Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εξελίξεις στα θέματα δημόσιας Υγείας και για τα μέτρα στήριξης της οικονομίας. Κατά τη ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εξελίξεις στα θέματα δημόσιας Υγείας και για τα μέτρα στήριξης της οικονομίας.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ο κ. Μητσοτάκης τόνισε την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στους θεσμούς, το κράτος, τους δημόσιους λειτουργούς και το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ενώ σημείωσε πως αποδίδει πολύ μεγάλη σημασία στο γεγονός ότι ανεδείχθη μέσα από την υγειονομική κρίση ένας τεκμηριωμένος τεχνοκρατικός επιστημονικός λόγος ο οποίος αποτελεί και μία διακομματική απάντηση στο λαϊκισμό, στην υπερβολή και στα fake news απ’ όπου κι αν προέρχονται.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για «πρωτοφανή ωριμότητα και υπευθυνότητα του ελληνικού λαού στη συμμόρφωση με τα μέτρα, τα οποία αναγκαστήκαμε να πάρουμε», τόνισε πως ο κόσμος αντιλήφθηκε ότι αυτό το οποίο υπερτερεί είναι η υπηρέτηση του συλλογικού καλού, δηλαδή η υγεία του πληθυσμού, και προσέθεσε πως η κοινωνία αγκάλιασε αυτή την πολιτική.

Ο πρωθυπουργός έθεσε ως στόχο την ταχύτερη επανεκκίνηση της οικονομίας μετά την υποχώρηση του υγειονομικού κινδύνου και χαρακτήρισε «επόμενο μεγάλο στοίχημα» την επούλωση των πληγών της οικονομίας ώστε «το οικονομικό πλήγμα να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο βαθύ».

Απέδωσε επίσης πολύ μεγάλη σημασία στο γεγονός ότι ανεδείχθη πάλι μέσα από την κρίση

«ένας τεκμηριωμένος τεχνοκρατικός επιστημονικός λόγος, ο οποίος νομίζω ότι αποτελεί και μία διακομματική απάντηση στο λαϊκισμό, στην υπερβολή, στα fake news από όπου και αν αυτά προέρχονται» ενώ στάθηκε ιδιαίτερα «στη φροντίδα για τους πιο αδύναμους, είτε αυτοί είναι οι ηλικιωμένοι είτε αυτοί είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται στο περιθώριο, ενδεχομένως, της κοινωνίας, άνθρωποι με οικονομικά προβλήματα- και τα οικονομικά μέτρα τα οποία πήρε η κυβέρνηση απευθύνονται σε όλους και για αυτό και έχουν ένα χαρακτήρα ισότητας και δικαιοσύνης».

Από την πλευρά της, η κ.Σακελλαροπούλου είπε ότι «έχει δημιουργηθεί αυτή η όμορφη παράδοση μέσα στις δύσκολες μέρες που περνάμ,ε να παρακολουθούν το απόγευμα όλοι την εκπομπή αυτή με τον κ. Τσιόδρα και τον κ. Χαρδαλιά» κάτι που «έχει βοηθήσει πολύ στο να περάσουμε αυτή την περιπέτεια, στο κομμάτι το ψυχολογικό».

«Από εκεί και πέρα, δεν ξέρω πώς θα πορευτούμε την επόμενη ημέρα, και αυτό που αναφέρατε είναι πολύ σωστό: ότι εξαιτίας της σημερινής συγκυρίας, και τώρα τα μέτρα για τους αδύναμους, αλλά κυρίως την επόμενη μέρα, σε επίπεδο εργασίας, οικονομίας, ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενίσχυσης των εργαζομένων και φυσικά των ηλικιωμένων που είναι η ομάδα που βάλλεται αυτή τη στιγμή αρκετά η ομάδα πληθυσμού, είναι πολύ σημαντικά στοιχεία. Αντιλαμβάνομαι ότι έχετε ήδη δώσει τις προσπάθειές σας και πρέπει όλοι με τον τρόπο του ο καθένας, βέβαια, να στηρίξουμε» είπε η ΠτΔ.

Advertisement
MEGA

Απαντώντας ο πρωθυπουργός είπε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης πέρα από τη διασφάλιση της υγείας των πολιτών, ήταν η προστασία της εργασίας, των θέσεων εργασίας και της απασχόλησης, και εκτίμησε ότι οι πολιτικές που δρομολογήθηκαν «μας κάνουν να πιστεύουμε ότι οι αρνητικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης θα είναι -στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό ελεγχόμενες».

