Epiloges.tv
Ειδήσεις για τις Σέρρες, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!
13.7 C
Serres

Μουσείο Ακρόπολης: Ένα ταξίδι στον κόσμο της υγείας στην αρχαιότητα

Το Μουσείο Ακρόπολης συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2024 με το πρόγραμμα «Περί υγείας: ιχνηλατώντας ένα πανανθρώπινο και διαχρονικό αγαθό».

Πρόκειται για ένα ταξίδι στον κόσμο της υγείας και της υγιεινής στην αρχαιότητα, όπως μας τον αποκαλύπτουν οι σχετικές εγκαταστάσεις στην αρχαία γειτονιά που απλώνεται κάτω από το Μουσείο Ακρόπολης, αλλά και το πλήθος των αντικειμένων που εκτίθενται στο νεοσύστατο Μουσείο της Ανασκαφής.

Με οδηγούς τους αρχαιολόγους του Τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, οι συμμετέχοντες θα ανιχνεύσουν τις αντιλήψεις των αρχαίων για την υγεία και την υγιεινή, τους τρόπους και τα μέσα που χρησιμοποιούσαν για να φροντίσουν το σώμα, και κατ’ επέκταση την ψυχή, την επιστημονική γνώση αλλά και τη θρησκευτική διάσταση που έδιναν με στόχο τη διασφάλιση του πολυτιμότερου αγαθού.

Το πρόγραμμα είναι εναρμονισμένο με το φετινό πανευρωπαϊκό θέμα «Ανιχνεύοντας Διαδρομές, Δίκτυα και Δεσμούς στην Πολιτιστική Κληρονομιά».

Πληροφορίες προγράμματος

Ημέρα: Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024

Ώρες: 10.00 π.μ. (αγγλικά) & 12.00 μεσημ. (ελληνικά). Διάρκεια: 90 λεπτά.




Babis

Συμμετοχή: Έως 20 επισκέπτες ανά πρόγραμμα. Εγγραφές γίνονται μέσω ηλεκτρονικής κράτησης στο events.theacropolismuseum.gr.

Κόστος συμμετοχής: Για την εξασφάλιση συμμετοχής στην παρουσίαση, απαιτείται η προμήθεια εισιτηρίου ημέρας με την επίδειξη του κωδικού κράτησής σας στα ταμεία έως και 20 λεπτά νωρίτερα από την έναρξη του προγράμματος.

Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024, από τις 5.00 μ.μ. έως τις 8.00 μ.μ., η είσοδος στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου Ακρόπολης θα είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες.

πηγή healthstories.gr

ΠολιτισμόςΜουσείο Ακρόπολης: Ένα ταξίδι στον κόσμο της υγείας στην αρχαιότητα

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Άγρια Θάλασσα, της Ελευθερίας Καλογνωμά

Ο κόσμος της κάποτε έχασε την ισορροπία του, έγειρε...

“1958”: Ένας θεατρικός μονόλογος για την πρώτη περίοδο του Μίκη Θεοδωράκη στο Παρίσι

Το “1958” είναι ένας μουσικός θεατρικός μονόλογος για την...

Δράμα: Το λεύκωμα «100 χρόνια Καλαμπάκι» τιμά τις ρίζες και τη μνήμη

Μια ξεχωριστή πρωτοβουλία, που αποτυπώνει την ταυτότητα, τη μνήμη...

Τελευταία Νέα