Δεν σταματά τις εμπρηστικές δηλώσεις ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σε ομιλία του στην Άγκυρα με αφορμή την έναρξη της νέας δικαστικής χρονιάς, είπε ότι η Τουρκία έχει κουραστεί με το “παιχνίδι σκιών”. Ανέφερε ότι “αστείο το να ρίχνουν μπροστά σε μία χώρα με περιφερειακή και παγκόσμια ισχύ, όπως η Τουρκία, και να προσπαθούν να το κάνουν δόλωμα ένα κράτος, που ούτε τον εαυτό του δεν μπορεί να βοηθήσει”, εννοώντας την Ελλάδα.

 

 

“Δεν θα μπορέσουν να σταματήσουν αυτήν την άνοδο. Δεν γνωρίζουμε καμία δύναμη που να μπορεί να αλλάξει το δρόμο ενός έθνους, του οποίου ο εθνικός ύμνος του αρχίζει με τη φράση: «Μη φοβάσαι» και λήγει σε «είναι δικαίωμα η ελευθερία στο έθνος μου που προσκυνάει το Θεό”. , είπε, ενώ παρουσίασε την Τουρκία “ως εκπρόσωπο των κοινών επιθυμιών της ανθρωπότητας φέρνει σε κάθε διεθνή σκηνή το αίτημα για ανθρώπινα δικαιώματα και δικαιοσύνη”.

Στον πυρήνα των δραστηριοτήτων μας στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο βρίσκεται η επιδίωξη των δικαιωμάτων και της δικαιοσύνης. Είναι άδικο για την Τουρκία να μη λαμβάνεται υπόψη το τεράστιο μέγεθός της των 780 χιλιομέτρων και να φυλακίζεται στις ακτές της εξαιτίας ενός νησιού 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων, τόνισε, αναφερόμενος στο Καστελλόριζο.

“Η προσπάθεια να αποκτήσεις τον πλούτο της Μεσογείου με κάθε τρόπο, το οποίο είναι δικαίωμα της κάθε χώρας στην περιοχή, είναι ένα παράδειγμα σύγχρονης αποικιοκρατίας. Κουραστήκαμε από αυτό το σκοτεινό παιχνίδι. Ό,τι κι αν κάνουν, δεν θα μπορέσουν να σταματήσουν αυτή την αφύπνιση της δικαιοσύνης” πρόσθεσε ο Ερντογάν.

 


Πηγή enikos.gr

Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.