Μπορεί το ευρύ κοινό να τον γνωρίζει ως κορυφαίο κινηματογραφιστή, αλλά η τζαζ μουσική είναι μία επίσης μεγάλη του αγάπη. Ο λόγος για τον Γούντι ‘Αλεν, ο οποίος θα βρεθεί ... Περισσότερα

Ο Γούντι Άλεν έρχεται στο Ηρώδειο για μια μοναδική συναυλία

Epiloges Press

Epiloges Press

Μπορεί το ευρύ κοινό να τον γνωρίζει ως κορυφαίο κινηματογραφιστή, αλλά η τζαζ μουσική είναι μία επίσης μεγάλη του αγάπη. Ο λόγος για τον Γούντι ‘Αλεν, ο οποίος θα βρεθεί στην Αθήνα, το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να δώσει μια συναυλία, στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο της τελευταίας του, αποχαιρετιστήριας περιοδείας στην Ευρώπη. Το πρόγραμμα της βραδιάς θα περιλαμβάνει αυθεντική κλασική τζαζ της Νέας Ορλεάνης, γλυκιά και νοσταλγική, χαρούμενη και θλιμμένη συνάμα, όπως ακριβώς και οι ταινίες του.

Στη ζωντανή αυτή εμφάνιση ο Γούντι ‘Αλεν θα παίξει κλαρινέτο και θα συνοδεύεται από τη διάσημη «New Orleans Jazz Band» η οποία αποτελείται από τους Κόναλ Φόουλκς στο πιάνο, Σάιμον Γουέτενχολ στην τρομπέτα, Τζέρι Ζίγκμοντ στο τρομπόνι, Κέβιν Ντορν στα ντραμς, Μπράιαν Ναλέπκα στο μπάσο και Τζος Νταν στο μπάντζο.

Η ζωή και η καριέρα του

Σκηνοθέτης, σεναριογράφος, συγγραφέας, ηθοποιός και μουσικός, ο ‘Αλαν Στιούαρτ Κόνιγκσμπεργκ, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε την 1η Δεκεμβρίου 1935, στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης από τον Μάρτιν και τη Νέτι Κόνιγκσμπεργκ. Ο πατέρας του άλλαζε συχνά δουλειές: σερβιτόρος, οδηγός φορτηγού, φούρναρης, ταξιτζής, μια εποχή μάλιστα ήταν αναμεμειγμένος με το οργανωμένο έγκλημα. Η μητέρα του δούλευε σε ανθοπωλείο και έχει μια μικρότερη αδερφή την Λέτι.

O Γούντι ‘Αλεν άρχισε από πολύ μικρός να ασχολείται με τις ταινίες. Πήγαινε πολύ συχνά στον κινηματογράφο και στο θέατρο, κυρίως τα καλοκαίρια που δεν είχε σχολείο. Προτού καλά καλά μάθει να διαβάζει, το μόνο που ήθελε να κάνει ήταν να γράφει ιστορίες. Δεν είχε κλείσει ακόμα τα δέκα και του μπήκε η ιδέα να φτιάξει μια ταινία αλλά βέβαια για την ώρα ήταν απλώς μια σκέψη. Το μόνο θέμα που τον ενδιέφερε στο σχολείο ήταν η έκθεση. Στην εφηβεία του άρχισε να ενδιαφέρεται για τους σκηνοθέτες και τον ρόλο τους στη δημιουργία μιας ταινίας. Ενδιαφερόταν να μάθει περισσότερο για ξένους σκηνοθέτες και ταινίες, αλλά και για την ιστορία του σινεμά. Στα δεκαπέντε άλλαξε το όνομα του σε Γούντι ‘Αλεν και στα δεκαέξι (ήταν μαθητής ακόμα) τον προσέλαβαν για να γράψει «αστείους διαλόγους» για το ραδιόφωνο και για τηλεοπτικές εκπομπές. Από το 1961 έως το 1964 δούλευε σαν κωμικός σ’ ένα καμπαρέ, γράφοντας ο ίδιος τις αστείες ιστορίες που παρουσίαζε στους θαμώνες. Εκεί τον πρόσεξε ένας παραγωγός και του πρότεινε να γράψει ένα σενάριο, με τον όρο πως, αν του άρεσε,θα γυριζόταν ταινία. Έτσι το 1965 ο Γούντι ‘Αλεν γράφει το πρώτο του σενάριο (What’s New Pussycat), στο οποίο έπαιξε κιόλας πρωταγωνιστικό ρόλο. Οι παραγωγοί όμως το τροποποίησαν αρκετά, γεγονός που τον στεναχώρησε. Μετά απ’ αυτό ορκίστηκε ότι δε θα ξαναγράψει ταινία αν δεν τη σκηνοθετήσει ο ίδιος.