Προσέθεσε ότι όλη η Ευρώπη θα βρεθεί σε ύφεση, και δεν θα μπορεί και η Ελλάδα να αποτελεί εξαίρεση,

αλλά «το ζήτημα είναι το πλήγμα, το μεγάλο πλήγμα απ’ αυτή την υγειονομική κρίση, το οικονομικό πλήγμα να είναι όσο το δυνατό λιγότερο βαθύ. Και από τη στιγμή που θα υποχωρήσει ο υγειονομικός κίνδυνος, δεν είμαστε εκεί ακόμα, θέλω να το τονίσω αυτό, να μπορούμε με σχετικά μεγάλη ταχύτητα να επανεκκινήσουμε την οικονομική δραστηριότητα, πάντα ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών ώστε να προλάβουμε μία ενδεχόμενη νέα έξαρση της επιδημίας».

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σάββατο του Λαζάρου σήμερα – Γιατί δεν χαμογέλασε ξανά μετά την ανάστασή του

03/04/26 10:26 μμ

Σάββατο του Λαζάρου σήμερα – Γιατί δεν χαμογέλασε ξανά μετά την ανάστασή του

Ήρθε ο Λάζαρος, ήρθαν τα Βάγια - Έθιμα του Λαζάρου σε όλη την Ελλάδα

03/04/26 8:46 πμ

Ήρθε ο Λάζαρος, ήρθαν τα Βάγια – Έθιμα του Λαζάρου σε όλη την Ελλάδα

Συνταγή για Λαζαράκια: Τα ψωμάκια για το Σάββατο του Λαζάρου

03/04/26 10:27 μμ

Συνταγή για Λαζαράκια: Τα ψωμάκια για το Σάββατο του Λαζάρου

Σάββατο του Λαζάρου- Έθιμα από όλη την Ελλάδα

03/04/26 10:25 μμ

Σάββατο του Λαζάρου – Έθιμα από όλη την Ελλάδα

Έρευνα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος στο σπίτι και το γραφείο του προέδρου της ΓΣΕΕ

03/04/26 10:21 μμ

Έρευνα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος στο σπίτι και το γραφείο του προέδρου της ΓΣΕΕ

Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος για Ζ. Κωνσταντοπούλου: Ασχημονεί και παρανομεί σε κάθε της παράσταση ενώπιον του δικαστηρίου

03/04/26 10:02 μμ

Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος για Ζ. Κωνσταντοπούλου: Ασχημονεί και παρανομεί σε κάθε της παράσταση ενώπιον του δικαστηρίου

Τρεις καταξιωμένοι σεφ μαγείρεψαν νηστίσιμες συνταγές στο Καπάνι

03/04/26 9:58 μμ

Τρεις καταξιωμένοι σεφ μαγείρεψαν νηστίσιμες συνταγές στο Καπάνι

Πέλλα: Πήραν 146 λίρες και 4.000 ευρώ από ηλικιωμένη με πρόσχημα πρόστιμο για αδήλωτα τιμαλφή

03/04/26 9:51 μμ

Πέλλα: Πήραν 146 λίρες και 4.000 ευρώ από ηλικιωμένη με πρόσχημα πρόστιμο για αδήλωτα τιμαλφή

Χαλκιδική: Διάσωση δύο τσομπανόσκυλων που είχαν εγκλωβιστεί σε βράχους μέσα σε ποταμό

03/04/26 9:47 μμ

Χαλκιδική: Διάσωση δύο τσομπανόσκυλων που είχαν εγκλωβιστεί σε βράχους μέσα σε ποταμό

Δολοφονία στην Καλαμαριά με θύμα 20χρονο - Προσωρινά κρατούμενος και ο δεύτερος φίλος του Κλεομένη

03/04/26 11:56 μμ

Δολοφονία στην Καλαμαριά με θύμα 20χρονο – Προσωρινά κρατούμενος και ο δεύτερος φίλος του Κλεομένη

Bουλή: Το πρωί του Σαββάτου η πρόσβαση των κομμάτων στις δικογραφίες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

03/04/26 10:17 μμ

Bουλή: Το πρωί του Σαββάτου η πρόσβαση των κομμάτων στις δικογραφίες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Εξάμηνη απαγόρευση εμπορικής αλιευτικής δραστηριότητας για το ευρωπαϊκό χέλι (Anguilla anguilla) για το έτος 2026

03/04/26 9:06 μμ

Εξάμηνη απαγόρευση εμπορικής αλιευτικής δραστηριότητας για το ευρωπαϊκό χέλι (Anguilla anguilla) για το έτος 2026