Το προεδρείο του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Κιλκίς απέστειλε επιστολή στον υπουργό Υγείας, στον οποίο εκθέτει το περιστατικό και τον πειθαρχικό έλεγχο του εργαζόμενο από την 4η ΥΠΕAdvertisement   Καταγγελία ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Τελευταία Νέα
Advertisement
ΣΧΕΤΙΚΑ Νέα

Το προεδρείο του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Κιλκίς απέστειλε επιστολή στον υπουργό Υγείας, στον οποίο εκθέτει το περιστατικό και τον πειθαρχικό έλεγχο του εργαζόμενο από την 4η ΥΠΕ

Advertisement
 

Καταγγελία κατά του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς για την πειθαρχική και συνδικαλιστική δίωξη Υπαλλήλου του Νοσοκομείου.

Κύριε Υπουργέ,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, στις με αριθμούς 2/15-12-2022 και 3/01-02-2023 συνεδριάσεις του, αποφάσισε κατά πλειοψηφία, διά της παρούσης, να καταγγείλει και να καταδικάσει την πειθαρχική και συνδικαλιστική δίωξη από το Διοικητή του Νοσοκομείου Κιλκίς εις βάρος του Γενικού Γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου.
Συγκεκριμένα, με τo με αριθμ. πρωτ. ΕΜΠ/Α/462/19-12-2022 έγγραφο του Διοικητή με θέμα: «κλήση σε απολογία» κινήθηκε πειθαρχική διαδικασία κατά του ανωτέρου υπαλλήλου για παραπτώματα που κατά την κρίση του υπέπεσε κατά το χρονικό διάστημα από 01/05/2020 έως και 30/07/2021, τα οποία ο εργαζόμενος αντέκρουσε με την κατάθεση της απολογίας του.

 Στην συνέχεια, με σκοπό να του επιβληθεί η μέγιστη δυνατή  πειθαρχική ποινή, με το υπ΄ αρ. πρωτ. ΕΜΠ/Α/3/03-01-2023 έγγραφό του, παρέπεμψε την πειθαρχική υπόθεση του υπαλλήλου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Κιλκίς το οποίο συνεδρίασε την 10/01/2023 και με σκοπό να του επιβληθεί η μέγιστη δυνατή πειθαρχική ποινή, παρέπεμψε την πειθαρχική υπόθεση του υπαλλήλου στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 4ης Υ.ΠΕ.

Στην συνέχεια, με τo με αριθμ. πρωτ. ΕΜΠ/Α/20/12-01-2023 έγγραφο του Διοικητή με θέμα: «κλήση σε απολογία» κινήθηκε νέα πειθαρχική διαδικασία κατά του ανωτέρου υπαλλήλου για παραπτώματα που κατά την κρίση του υπέπεσε κατά το χρονικό διάστημα από 01/01/2022 έως και 30/05/2022, όπου και πάλι το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Κιλκίς το οποίο συνεδρίασε την 01/02/2023 και με σκοπό να του επιβληθεί η μέγιστη δυνατή πειθαρχική ποινή παρέπεμψε ξανά την πειθαρχική υπόθεση του υπαλλήλου στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 4ης Υ.ΠΕ.

  Παραδόξως η ανωτέρω πειθαρχική διαδικασία, που αφορούσε υποτιθέμενα παραπτώματα προ δύο (2) ετών και εννέα (9) μηνών αντίστοιχα, κινήθηκε έπειτα από βάσιμες υπηρεσιακές  καταγγελίες του Γ. Γραμματέα, στον Οργανισμό Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία, «Ο.ΔΙ.Π.Υ.» στις 14/12/2022 και συνεχίστηκαν λόγω απραξίας των αρμοδίων, για σωρεία λειτουργικών ελλείψεων και προβλημάτων κλινικής του Νοσοκομείου,: Ενδεικτικά αναφέρουμε, ότι διάφορα έντομα υγειονομικής σημασίας (μύγες, κουνούπια, σφήκες, κ.ά.) τα οποία ως γνωστόν είναι μεταβιβαστές παρασίτων, προκαλούν αλλεργίες, κ.ά., εισέρχονται στο τμήμα λόγω έλλειψης σιτών στα παράθυρα και πόρτες της κλινικής, παρά τις συστάσεις από το Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου, Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας  Π.Ε. Κιλκίς, για άμεση τοποθέτησή τους την 20/09/2017 σε όλους τους χώρους του Νοσοκομείου, αλλά και την διαπίστωση της έλλειψης σιτών την 11/01/2023 σε νέα αυτοψία.

