Αύξηση των ορίων υπέρ-δέσμευσης στο Πρόγραμμα «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» 2021–2027

Epiloges Press

Epiloges Press

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκου Παπαθανάση εγκρίθηκε η τροποποίηση των ορίων υπέρ-δέσμευσης της δημόσιας δαπάνης του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση 2021–2027», όπως είχε εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η τροποποίηση προβλέπει:

• Αύξηση του ποσοστού υπέρ-δέσμευσης για την Προτεραιότητα 1 – «Ενίσχυση και Προώθηση Επιχειρηματικότητας» από 110% σε 140%.

Αύξηση του συνολικού ποσοστού υπέρ-δέσμευσης του Προγράμματος από 105% σε 115%.

Με την αύξηση των ορίων υπέρ-δέσμευσης:

• Ενισχύεται η ροή εντάξεων πράξεων και επενδυτικών σχεδίων.

• Επιταχύνεται η απορρόφηση των ευρωπαϊκών και εθνικών πόρων.

Advertisement
Family Kitchen

• Ενδυναμώνεται ο αναπτυξιακός ρόλος του Προγράμματος στις περιοχές Δυτικής Μακεδονίας, Μεγαλόπολης, των νησιών του Βορείου και του Νοτίου Αιγαίου και της Κρήτης, που βρίσκονται στο επίκεντρο της δίκαιης ενεργειακής μετάβασης.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης δήλωσε σχετικά: «Στο πλαίσιο των ευρύτερων κυβερνητικών παρεμβάσεων που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στις περιοχές που επηρεάζονται από την ενεργειακή μετάβαση της χώρας, η συγκεκριμένη απόφαση στοχεύει στην επιτάχυνση της υλοποίησης του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση 2021–2027». Παρέχοντας μεγαλύτερη ευελιξία στη χρηματοδότηση νέων έργων και δράσεων. Ενισχύοντας την ικανότητα των τοπικών φορέων και επιχειρήσεων να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες αναπτυξιακές προκλήσεις. Προωθώντας βιώσιμες και ανταγωνιστικές τοπικές οικονομίες, με έμφαση στην πράσινη ενέργεια, την καινοτομία και την απασχόληση. Με άλλα λόγια, η συγκεκριμένη απόφαση ενισχύει περαιτέρω τον στόχο για ακόμα περισσότερες επενδύσεις, περισσότερες θέσεις εργασίας, μεγαλύτερα εισοδήματα για όλους».

Ο Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης Πελοπίδας Καλλίρης, υπογράμμισε: «Η υπέρ-δέσμευση για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας που ενέκρινε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Παπαθανάσης είναι άλλη μια έμπρακτη απόδειξη ότι η προσπάθεια της πολιτείας για την αναπτυξιακή ανάκαμψη των περιοχών μετάβασης είναι σταθερή και αδιαπραγμάτευτη. Ενδυναμώνουμε με κάθε τρόπο την επενδυτική ελκυστικότητα αυτών των περιοχών γιατί θέλουμε οι κάτοικοι τους και κυρίως οι νέες και οι νέοι να μείνουν στον τόπο τους.»

Το Πρόγραμμα «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση 2021–2027», χρηματοδοτείται από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης (ΤΔΜ) και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2021–2027.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κλήρωση Τζόκερ 11/1/2026: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 10.500.000 ευρώ

11/01/26 10:40 μμ

Κλήρωση Τζόκερ 11/1/2026: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 10.500.000 ευρώ

Πέθανε ο Μπομπ Γουίρ του συγκροτήματος Grateful Dead

11/01/26 10:50 μμ

Πέθανε ο Μπομπ Γουίρ του συγκροτήματος Grateful Dead

Φωτιά σε σπίτι στον Σοχό

11/01/26 10:49 μμ

Φωτιά σε σπίτι στον Σοχό

Κρέπες (σαν κανελόνια) με κοτόπουλο, μήλο και τυριά

11/01/26 10:48 μμ

Κρέπες στον φούρνο με κοτόπουλο, μήλο και τυριά

Ν. Ανδρουλάκης: Οι επόμενες εκλογές είναι μια ιστορική μάχη για την παράταξη που εμπέδωσε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα - Μονόδρομος για την πολιτική αλλαγή είναι η νίκη του ΠΑΣΟΚ

11/01/26 10:11 μμ

Ν. Ανδρουλάκης: Οι επόμενες εκλογές είναι μια ιστορική μάχη για την παράταξη που εμπέδωσε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στον δήμο Σερρών

11/01/26 10:00 μμ

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στον δήμο Σερρών

Πάτρα: Αγωνία για την 16χρονη Λόρα που αγνοείται – Η έκκληση της οικογένειάς της

11/01/26 10:10 μμ

Πάτρα: Αγωνία για την 16χρονη Λόρα που αγνοείται – Η έκκληση της οικογένειάς της

Ο Παναθηναϊκός πήρε το θρίλερ με Πανιώνιο και παρέμεινε πρώτος και αήττητος

11/01/26 10:05 μμ

Volley League γυναικών: Ο Παναθηναϊκός πήρε το θρίλερ με Πανιώνιο και παρέμεινε πρώτος και αήττητος

Ιράν - Ομάδα ακτιβιστών υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων: Πάνω από 500 νεκροί στις διαδηλώσεις

11/01/26 10:03 μμ

Ιράν – Ομάδα ακτιβιστών υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων: Πάνω από 500 νεκροί στις διαδηλώσεις

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Νέας Ζίχνης λόγω χιονόπτωσης και επικείμενου παγετού

11/01/26 9:42 μμ

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Νέας Ζίχνης λόγω χιονόπτωσης και επικείμενου παγετού

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Αμφίπολης λόγω παγετού

11/01/26 9:03 μμ

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Αμφίπολης λόγω παγετού

Ορίστηκαν οι νέοι Αντιδήμαρχοι στον Δήμο Ηράκλειας

11/01/26 8:52 μμ

Ορίστηκαν οι νέοι Αντιδήμαρχοι στον Δήμο Ηράκλειας

Σχολιάστε

τρία × 4 =