Στο πλευρό των μαθητών στέκονται οι νοσοκομειακοί γιατροί. Όπως τονίζει η ΟΕΝΓΕ στην ανακοίνωσή της, «παράνομο δεν είναι να διεκδικούν τα αυτονόητα.   Παράνομη είναι η κυβέρνηση που στοιβάζει 25 ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Στο πλευρό των μαθητών στέκονται οι νοσοκομειακοί γιατροί. Όπως τονίζει η ΟΕΝΓΕ στην ανακοίνωσή της, «παράνομο δεν είναι να διεκδικούν τα αυτονόητα.

 
Παράνομη είναι η κυβέρνηση που στοιβάζει 25 έως 30 μαθητές σε τάξεις – κλουβιά, που αφήνει χιλιάδες σχολεία με κενά σε καθηγητές, που αποκλείει χιλιάδες μαθητές από την εκπαίδευση εξαιτίας των ελλιπών υγειονομικών μέτρων που οδηγούν σχολεία σε κλείσιμο λόγω κρουσμάτων.».

Η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ:

 
Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες μαθητές που μαζί με τους δασκάλους, τους καθηγητές και τους γονείς τους όλο αυτό το διάστημα αγωνίζονται για το δικαίωμα τους στην μόρφωση και στην υγεία!
Χαιρετίζουμε τους μαθητές που βγαίνουν στους δρόμους γιατί δεν ανέχονται να τους αντιμετωπίζουν σαν «δημοσιονομικά δυσβάσταχτο κόστος» όπως κυνικά ομολογεί η κυβέρνηση.
Εξοργιζόμαστε με όσους «επιφανείς» επιστήμονες δε διστάζουν, με ισχυρισμούς που δεν πείθουν ούτε τα νήπια, να ισχυρίζονται ότι η μεταδοτικότητα του ιού είναι μικρότερη σε 25αρια τμήματα από ότι σε 15αρια, προκειμένου να δώσουν επιστημονική επίφαση και να νομιμοποιήσουν την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης.

Advertisement
MEGA

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών που παλεύουν για ένα σχολείο στο οποίο θα νιώθουν ασφάλεια και θα μορφώνονται.

Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει τους εκβιασμούς και τη συκοφάντηση που εδώ και βδομάδες έχει εξαπολύσει, όπως κάνει άλλωστε σε κάθε αγώνα που ξεσπά ενάντια στην εγκληματική πολιτική της. Αυτό που λείπει από τα σχολεία σήμερα δεν είναι οι δυνάμεις καταστολής και η αστυνομοκρατία, αλλά η επαρκής χρηματοδότηση για να λυθούν προβλήματα, όπως οι ελλείψεις καθηγητών, προσωπικού καθαριότητας, αιθουσών για να μην στοιβάζονται σε 25άρια τμήματα.
Οι μαθητές έχουν δίκιο! Όσο και να προσπαθούν διάφορα «παπαγαλάκια», να τους συκοφαντήσουν με χυδαίο τρόπο. Με τις συλλογικές τους αποφάσεις και τα δίκαια αιτήματά τους έχουν κερδίσει τη στήριξη εκπαιδευτικών, γονιών και του ελληνικού λαού, για την προστασία της υγείας τους, την ολόπλευρη μόρφωση.
Παράνομο δεν είναι να διεκδικούν τα αυτονόητα. Παράνομη είναι η κυβέρνηση που στοιβάζει 25 έως 30 μαθητές σε τάξεις – κλουβιά, που αφήνει χιλιάδες σχολεία με κενά σε καθηγητές, που αποκλείει χιλιάδες μαθητές από την εκπαίδευση εξαιτίας των ελλιπών υγειονομικών μέτρων που οδηγούν σχολεία σε κλείσιμο λόγω κρουσμάτων.
Η ΟΕΝΓΕ διεκδικεί την ανάπτυξη ενός αποκλειστικά δημόσιου και απολύτως δωρεάν συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που θα συνδέεται και με τις σχολικές μονάδες. Διεκδικεί να γίνονται μαζικά, δωρεάν τα διαγνωστικά τεστ σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς στα σχολεία σε περίπτωση κρούσματος.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των μαθητών.

Στις κινητοποιήσεις των μαθητών, των υγειονομικών, των εργαζομένων διαφόρων κλάδων βρίσκεται η ελπίδα.
 
πηγή aftodioikisi.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προβλήματα από τη βροχόπτωση σε Έβρο και Ροδόπη

29/01/26 11:58 μμ

Προβλήματα από τη βροχόπτωση σε Έβρο και Ροδόπη

Προσωρινά κρατούμενος ο 46χρονος που σκότωσε τον πατέρα του στη Γλυφάδα

29/01/26 11:47 μμ

Προσωρινά κρατούμενος ο 46χρονος που σκότωσε τον πατέρα του στη Γλυφάδα

Στο γήπεδο της Τούμπας οι σοροί των επτά φιλάθλων του ΠΑΟΚ

29/01/26 11:45 μμ

Στο γήπεδο της Τούμπας οι σοροί των επτά φιλάθλων του ΠΑΟΚ – Video

Γιορτάζουν 30 Ιανουαρίου: Οι Τρεις Ιεράρχες - Η ζωή και το έργο τους

29/01/26 11:41 μμ

Γιορτάζουν 30 Ιανουαρίου: Οι Τρεις Ιεράρχες – Η ζωή και το έργο τους

Συναγερμός για την εξαφάνιση 38χρονου από το Χαϊδάρι

29/01/26 11:40 μμ

Συναγερμός για την εξαφάνιση 38χρονου από το Χαϊδάρι

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν αποτίνει φόρο τιμής στα θύματα στη Μινεάπολη με νέο τραγούδι του

29/01/26 11:38 μμ

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν αποτίνει φόρο τιμής στα θύματα στη Μινεάπολη με νέο τραγούδι του

Κυρ. Μητσοτάκης: «Στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας έχουμε οικοδομήσει με τη Γαλλία μια διμερή στρατηγική εταιρική σχέση πολύ βαθιά»

29/01/26 8:52 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης: «Στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας έχουμε οικοδομήσει με τη Γαλλία μια διμερή στρατηγική εταιρική σχέση πολύ βαθιά»

Θεσσαλονίκη: Πτώση άνδρα από φωταγωγό πολυκατοικίας στο κέντρο – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

29/01/26 11:37 μμ

Θεσσαλονίκη: Πτώση άνδρα από φωταγωγό πολυκατοικίας στο κέντρο – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Έρχεται ανανεωμένο το Μαθητών Επιχειρείν- Ενημερωτική συνάντηση για τη διοργάνωση

29/01/26 8:48 μμ

Έρχεται ανανεωμένο το Μαθητών Επιχειρείν – Ενημερωτική συνάντηση για τη διοργάνωση

Συνταγή για το viral cheescake που γίνεται με μόλις δύο συστατικά

29/01/26 11:36 μμ

Συνταγή για το viral cheesecake που γίνεται με μόλις δύο συστατικά

Σέρρες: Στην τελική ευθεία η επαναλειτουργία της πίστας ΚΑΡΤ - video

29/01/26 7:59 μμ

Σέρρες: Στην τελική ευθεία η επαναλειτουργία της πίστας ΚΑΡΤ – video

Τρόφιμα πολυτελείας για τους καταναλωτές - Οι αυξήσεις καταπίνουν μισθούς και συντάξεις - video

29/01/26 7:51 μμ

Τρόφιμα πολυτελείας για τους καταναλωτές – Οι αυξήσεις καταπίνουν μισθούς και συντάξεις – video