Μυστικά για να καθαρίσετε τις ράγες από τις συρόμενες πόρτες

Μυστικά για να καθαρίσετε τις ράγες από τις συρόμενες πόρτες
Μυστικά για να καθαρίσετε τις ράγες από τις συρόμενες πόρτες

Έχετε στο σπίτι σας συρόμενες πόρτες και οι ράγες έχουν γεμίσει με διάφορα σκουπίδια; Με ένα απλό κόλπο μπορείτε να τις κάνετε να λάμπουν από καθαριότητα.

Δεν χρειάζεται να αφήσετε τις ράγες από τις πόρτες σας βρώμικες. Μπορείτε να τις καθαρίσετε τόσο καλά όσο καθαρίζετε και γυαλίζετε τα τζάμια. Με ένα γρήγορο και εύκολο τρόπο θα διώξετε τη σκόνη, τα φύλλα και τα σκουπίδια που έχουν μαζευτεί σ’ αυτό το δύσκολο σημείο του σπιτιού σας.

Η αλήθεια είναι πως είναι κουραστικό να καθαρίζετε τις ράγες που είναι τόσο στενές, αλλά είναι απαραίτητο να το κάνετε γιατί διαφορετικά οι πόρτες σας φαίνονται αντιαισθητικές –ανεξάρτητα από το πόσο καθαρά είναι τα τζάμια, ενώ είναι πολύ πιθανό μετά από ένα χρονικό διάστημα που συσσωρεύεται η βρωμιά, να δυσκολεύει το άνοιγμα και το κλείσιμο της πόρτας.

Τι μπορείτε να κάνετε;

Να πάρετε ένα άδειο ρολό χαρτιού τουαλέτας και να το περάσετε πάνω από την άκρη του σωλήνα της ηλεκτρικής σκούπας. Δεδομένου ότι το χαρτόνι είναι εύκαμπτο και ανθεκτικό, είναι εύκολο να το χειριστείτε σε όποιο μέγεθος χρειάζεστε. Αυτό σας επιτρέπει να φτάσετε στις γωνίες και να ρουφήξετε όποια βρωμιά, άμμο ή φύλλα έχουν σφηνωθεί εκεί μέσα. Στη συνέχεια μπορείτε να ψεκάσετε λίγο νερό και ξύδι σε μία χαρτοπετσέτα και να σκουπίσετε ό,τι έχει απομείνει μετά το σκούπισμα με την ηλεκτρική σκούπα.

Μπορείτε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κι άλλους τρόπους για να καθαρίσετε τις ράγες. Κάντε σχισμές σε ένα σφουγγάρι κουζίνας και πιέστε το μέσα στις ράγες για να τις σκουπίσετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμη ένα πινέλο ή μια παλιά οδοντόβουρτσα και μόλις συγκεντρώσετε τα σκουπίδια σε μία πλευρά, να τα μαζέψετε με ένα ηλεκτρικό σκουπάκι. Και μία τελευταία ιδέα είναι να τυλίξετε ένα υγρό πανί μικροϊνών γύρω από ένα κατσαβίδι και να το περάστε κατά μήκος της ράγας για να μαζέψετε τη βρωμιά.

Advertisement

πηγή