Την αυστηρή απαγόρευση του καπνίσματος έχει αρχίσει να εφαρμόζει εντός των χώρων του Κοινοβουλευτικού Μεγάρου ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κώστας Τασούλας.   Μάλιστα είναι έτοιμος ακόμη και να ανακαλέσει ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Την αυστηρή απαγόρευση του καπνίσματος έχει αρχίσει να εφαρμόζει εντός των χώρων του Κοινοβουλευτικού Μεγάρου ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κώστας Τασούλας.

 

Μάλιστα είναι έτοιμος ακόμη και να ανακαλέσει την άδεια του καφενείου που λειτουργεί εντός του «ναού της Δημοκρατίας» κάτι που προβλέπεται άλλωστε ρητά σε παλαιότερες εγκυκλίους οι οποίες όμως δεν εφαρμόστηκαν στην πλήρη μορφή τους ποτέ.

 

Ειδικότερα, το αρχικό πρόστιμο που μπορεί να επιβληθεί σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του καφενείου επιτρέπει το κάπνισμα στους βουλευτές είναι 500 ευρώ και εάν εξακολουθεί να μην συμμορφώνεται, τότε ανακαλείται η άδειά του. Οπότε τα τασάκια ήδη εξαφανίστηκαν.

Για να καταλάβετε τι συμβαίνει το πολυσυζητημένο καφενείο της Βουλής αποτελείται από δύο διαφορετικούς χώρους που ενώνονται από μια πόρτα. Στη μια αίθουσα μέχρι πρότινος απαγορευόταν το τσιγάρο και στην άλλη όχι.

Σε σημαντικές συνεδριάσεις, γεμίζουν ασφυκτικά και οι δύο χώροι και ιδίως αυτός των καπνιζόντων ντουμανιάζει σε τέτοιο σημείο που ο καπνός φαίνεται στην ατμόσφαιρα.

Τώρα οι θεριακλήδες βουλευτές και υπάλληλοι του κτιρίου θα μπορούν να καπνίζουν μονάχα σε έναν τρίτο χώρο, τον οποίο αποτυπώνει φωτογραφικά σήμερα το newsbeast.

Advertisement
Family Kitchen

Πρόκειται για ένα μικρό αίθριο που υπάρχει δίπλα στην μέχρι πρότινος αίθουσα καπνιζόντων που μόλις και μετά βίας χωρά στριμωγμένα 15 άτομα. Εκεί θα πρέπει να βγαίνουν από τούδε και στο εξής όσοι έχουν μπαφιάσει.

Είναι ένα μικρό «τυφλό» σημείο, αφού δεν έχει θέα πουθενά, που είναι ανοικτό προς τα πάνω για να φεύγει ο καπνός, ενώ το χειμώνα μισοκλείνει από μια τέντα για να κόβει το κρύο και ζεσταίνεται κάπως με σόμπες που μεταφέρουν εκεί οι υπεύθυνοι του καταστήματος.

Επί της ουσίας είναι απλά μια ξύλινη μπάρα με σκαμπό στα οποία θα δεις να κάθονται από υπουργοί και βουλευτές μέχρι ο τελευταίος υπάλληλος που θέλει να ξεχαρμανιάσει.

 

newsbeast


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παπασταύρου: Η δυναμική της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας - Σαουδικής Αραβίας παραμένει ισχυρή και πολυεπίπεδη

13/01/26 9:31 πμ

Παπασταύρου: Η δυναμική της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας παραμένει ισχυρή και πολυεπίπεδη

Κόντρα του Συλλόγου των θυμάτων των Τεμπών με την Καρυστιανού: «Όφειλε να παραιτηθεί» - «Θα φύγω αν μου το ζητήσει η συνέλευση»

13/01/26 9:26 πμ

Κόντρα του Συλλόγου των θυμάτων των Τεμπών με την Καρυστιανού: «Όφειλε να παραιτηθεί» – «Θα φύγω αν μου το ζητήσει η συνέλευση»

Εκτός συνάντησης με τον πρωθυπουργό οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας

13/01/26 9:19 πμ

Εκτός συνάντησης με τον πρωθυπουργό οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας

Φορολογικό «διαζύγιο»: Έως 2 Μαρτίου οι αιτήσεις για χωριστές φορολογικές δηλώσεις συζύγων

13/01/26 8:43 πμ

Φορολογικό «διαζύγιο»: Έως 2 Μαρτίου οι αιτήσεις για χωριστές φορολογικές δηλώσεις συζύγων

 Πετρέλαιο: Σε λειτουργία μετά από 13 χρόνια ο αγωγός Θεσσαλονίκης - Σκοπίων

13/01/26 8:38 πμ

 Πετρέλαιο: Σε λειτουργία μετά από 13 χρόνια ο αγωγός Θεσσαλονίκης – Σκοπίων

Συνάντηση του πρωθυπουργού με εκπροσώπους αγροτών και κτηνοτρόφων στις 15:00 στο Μαξίμου

13/01/26 8:32 πμ

Συνάντηση του πρωθυπουργού με εκπροσώπους αγροτών και κτηνοτρόφων στις 15:00 στο Μαξίμου

Σέρρες: Το σημείο όπου βρέθηκε νεκρός ο 17χρονος Άγγελος – Οι εκτιμήσεις και για δεύτερο ξυλοδαρμό

13/01/26 8:26 πμ

Σέρρες: Το σημείο όπου βρέθηκε νεκρός ο 17χρονος Άγγελος – Οι εκτιμήσεις και για δεύτερο ξυλοδαρμό

Σέρρες: Έκκληση από τη μητέρα του 17χρονου που δολοφονήθηκε - "Παιδιά παρακαλώ στη μνήμη του μιλήστε. Αυτό θα έκανε και ο Άγγελος για εσάς"

13/01/26 8:15 πμ

Σέρρες: Έκκληση από τη μητέρα του 17χρονου που δολοφονήθηκε – “Παιδιά παρακαλώ στη μνήμη του μιλήστε. Αυτό θα έκανε και ο Άγγελος για εσάς”

Κυβερνητικές πηγές: Με αποκλειστική υπαιτιότητα μιας μικρής μειοψηφίας αγροτών τινάζεται στον αέρα ο διάλογος - Σε περίπτωση κλιμάκωσης μόνες αρμόδιες είναι οι αρχές

13/01/26 12:12 πμ

Κυβερνητικές πηγές: Με αποκλειστική υπαιτιότητα μιας μικρής μειοψηφίας αγροτών τινάζεται στον αέρα ο διάλογος – Σε περίπτωση κλιμάκωσης μόνες αρμόδιες είναι οι αρχές

Σωκράτης Φάμελλος; «Απαιτείται πολιτική αλλαγή για να έχουμε ελληνική βιώσιμη επιχειρηματικότητα που θα στηρίζεται στον πλουραλισμό της οικονομίας»

13/01/26 12:00 πμ

Σωκράτης Φάμελλος: «Απαιτείται πολιτική αλλαγή για να έχουμε ελληνική βιώσιμη επιχειρηματικότητα που θα στηρίζεται στον πλουραλισμό της οικονομίας»

Έναρξη ευρωπαϊκής παραγωγής κυψελών μπαταριών από τον όμιλο Volkswagen

12/01/26 11:59 μμ

Έναρξη ευρωπαϊκής παραγωγής κυψελών μπαταριών από τον όμιλο Volkswagen

«Βόμβα»: Η Ρεάλ Μαδρίτης απέλυσε τον Αλόνσο

12/01/26 11:58 μμ

«Βόμβα»: Η Ρεάλ Μαδρίτης απέλυσε τον Αλόνσο