«Το επιτελικό κράτος της Νέας Δημοκρατίας έχει βουλιάξει στον θεσσαλικό κάμπο. Είναι αδιανόητο να μαθαίνουμε ότι σήμερα, πρώτη ημέρα, ο στρατός συμμετέχει στην αποκομιδή νεκρών ζώων, ενώ ήδη κινδυνεύει όλη ... Περισσότερα

Ν. Ανδρουλάκης: Το επιτελικό κράτος της ΝΔ έχει βουλιάξει στον θεσσαλικό κάμπο

Epiloges Press

Epiloges Press

«Το επιτελικό κράτος της Νέας Δημοκρατίας έχει βουλιάξει στον θεσσαλικό κάμπο. Είναι αδιανόητο να μαθαίνουμε ότι σήμερα, πρώτη ημέρα, ο στρατός συμμετέχει στην αποκομιδή νεκρών ζώων, ενώ ήδη κινδυνεύει όλη η Θεσσαλία να γίνει μια υγειονομική βόμβα, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης.

Advertisement
 

«Είναι αδιανόητο να μαθαίνουμε, επίσης, ότι για ημέρες συνεδριάζει το συντονιστικό στη Λάρισα χωρίς να συμμετέχει ο ΕΟΔΥ, ενώ είναι γνωστά τα προβλήματα που υπάρχουν στα ζητήματα της υγειονομικής προστασίας του πληθυσμού. Έχουν χαθεί ανθρώπινες ζωές. Η παραγωγική καρδιά της Ελλάδας αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μια οδυνηρή κατάσταση. Οι πολίτες βυθίζονται στην απόγνωση και οφείλουμε, ο καθένας ξεχωριστά και ιδιαίτερα η κυβέρνηση να σταθεί με αξιοπιστία και υπευθυνότητα. Διότι το πρόβλημα είναι μεγάλο και δεν χρειάζονται επικοινωνιακοί χειρισμοί. Προτάσεις, θέσεις και λύσεις για τους πολίτες της Θεσσαλίας», επισήμανε.

Advertisement
Family Kitchen

Ο κ. Ανδρουλάκης επισκέφθηκε το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) στη Θεσσαλονίκη και αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω πάρα πολύ τη διοίκηση του ΕΚΕΤΑ για τη φιλοξενία. Το ΕΚΕΤΑ ιδρύθηκε πριν από 25 χρόνια από την παράταξή μας, διότι πάντα είχαμε στόχο την επένδυση στην έρευνα και την τεχνολογία. Πρέπει να στηρίξουμε τους ερευνητές. Και όσους έχουν μείνει στη χώρα και παλεύουν καθημερινά -κάτω από δύσκολες συνθήκες- με τη γραφειοκρατία, αλλά και εκείνους που είναι στο εξωτερικό, θέλουν να επιστρέψουν αλλά υπάρχουν πάρα πολλές δυσκολίες. Δεν μπορεί η χώρα μας να γίνει ανταγωνιστική με ισχυρή παραγωγή και εξωστρέφεια, αν η έρευνα δεν γίνει καθημερινότητα στον τρόπο δράσης του κράτους, αλλά και του ιδιωτικού τομέα. Γι’ αυτό, από την πλευρά μας, θα είμαστε δίπλα σας σε κάθε προσπάθεια που κάνετε, διότι για εμάς είναι προτεραιότητα να αυξηθούν τα κονδύλια, να στηριχθούν οι ερευνητές αλλά και η χώρα μας να γίνει πρωταγωνίστρια στην έρευνα πανευρωπαϊκά. Υπάρχουν κονδύλια. Υπάρχουν δυνατότητες, αρκεί να τις αξιοποιήσουμε και γι’ αυτό θα είμαστε στο πλευρό σας».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Ροτόντα της Θεσσαλονίκης: Ένα μνημείο που αφηγείται 17 αιώνες ιστορίας - Δείτε video

16/11/25 12:38 μμ

Η Ροτόντα της Θεσσαλονίκης: Ένα μνημείο που αφηγείται 17 αιώνες ιστορίας – Δείτε video

Ποιοι σταθμοί του Μετρό κλείνουν τη Δευτέρα από τις 2 το μεσημέρι

16/11/25 12:34 μμ

Ποιοι σταθμοί του Μετρό κλείνουν τη Δευτέρα από τις 2 το μεσημέρι

Εξερράγη το ηφαίστειο Σακουρατζίμα στην Ιαπωνία - Ακυρώθηκαν πτήσεις

16/11/25 12:33 μμ

Εξερράγη το ηφαίστειο Σακουρατζίμα στην Ιαπωνία – Ακυρώθηκαν πτήσεις

40η Philoxenia: Ο ελληνικός ιαματικός τουρισμός βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο καμπής

16/11/25 12:32 μμ

40η Philoxenia: Ο ελληνικός ιαματικός τουρισμός βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο καμπής

Αστικές αναπλάσεις και κατασκευές - Οι επαγγελματικοί ρόλοι που χτίζουν τις πόλεις του μέλλοντος

16/11/25 12:30 μμ

Αστικές αναπλάσεις και κατασκευές – Οι επαγγελματικοί ρόλοι που χτίζουν τις πόλεις του μέλλοντος

Το Βατικανό επιστρέφει 62 τεχνουργήματα των αυτοχθόνων του Καναδά

16/11/25 12:27 μμ

Το Βατικανό επιστρέφει 62 τεχνουργήματα των αυτοχθόνων του Καναδά

Μέλη εμβληματικών ροκ συγκροτημάτων ενώνονται σε supergroup για καλό σκοπό

16/11/25 12:17 μμ

Μέλη εμβληματικών ροκ συγκροτημάτων ενώνονται σε supergroup για καλό σκοπό

Το rebranding της Ζακύνθου μέσα από την παράδοση, τον πολιτισμό και τον οινικό πλούτο

16/11/25 12:15 μμ

Το rebranding της Ζακύνθου μέσα από την παράδοση, τον πολιτισμό και τον οινικό πλούτο

Η FIFA εντείνει την «μάχη» κατά της διαδικτυακής κακοποίησης

16/11/25 12:13 μμ

Η FIFA εντείνει την «μάχη» κατά της διαδικτυακής κακοποίησης

«SBIFF»: Κορυφαία τιμητική διάκριση στον Στέλαν Σκάρσγκαρντ

16/11/25 12:12 μμ

«SBIFF»: Κορυφαία τιμητική διάκριση στον Στέλαν Σκάρσγκαρντ

Η δύναμη της επιλογής: Οι άνθρωποι πίσω από τις υιοθεσίες - 48χρονος μονογονέας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Έχω βιώσει ένα θαύμα»

16/11/25 12:10 μμ

Η δύναμη της επιλογής: Οι άνθρωποι πίσω από τις υιοθεσίες – 48χρονος μονογονέας: «Έχω βιώσει ένα θαύμα»

Ιωάννης Κυμίσης, ο Έλληνας καθηγητής του Πανεπιστημίου Columbia που οραματίζεται ηλεκτρονικά συστήματα σε κάθε επιφάνεια

16/11/25 12:08 μμ

Ιωάννης Κυμίσης, ο Έλληνας καθηγητής του Πανεπιστημίου Columbia που οραματίζεται ηλεκτρονικά συστήματα σε κάθε επιφάνεια