«Πήγα σε ψυχολόγο, το είπα στους γονείς μου πολύ αργότερα» λέει η Δήμητρα Σταματιάδου Βροχή πέφτουν οι καταγγελίες για τη σωματική και λεκτική βία που έχουν κατά καιρούς υποστεί αθλήτριες ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

«Πήγα σε ψυχολόγο, το είπα στους γονείς μου πολύ αργότερα» λέει η Δήμητρα Σταματιάδου

Βροχή πέφτουν οι καταγγελίες για τη σωματική και λεκτική βία που έχουν κατά καιρούς υποστεί αθλήτριες της ενόργανης.

Η πρώην αθλήτρια και νυν προπονήτρια Δήμητρα Σταματιάδου, μιλώντας στο SportsAddict.gr, μιλάει για τον προπονητή της και όσα βίωσε στα χέρια του.

«Έχω φάει ξύλο. Ο συγκεκριμένος προπονητής μου έδινε σφαλιάρες, με είχε χτυπήσει ακόμα και με τις πατερίτσες. Αυτό έγινε το 2002-2003. Δεν είχα δει προσωπικά να χτυπάει άλλα παιδιά, αλλά σε όλους μιλούσε άσχημα. Λες και ήμασταν κουκλάκια. […] Με τους επόμενους μου προπονητές τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά και εκεί ως παιδί είδα και την διαφορά. Ήταν καταπληκτικοί. Κατάλαβα ότι δεν είναι όλοι έτσι» ανέφερε η 25χρονη σήμερα προπονήτρια.

Ο προπονητής της, όπως ανέφερε, δεν είναι πλέον στον χώρο. «Αν υπήρχε ακόμα θα προσπαθούσα και τώρα να τον καταγγείλω» είπε. «Μετά πήγα σε δύο καταπληκτικούς προπονητές, ήταν πρωταθλητισμός» ανέφερε.

«Πήγα σε ψυχολόγο»


Η Δήμητρα Σταματιάδου είπε όταν ξεκίνησε να δουλεύει ως προπονήτρια ζήτησε ψυχολογική υποστήριξη.

«Όταν ξεκίνησα να δουλεύω ως προπονήτρια πήγα σε ψυχολόγο. Το ότι μπορεί να είχα επιθετικότητα, κάποια νεύρα προς συγγενείς, παιδιά κ.τ.λ., μου είπαν ότι έφταιγε αυτό που πέρασα με τον συγκεκριμένο προπονητή», ανέφερε.

Advertisement
Babis

Σε ηλικία 17 ετών δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητή «Τότε το είπα κατευθείαν στο συμβούλιο του σχολείου και μου είπαν “μήπως δεν κατάλαβες καλά;”. Και τους λέω τι θα πρέπει να γίνει δηλαδή να με χώσει σε καμιά γωνία;» είπε.

Γιατί δεν μίλησε


«Δεν μπορώ να σου εξηγήσω ακριβώς τον λόγο που δεν μιλούσα. Ίσως επειδή δεν ήθελα ποτέ να σταματήσω. Φοβόμουν ότι θα έχανα κάτι που αγαπούσα πάρα πολύ» λέει η αθλήτρια και προσθέτει: «Εδώ θέλω να κάνω μία παρένθεση. Όταν με ρώτησαν γιατί ανέβηκα στην Αλεξανδρούπολη απάντησα “από έρωτα”. Όλοι νόμιζαν ότι εννοούσα έρωτα για κάποιο πρόσωπο. Εγώ όμως εννοούσα τον έρωτα, την τρέλα, την τόση μεγάλη αγάπη που έχω για αυτό το άθλημα. Μπορεί και από αυτό και μόνο να μην μίλησα. Αυτό που λέω σήμερα το έχω πει μόνο στους γονείς μου και μάλιστα πολύ αργότερα από όταν συνέβαινε. Όταν μετά από πολλά χρόνια το είπα στην μάνα μου, μου είπε αν μου το έλεγες τότε δεν ξέρω και εγώ τι θα του έκανα».

