Ενημερώθηκα σήμερα από τον θεράποντα ιατρό μου στο Θεαγένειο αντικαρκινικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ότι επίκειται επείγουσα χειρουργική επέμβαση με την μέθοδο Whipple για διάνοιξη του χοληδόχου πόρου και αφαίρεση του μορφώματος στο πάγκρεας τις πρωινές ώρες μεθαύριο Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020.
Για να πραγματοποιηθεί η επέμβαση το νοσοκομείο ζητά μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου, στις 12:00, 5 φιάλες αίμα, καθώς η επέμβαση είναι από τις δυσκολότερες και ο κίνδυνος της αιμορραγίας, τόσο κατά τη χειρουργική επέμβαση όσο και κατά την ανάρρωση, είναι σχετικά υψηλός.

Όπως ενημερώθηκα οι κίνδυνοι για τη ζωή μου είναι αρκετοί, αλλά δεν υπάρχει άλλη οδός σωτηρίας.

Όποιος έχει τη καλή προαίρεση να δώσει αίμα σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας, σε οποιοδήποτε δημόσιο Νοσοκομείο, πρέπει να δηλώσει στα έγγραφα ότι είναι για τον Χρήστο Κατσαρό του Ανδρέα στην Α΄Χειρουργική κλινική του ΘΕΑΓΕΝΕΙΟΥ Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.
Στα 50 χρόνια της ζωής μου μέχρι τώρα πάντα είχα ως αρχή να βοηθάω όλους όσοι έχουν ανάγκη και πιστεύω πως το ίδιο θα πράξουν και για μένα οι φίλοι και οι γνωστοί μου και πως ο Θεός που τον πιστεύω τόσο βαθιά δεν θα με αφήσει να χαθώ.
Θέλω εντούτοις να πω σε όλους ότι, ακόμα και αν όλα δεν πάνε έτσι όπως ανθρωπίνως θα ήθελα, ευχαριστώ όλους όσους με βοήθησαν ή είχαν την πρόθεση να το κάνουν και δεν μπόρεσαν και ότι όσους ηθελημένα ή άθελα με πόνεσαν στη ζωή μου δεν τους κρατώ τούτη την ώρα καμία κακία και τους συγχωρώ με την καρδιά και το μυαλό μου και εύχομαι και για αυτούς να είναι καλά με τις οικογένειές τους και να προκόβουν πάντοτε.
Χρήστος Κατσαρός, δημοσιογράφος Γραφίδα Σιντικής

Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις
τελευταίες Ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Views: 262