Όπως δημοσιεύσαμε χθες το βράδυ, διπλωματικές πηγές σημείωναν στο enikos.gr ότι δεν υπήρξε κανένας διάλογος με την Τουρκία στο ΝΑΤΟ, στο πλαίσιο συνάντησης στο γραφείο του Προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής. ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Όπως δημοσιεύσαμε χθες το βράδυ, διπλωματικές πηγές σημείωναν στο enikos.gr ότι δεν υπήρξε κανένας διάλογος με την Τουρκία στο ΝΑΤΟ, στο πλαίσιο συνάντησης στο γραφείο του Προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής.

 

 

Το enikos.gr παρουσιάζει το παρασκήνιο της συνάντησης. Ο Επίτιμος Αρχηγός Στόλου, Ναύαρχος Ιωάννης Παυλόπουλος, προσήλθε όντας πολύ καλά προετοιμασμένος, σε αντίθεση με τον Πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ και τον Τούρκο εκπρόσωπο, που πίστεψε ότι θα μπορέσει να παγιδέψει την Ελλάδα με ανατολίτικες πρακτικές, βγαλμένες από τις δεκαετίες του ’70 και του ’80.

Ο Τούρκος προσήλθε προετοιμασμένος για προφορικές συνομιλίες. Κάτι το οποίο δεν δέχθηκε ο Ναύαρχος Παυλόπουλος. Με το που προσήλθε στην συνάντηση κατέθεσε ευθύς εγγράφως τα σχόλια της ελληνικής πλευράς, διαμηνύοντας ότι δεν συμμετέχει σε κανέναν διάλογο. Ταυτόχρονα απαίτησε από τους Τούρκους αλλά και τον εκπρόσωπο του ΝΑΤΟ να καταθέσουν εγγράφως την όποια ανταλλαγή προτάσεων έχουν. Ο Τούρκος αιφνιδιάστηκε ζητώντας χρόνο να υποβάλλει τις προτάσεις του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, η τουρκική πλευρά προσήλθε στην συνάντηση με στόχο να παρουσιάσουν ή ότι Ελλάδα και Τουρκία έχουν ξεκινήσει τον διάλογο (με το Oruc Reis και τον τουρκικό στόλο να συνεχίζουν τις προκλήσεις τους) ή ότι η Ελλάδα δεν δέχεται τον διάλογο.

Advertisement
Babis

Έχοντας η ελληνική διπλωματία αποκωδικοποιήσει πολύ καλά τις τουρκικές μεθοδεύσεις κατάφερε όχι μόνο να τους εκθέσει αλλά και να τους στριμώξει στην γωνία, με τις κυρώσεις να έρχονται όλο και πιο κοντά. «Έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν ότι τελειώνει ο χρόνος τους κι αυτό τους προκαλεί εκνευρισμό, που δεν κρύβεται πλέον» σχολίαζε δεικτικά διπλωματική πηγή στο enikos.gr.

Όμως, φαίνεται ότι και ο Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής αιφνιδιάστηκε από αυτή την εξέλιξη, αφού βρέθηκε εξ ορισμού αναγκασμένος να καλέσει την Τουρκία να φερθεί ανάλογα. Ωστόσο, ακολουθώντας γι’ ακόμη μία φορά την πρακτική του “Πόντιου Πιλάτου”, όπως άλλωστε και ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, αρνήθηκε να εκθέσει την συμπεριφορά της Τουρκίας, που επεχείρησε να μετατρέψει την επιχείρηση αποκλιμάκωσης σε συζητήσεις καφενειακού τύπου, με την Τουρκία να ζητάει και τα ρέστα για τα… καταπατημένα.

 

Πηγή enikos.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γιάννης Γκιωνάκης: Το αθεράπευτο πάθος του σπουδαίου κωμικού και η υπόθεση Κοζανιτά

25/08/25 11:14 πμ

Γιάννης Γκιωνάκης: Το αθεράπευτο πάθος του σπουδαίου κωμικού και η υπόθεση Κοζανιτά

Λιναρόσπορος: Ο σωστός τρόπος να τον καταναλώνεις για να παίρνεις τις ευεργετικές του ιδιότητες

25/08/25 10:49 πμ

Λιναρόσπορος: Ο σωστός τρόπος να τον καταναλώνεις για να παίρνεις τις ευεργετικές του ιδιότητες

Θεσσαλονίκη σε κρίση - Γιατί δεν γίνονται οι διορθώσεις ανάταξης;

25/08/25 10:44 πμ

Θεσσαλονίκη σε κρίση – Γιατί δεν γίνονται οι διορθώσεις ανάταξης;

Στομαχόπονος που “έρχεται και φεύγει”: Δείτε τι μπορεί να σας συμβαίνει

25/08/25 10:20 πμ

Στομαχόπονος που “έρχεται και φεύγει”: Δείτε τι μπορεί να σας συμβαίνει

Μελισσόχορτο: Το φυσικό αγχολυτικό που καταπολεμά το στρες και την αϋπνία

25/08/25 10:13 πμ

Μελισσόχορτο: Το φυσικό αγχολυτικό που καταπολεμά το στρες και την αϋπνία

Σοβαρό τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Λεωφορείο συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα

25/08/25 10:05 πμ

Σοβαρό τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Λεωφορείο συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα –  Πολυτραυματίας ο οδηγός του δικύκλου

Αποκατάσταση λειτουργίας της ιστοσελίδας της ΑΣΠΑΙΤΕ -Νέα ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων ΕΠΠΑΙΚ και ΠΕΣΥΠ

25/08/25 9:52 πμ

Λειτουργεί η ιστοσελίδα της ΑΣΠΑΙΤΕ -Νέα ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων ΕΠΠΑΙΚ και ΠΕΣΥΠ

Ελεύθερος δύτης φτιάχνει δαχτυλίδια φυσαλίδων στον βυθό της Μεσογείου

25/08/25 9:31 πμ

Ελεύθερος δύτης φτιάχνει δαχτυλίδια φυσαλίδων στον βυθό της Μεσογείου

Γυναικοκτονία στον Βόλο: Ο 40χρονος βίαζε την 36χρονη για να μην τον χωρίσει -Η οργή της κόρης του

25/08/25 9:27 πμ

Γυναικοκτονία στον Βόλο: Ο 40χρονος βίαζε την 36χρονη για να μην τον χωρίσει – Η οργή της κόρης του

Νεκρή γυναίκα αγνώστων στοιχείων εντοπίστηκε στο λιμάνι του Πειραιά

25/08/25 9:14 πμ

Νεκρή γυναίκα αγνώστων στοιχείων εντοπίστηκε στο λιμάνι του Πειραιά

Καστοριά: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στη δασική πυρκαγιά στο Μακροχώρι

25/08/25 9:07 πμ

Καστοριά: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στη δασική πυρκαγιά στο Μακροχώρι

Σε λειτουργία η μονάδα δασοκομάντος Καβάλας από 26 Αυγούστου

25/08/25 9:00 πμ

Σε λειτουργία η μονάδα δασοκομάντος Καβάλας από 26 Αυγούστου