Πηγή newsbeast.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης: Ο οργανισμός που κράτησε ζωντανή τη φιλανθρωπία, φωτίζει την άγνωστη ιστορία της πόλης

01/02/26 4:16 μμ

Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης: Ο οργανισμός που κράτησε ζωντανή τη φιλανθρωπία, φωτίζει την άγνωστη ιστορία της πόλης

Κεντρική Μακεδονία: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα - Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

01/02/26 4:11 μμ

Κεντρική Μακεδονία: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα – Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου

01/02/26 3:58 μμ

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου

Στη συνάντηση ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ζάγκρεμπ παρευρέθηκε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Τάσος Χατζηβασιλείου, συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο περιθώριο των εργασιών, ο Πρωθυπουργός είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς, τον Γερμανό Καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς, τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Σάιμον Χάρρις και τον επικεφαλής του συγκυβερνώντος κόμματος GERB της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ. Σε όλες τις συναντήσεις παρών ήταν ο κ. Χατζηβασιλείου. Κατά τις συνομιλίες, συζητήθηκαν ζητήματα διμερών σχέσεων και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας, η οποία βρίσκεται στην ατζέντα του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 12ης Φεβρουαρίου. Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα δημογραφικού, στέγασης και ευνοϊκής φορολόγησης νέων, καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες έδειξαν ενδιαφέρον για τα μέτρα που ανέλαβε σχετικά η ελληνική κυβέρνηση. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στη σημασία του Κάθετου Διαδρόμου, με τον Πρωθυπουργό να υπογραμμίζει, κατά τη συνάντησή του με τον κ. Μπορίσοφ, ότι «πρόκειται για μια σημαντική και στρατηγική επένδυση για την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, καθώς επιδιώκουμε να απομακρυνθούμε από το ρωσικό φυσικό αέριο». Τέλος, έγινε εκτενής συζήτηση σχετικά με την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία αναβάθμισης της οδικής και σιδηροδρομικής σύνδεσης «Θεσσαλονίκη - Σόφια - Βουκουρέστι», έργο που αφορά άμεσα και την Π.Ε. Σερρών.

01/02/26 3:54 μμ

Στο Ζάγκρεμπ για την συνάντηση των ηγετών του ΕΛΚ ο Χατζηβασιλείου, συνόδευσε τον Πρωθυπουργό

Μπάνσκο: Εκεί που το βουνό συναντά την παράδοση 

01/02/26 3:47 μμ

Μπάνσκο: Εκεί που το βουνό συναντά την παράδοση -Δείτε βίντεο

Κυρ. Μητσοτάκης για το ελληνικό SAFE: Πολύ σημαντικό βήμα για την ενδυνάμωση της πατρίδας μας σε όλα τα πεδία

01/02/26 3:36 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης για το ελληνικό SAFE: Πολύ σημαντικό βήμα για την ενδυνάμωση της πατρίδας μας σε όλα τα πεδία

Πολιτική Προστασία: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

01/02/26 3:35 μμ

Πολιτική Προστασία: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Μείωση των φυσικών και ελεύθερων ποταμών στα Βαλκάνια μέσα σε 13 χρόνια

01/02/26 3:34 μμ

Μείωση των φυσικών και ελεύθερων ποταμών στα Βαλκάνια μέσα σε 13 χρόνια

Ντοκιμαντέρ που εξερευνά τα πρώτα χρόνια των Red Hot Chili Peppers θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix

01/02/26 3:32 μμ

Ντοκιμαντέρ που εξερευνά τα πρώτα χρόνια των Red Hot Chili Peppers θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix

Θ. Αλισσάφη: Η Ελληνίδα ερευνήτρια που αξιοποιεί νανοσωματίδια στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου

01/02/26 3:30 μμ

Θ. Αλισσάφη: Η Ελληνίδα ερευνήτρια που αξιοποιεί νανοσωματίδια στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου

«Παγιδεύοντας τους δαίμονες»-Τα Αραμαϊκά κύπελλα εξορκισμού των Ιουδαίων της Βαβυλώνας

01/02/26 3:29 μμ

«Παγιδεύοντας τους δαίμονες»-Τα Αραμαϊκά κύπελλα εξορκισμού των Ιουδαίων της Βαβυλώνας

ΥΠΕΝ: Τα επόμενα ορόσημα για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου και το πλεονέκτημα για την Ελλάδα

01/02/26 3:28 μμ

ΥΠΕΝ: Τα επόμενα ορόσημα για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου και το πλεονέκτημα για την Ελλάδα