Απόλυτα εναρμονισμένες με τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ οι δράσεις του Δήμου Σερρών Στο 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, το οποίο πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά συμμετείχε ο ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Απόλυτα εναρμονισμένες με τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ οι δράσεις του Δήμου Σερρών
Στο 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, το οποίο πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά συμμετείχε ο Δήμος Σερρών. Παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες υπό τις οποίες διενεργήθηκε, το 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων είχε ένα πλούσιο πρόγραμμα, τόσο από πλευράς περιεχομένου, όσο και από πλευράς συμμετοχών από όλα τα σημεία της Ελλάδας. Εξετάσθηκαν θέματα σημαντικά, επίκαιρα και καθοριστικά για την πορεία του Δικτύου και παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές από τους Δήμους – μέλη. Το συνέδριο παρακολούθησαν διαδικτυακά περισσότεροι από 300 σύνεδροι.
Στο συνέδριο παρουσιάστηκε από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας, Υγείας και Πολιτισμού του Δήμου Σερρών Σωτηρία Πάνου – Αναστασιάδου η δέσμη μέτρων που έλαβε η Δημοτική Αρχή για τη διαμόρφωση της πολιτικής για την υγεία ιδίως μετά το ράπισμα του κορωνοϊού. Η κυρία Πάνου ευχαρίστησε θερμά την Εθνική Συντονίστρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Hellenic Healthy Cities) Νταίζη Παπαθανασοπούλου και τον καθηγητή Προληπτικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννη Τούντα που πρότειναν τη συμμετοχή του Δήμου στη θεματική ενότητα «Υγεία – Πλανήτης».
 

Advertisement
 

Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία της ΕΕ πρότεινε ένα δίκαιο αλλά και φιλόδοξο πρόγραμμα μετάβασης σε μια μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του πλανήτη, βάζοντας στο επίκεντρο της συζήτησης το κλίμα, το περιβάλλον, την προαγωγή της υγείας, δήλωσε η κυρία Πάνου.

«Για να τελεσφορήσει αυτό το πρόγραμμα, πρέπει να καταλάβουμε όλοι όσοι εμπλεκόμαστε στη χάραξη πολιτικής για την υγεία ότι πρέπει να προτείνουμε προγράμματα για την ισορροπία του κλίματος, τη βελτίωση του μικροκλίματος του τόπου μας, τη μετατροπή των αποβλήτων σε πόρους. Η υγεία μας επηρεάζεται θετικά από πολλούς παράγοντες, από τις βιοκλιματικές αναβαθμίσεις δημόσιων ανοικτών χώρων, τα προγράμματα οικιακής κομποστοποίησης μέχρι και τα αλληλέγγυα προγράμματα στήριξης των ευπαθών ομάδων. Οι 11 ιδιότητες μιας υγιούς πόλης, οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ) και οι 6 πυλώνες Πολιτικής των Υγιών Πόλεων είναι ο χάρτης πάνω στον οποίο δουλεύουμε για την αξιολόγηση το έτος 2023. Τα μετρήσιμα αποτελέσματα θα είναι αυτά που θα αξιολογήσουν τις δράσεις κάθε Δήμου», υπογράμμισε η κυρία Πάνου.
 

Advertisement
ΔΕΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σέρρες: Καταγγελίες επιχειρήσεων στην ΒΙ.ΠΕ. για δυσοσμία και μολύνσεις: "Όλο το καλοκαίρι κυνηγούσαμε εκατομμύρια μύγες" - video

04/11/25 8:55 πμ

Σέρρες: Καταγγελίες επιχειρήσεων στην ΒΙ.ΠΕ. για δυσοσμία και μολύνσεις: “Όλο το καλοκαίρι κυνηγούσαμε εκατομμύρια μύγες” – video

Σέρρες: Εργασίες καλλωπισμού σε κόμβους και πάρκα της πόλης - video

04/11/25 8:40 πμ

Σέρρες: Εργασίες καλλωπισμού σε κόμβους και πάρκα της πόλης – video

Πανσερραϊκός - ΠΑΟΚ: Βαριά ήττα για τα λιοντάρια - video

04/11/25 8:33 πμ

Πανσερραϊκός – ΠΑΟΚ: Βαριά ήττα για τα λιοντάρια – video

Τι λένε οι Σερραίοι για το κλείσιμο των καταστημάτων των ΕΛΤΑ - video

04/11/25 8:18 πμ

Τι λένε οι Σερραίοι για το κλείσιμο καταστημάτων των ΕΛΤΑ – video

Επίδομα θέρμανσης - Προθεσμία μέχρι 5 Δεκεμβρίου για αιτήσεις

04/11/25 7:56 πμ

Επίδομα θέρμανσης – Προθεσμία μέχρι 5 Δεκεμβρίου για αιτήσεις

Εγκαινιάζεται σήμερα στην Κομοτηνή ο σταθμός συμπίεσης φυσικού αερίου

04/11/25 7:51 πμ

Εγκαινιάζεται σήμερα στην Κομοτηνή ο σταθμός συμπίεσης φυσικού αερίου

Εορτολόγιο: Ποιος γιορτάζει στις 4 Νοεμβρίου

03/11/25 11:06 μμ

Εορτολόγιο: Ποιος γιορτάζει στις 4 Νοεμβρίου

Είναι καλύτερα να σβήνουμε και να ανάβουμε τη θέρμανση ή να τη διατηρούμε σε σταθερή θερμοκρασία;

03/11/25 11:03 μμ

Είναι καλύτερα να σβήνουμε και να ανάβουμε τη θέρμανση ή να τη διατηρούμε σε σταθερή θερμοκρασία;

Κοζάνη: Ο ιερέας youtuber που κάνει γνωστό το Βόιο στο ίντερνετ

03/11/25 10:53 μμ

Κοζάνη: Ο ιερέας youtuber που κάνει γνωστό το Βόιο στο ίντερνετ

03/11/25 10:48 μμ

“Υποχθόνιος”: Η νέα αρχή του πρώτου Έλληνα τράπερ

Σταύρος Παπασταύρου: «Η Ελλάδα, με αυτοπεποίθηση και σχέδιο,αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και συνδιαμορφώνει την ενεργειακή στρατηγικήτης ευρύτερης περιοχής»

03/11/25 10:44 μμ

Σταύρος Παπασταύρου: «Η Ελλάδα, με αυτοπεποίθηση και σχέδιο, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και συνδιαμορφώνει την ενεργειακή στρατηγική της ευρύτερης περιοχής»

ΔΕΗ: βράβευσε 443 παιδιά εργαζομένων που αρίστευσαν στη Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια εκπαίδευση

03/11/25 10:35 μμ

ΔΕΗ: βράβευσε 443 παιδιά εργαζομένων που αρίστευσαν στη Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια εκπαίδευση