρατία σήμερα νίκησε. Είναι στο χέρι όλων μας να νικά καθημερινά» τονίζει ο πρωθυπουργός σε δήλωσή για την απόφαση της Δικαιοσύνης για τη Χρυσή Αυγή, σημειώνοντας πως «ως πρωθυπουργός ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

«Η Δημοκρατία σήμερα νίκησε. Είναι στο χέρι όλων μας να νικά καθημερινά» τονίζει ο πρωθυπουργός σε δήλωσή για την απόφαση της Δικαιοσύνης για τη Χρυσή Αυγή, σημειώνοντας πως «ως πρωθυπουργός απέχω συνειδητά από τον σχολιασμό δικαστικών κρίσεων. Ως Έλληνας πολίτης, όμως, συμμετέχω στην καθολική ικανοποίηση για την αναγνώριση του εγκληματικού της χαρακτήρα. Και είμαι υπερήφανος για την αταλάντευτη στάση της παράταξής μας που έθεσε ως στρατηγικό της στόχο την πολιτική και κοινωνική περιθωριοποίηση της Χρυσής Αυγής».
 
 

Advertisement
MEGA

Ολόκληρη η δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την απόφαση του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή έχει ως εξής:

 
Με τη σημερινή απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τη δράση της Χρυσής Αυγής κλείνει ένας τραυματικός κύκλος της δημόσιας ζωής της χώρας. Η πολιτική του διάσταση έχει, ευτυχώς, κριθεί με τη νίκη της Δημοκρατίας, που εξόρισε απ’ τη Βουλή το ναζιστικό μόρφωμα. Τώρα, η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη δίνει και αυτή την δική της απάντηση.
Ως Πρωθυπουργός απέχω συνειδητά από τον σχολιασμό δικαστικών κρίσεων. Ως Έλληνας πολίτης, όμως, συμμετέχω στην καθολική ικανοποίηση για την αναγνώριση του εγκληματικού της χαρακτήρα. Και είμαι υπερήφανος για την αταλάντευτη στάση της παράταξής μας που έθεσε ως στρατηγικό της στόχο την πολιτική και κοινωνική περιθωριοποίηση της Χρυσής Αυγής.
Γιατί η Νέα Δημοκρατία πολέμησε ανέκαθεν, σταθερά και παντού τον φασισμό. Κατήγγειλε τον λαϊκισμό που τον ανέθρεψε στις πλατείες του τυφλού μίσους και της βίας. Ούτε στιγμή δεν συνέπλευσε με εκπροσώπους του, είτε σε πολιτικές επιλογές είτε σε κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες. Με διάταξη που εκείνη ψήφισε, τους απέκλεισε από την κρατική χρηματοδότηση. Αρνήθηκε, μάλιστα, να νομιμοποιήσει την παρουσία τους ακόμη και σε απλές, εθιμοτυπικές εκδηλώσεις.
Η Ιστορία έγραψε ότι επί των ημερών της Νέας Δημοκρατίας άνοιξε ο δρόμος για τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Επί των ημερών της, επίσης, διευκολύνθηκε και επιταχύνθηκε μια διαδικασία που βάλτωνε επί τεσσεράμισι χρόνια. Ώστε να φτάσουμε σήμερα η Δικαιοσύνη να πάρει τις αποφάσεις της.
Το ναζιστικό μόρφωμα, μετά τις κάλπες, καταδικάστηκε και στο δικαστήριο. Είναι μία απόδειξη της δύναμης που εκπέμπει το κοινοβουλευτικό πολίτευμα και η διάκριση των εξουσιών. Η ενότητα, η αλήθεια και η ομαλότητα. Ωστόσο, η δίκη του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας και της βίας μέσα στην κοινωνία παραμένει διαρκής.
Η Δημοκρατία σήμερα νίκησε. Είναι στο χέρι όλων μας να νικά καθημερινά.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εθνικό Στάδιο Σερρών: Τον Οκτώβριο η σπορά του νέου χλοοτάπητα - video

13/09/25 11:02 πμ

Εθνικό Στάδιο Σερρών: Τον Οκτώβριο η σπορά του νέου χλοοτάπητα – video

Γ.Παλάζης: Στις συναντήσεις με εξαγωγικές επιχειρήσεις του Ισημερινού συμμετείχε ο Επίτιμος Πρόξενος της Μολδαβίας

13/09/25 10:52 πμ

Γ.Παλάζης: Στις συναντήσεις με εξαγωγικές επιχειρήσεις του Ισημερινού συμμετείχε ο Επίτιμος Πρόξενος της Μολδαβίας

Κ. Πιερρακάκης: Η μείωση του ΦΠΑ στα ακριτικά νησιά διορθώνει μια αδικία

13/09/25 10:37 πμ

Κ. Πιερρακάκης: Η μείωση του ΦΠΑ στα ακριτικά νησιά διορθώνει μια αδικία

Νέος ΚΟΚ: Δείτε αναλυτικά τα βαριά πρόστιμα

13/09/25 10:32 πμ

Νέος ΚΟΚ: Δείτε αναλυτικά τα βαριά πρόστιμα

Γιορτή σήμερα 13 Σεπτεμβρίου: Άγιος Κορνήλιος ο Εκατόνταρχος

13/09/25 9:28 πμ

Γιορτή σήμερα 13 Σεπτεμβρίου: Άγιος Κορνήλιος ο Εκατόνταρχος

Θεσσαλονίκη: 18χρονη με τον σύντροφό της ξυλοκόπησαν τον πρώην και τον πατέρα του - Τον «παγίδευσε» και τους χτυπούσαν δέκα άτομα

13/09/25 10:22 πμ

Θεσσαλονίκη: 18χρονη με τον σύντροφό της ξυλοκόπησαν τον πρώην και τον πατέρα του – Τον «παγίδευσε» και τους χτυπούσαν δέκα άτομα

Υποπυραγός Ν.Παΐσιος: Οι κοινές ευρωπαϊκές εκπαιδεύσεις μας έχουν δώσει μια κοινή «γλώσσα» στο πεδίο

13/09/25 9:59 πμ

Υποπυραγός Ν.Παΐσιος: Οι κοινές ευρωπαϊκές εκπαιδεύσεις μας έχουν δώσει μια κοινή «γλώσσα» στο πεδίο

13/09/25 9:49 πμ

Σε ισχύ ο νέος ΚΟΚ από σήμερα: Έως 2.000 πρόστιμο για κινητό στην οδήγηση, 8.000 ευρώ για όριο ταχύτητας

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 13 Σεπτεμβρίου

13/09/25 9:23 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 13 Σεπτεμβρίου

Σπανούλης: «Παιδαριώδη λάθη εμείς, καλύτερη ενεργειακά η Τουρκία»

13/09/25 9:22 πμ

Σπανούλης: «Παιδαριώδη λάθη εμείς, καλύτερη ενεργειακά η Τουρκία»

Μέτρα ΔΕΘ: Τι λένε οι Σερραίοι; - video

12/09/25 10:21 μμ

Μέτρα ΔΕΘ: Τι λένε οι Σερραίοι; – video

Ι.Χουρουζίδης: Κανένα μέτρο της ΔΕΘ δεν αφορά την εστίαση - video

12/09/25 10:11 μμ

Ι.Χουρουζίδης: Κανένα μέτρο της ΔΕΘ δεν αφορά την εστίαση – video