Αποτέλεσμα της έλλειψης είναι ότι τα έντομα εισέρχονται και εισβάλουν στο φαγητό των ασθενών, το οποίο σερβίρεται σε ανοιχτούς δίσκους χωρίς κάλυμμα με αποτέλεσμα να μένει εκτεθειμένο σε αυτά, για περισσότερο από μισή ώρα μέχρι τη σίτισή τους.

Τα έντομα εισέρχονται και περιφέρονται στις τουαλέτες των ασθενών και του προσωπικού, στο θάλαμο των μολυσματικών αποβλήτων και ακάθαρτου ιματισμού, σε θαλάμους απομονωμένων ασθενών λόγω ανθεκτικών μικροβίων κ.ά.

Συνέπεια  όλων των ανωτέρω είναι ότι συμβάλλουν στην μετάδοση και αύξηση των νοσοκομειακών λοιμώξεων.

Επίσης παρατηρείται έλλειψη σεντονιών στην κλινική, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να σκεπάζονται μόνο με κουβέρτες. 

Μάλιστα είναι γνωστό ότι ο ακάθαρτος ιματισμός φέρει φορτίο παθογόνων μικροοργανισμών, (Gram θετικά και αρνητικά βακτήρια, βάκιλους, κλωστηρίδια κ.ά.), και μπορεί να είναι εμποτισμένος με αίμα και με άλλα βιολογικά υγρά. 

Advertisement
MEGA

Αποτέλεσμα της μη έγκαιρης αλλαγής λόγω σκούρου χρώματος των κουβερτών, πέραν του κνησμού και της εφίδρωσης που προκαλούν, συμβάλλουν στην μετάδοση και αύξηση των νοσοκομειακών λοιμώξεων.

Ενδεικτικό της όλης κατάστασης που επικρατεί στην κλινική, είναι ότι σε διάστημα 3 εβδομάδων, βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό 15 ασθενείς και 4 νοσηλευτές.

Κύριε Υπουργέ, 

   Με όλο το σεβασμό στο πρόσωπο και την ιδιότητά σας, και με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια των ασθενών των συνοδών και των εργαζομένων, παρακαλούμε όπως επιληφθείτε άμεσα για την επίλυση των παραπάνω προβλημάτων ώστε να αποτραπούν στο μέλλον ανάλογες καταστάσεις που δεν τιμούν τον χώρο της υγείας αλλά και την ιστορία του Νοσηλευτικού μας Ιδρύματος. 

   Επίσης παρακαλούμε όπως επιληφθείτε για την ανάκληση της πειθαρχικής και συνδικαλιστικής  δίωξης  του Γενικού Γραμματέα του Σωματείου μας, με βάση τον Νόμο 1264/82 περί συνδικαλιστικών ελευθεριών. 

Υ.Γ.: Με την παρούσα παρακαλούμε την Α.Δ.Ε.Δ.Υ., το Ν.Τ. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Κιλκίς  την Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν., την Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. και την Ε.Ν.Ι.Κ. να συνδράμουν στην άδικη δίωξη του Γενικού Γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Είναι ασφαλή τα ελληνικά Μουσεία; Διευθυντές και αρχαιολόγοι απαντούν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

26/10/25 11:30 πμ

Είναι ασφαλή τα ελληνικά Μουσεία; Διευθυντές και αρχαιολόγοι απαντούν

Ο καιρός σε Μακεδονία και Θράκη

26/10/25 11:25 πμ

Ο καιρός σε Μακεδονία και Θράκη

Τρεις νεκροί και 31 τραυματίες, συμπεριλαμβανομένων έξι παιδιών, σε ρωσική επίθεση στο Κίεβο

26/10/25 11:22 πμ

Τρεις νεκροί και 31 τραυματίες, συμπεριλαμβανομένων έξι παιδιών, σε ρωσική επίθεση στο Κίεβο

70 χρόνια «Λατέρνα Φτώχεια και Φιλότιμο»: Το παρασκήνιο της αγαπημένης κλασικής ταινίας και ο ερμηνευτικός θρίαμβος του Αυλωνίτη

26/10/25 11:18 πμ

70 χρόνια «Λατέρνα Φτώχεια και Φιλότιμο»: Το παρασκήνιο της αγαπημένης κλασικής ταινίας και ο ερμηνευτικός θρίαμβος του Αυλωνίτη

Τοιχογραφία της Πάολα Ντελφίν για τα 80 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Μεξικού και Λιβάνου

26/10/25 11:12 πμ

Τοιχογραφία της Πάολα Ντελφίν για τα 80 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Μεξικού και Λιβάνου

Έκθεση για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Σλοβένου δημιουργού κόμικς Μίκι Μούστερ

26/10/25 11:06 πμ

Έκθεση για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Σλοβένου δημιουργού κόμικς Μίκι Μούστερ

ΚΜΟΠ: Επτά οδηγοί τσέπης για την έγκαιρη αναγνώριση και τη διαχείριση περιστατικών εμπορίας ανθρώπων-Τι δείχνουν τα στοιχεία για Ευρώπη και Ελλάδα

26/10/25 11:03 πμ

ΚΜΟΠ: Επτά οδηγοί τσέπης για την έγκαιρη αναγνώριση και τη διαχείριση περιστατικών εμπορίας ανθρώπων-Τι δείχνουν τα στοιχεία για Ευρώπη και Ελλάδα

«Πλόες- Χαρτογραφώντας 40 χρόνια σε δημοσιογραφική ρότα» - Ένα βιβλίο-ταξίδι στο χρόνο, με συγγραφέα και συνταξιδιώτη τον δημοσιογράφο Γιώργο Μυσιρλάκη

26/10/25 10:59 πμ

«Πλόες- Χαρτογραφώντας 40 χρόνια σε δημοσιογραφική ρότα» – Ένα βιβλίο-ταξίδι στο χρόνο, με συγγραφέα και συνταξιδιώτη τον δημοσιογράφο Γιώργο Μυσιρλάκη

Λαχανοντολμάς σε φόρμα του κέικ

26/10/25 10:55 πμ

Λαχανοντολμάς σε φόρμα του κέικ

Στάγδην άρδευση ως «όπλο» για τα φασόλια των Πρεσπών απέναντι στην κλιματική αλλαγή

26/10/25 10:54 πμ

Στάγδην άρδευση ως «όπλο» για τα φασόλια των Πρεσπών απέναντι στην κλιματική αλλαγή

Νέα τάση αλλά και ευρωπαϊκή νόρμα η επιστροφή της φύσης στις πόλεις

26/10/25 10:49 πμ

Νέα τάση αλλά και ευρωπαϊκή νόρμα η επιστροφή της φύσης στις πόλεις

Ναυάγια πολέμου, στο ναρκοθετημένο δίαυλο του Μεσολογγίου - Τα απομεινάρια των πλοίων και οι τραγικές ιστορίες τους

26/10/25 10:41 πμ

Ναυάγια πολέμου, στο ναρκοθετημένο δίαυλο του Μεσολογγίου – Τα απομεινάρια των πλοίων και οι τραγικές ιστορίες τους