Advertisement
Babis

Ο Γούντι ‘Αλεν είναι αναμφίβολα ένας από τους πιο διάσημους και καταξιωμένους πρωταγωνιστές στη βιομηχανία του θεάματος. Έχει γράψει τρία θεατρικά έργα και έχει εμφανιστεί σε πολλά δικά του τηλεοπτικά προγράμματα. Έχει πάνω από πενήντα ταινίες στο ενεργητικό του, οι οποίες ακροβατούν μεταξύ του δράματος και της κωμωδίας. Παίζει κλαρινέτο από μικρός και από το 1997 πραγματοποιεί συναυλίες με την New Orleans Jazz Band. Μέσα στο 2023 θα πραγματοποιήσει την τελευταία παγκόσμια περιοδεία του ως μουσικός.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Γουμένισσα ως βιωμένος τόπος - Μια κοινότητα που μαθαίνει να αφηγείται τον εαυτό της

16/01/26 1:24 μμ

Η Γουμένισσα ως βιωμένος τόπος – Μια κοινότητα που μαθαίνει να αφηγείται τον εαυτό της

Προϋπολογισμός Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών - Ταχύτητα στις πληρωμές και μετρήσιμα οφέλη

16/01/26 12:55 μμ

Προϋπολογισμός Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών – Ταχύτητα στις πληρωμές και μετρήσιμα οφέλη

O Χρήστος Φαφούτης νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικό Μετρό

16/01/26 12:52 μμ

O Χρήστος Φαφούτης νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικό Μετρό

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 53χρονος για κλοπή αρωμάτων από κατάστημα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

16/01/26 12:48 μμ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 53χρονος για κλοπή αρωμάτων από κατάστημα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Ανοιχτοί οι δρόμοι ενόψει της συνάντησης των αγροτών με τον πρωθυπουργό τη Δευτέρα

16/01/26 12:37 μμ

Ανοιχτοί οι δρόμοι ενόψει της συνάντησης των αγροτών με τον πρωθυπουργό τη Δευτέρα

Δολοφονία στις Σέρρες: Ξεσπά η αδερφή του 17χρονου Άγγελου - Υπάρχει μία συμμορία τραμπούκων, αυριανών δολοφόνων

16/01/26 12:04 μμ

Δολοφονία στις Σέρρες: Ξεσπά η αδερφή του 17χρονου Άγγελου – Υπάρχει μία συμμορία τραμπούκων, αυριανών δολοφόνων

Πανσερραϊκός: Ανακοίνωσε την απόκτηση του Ριέρα

16/01/26 11:45 πμ

Πανσερραϊκός: Ανακοίνωσε την απόκτηση του Ριέρα

ΔΗΠΕΘΕ Σερρών: Σήμερα Παρασκευή 16/1 η πρεμιέρα της παράστασης “ΑΜΛΕΤ”

16/01/26 11:41 πμ

ΔΗΠΕΘΕ Σερρών: Σήμερα Παρασκευή 16/1 η πρεμιέρα της παράστασης “ΑΜΛΕΤ”

Δήμος Σερρών: Ομάδα προσωπικής ανάπτυξης για την Τρίτη Ηλικία

16/01/26 11:30 πμ

Δήμος Σερρών: Ομάδα προσωπικής ανάπτυξης για την Τρίτη Ηλικία

Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.: «Παρουσίαση 6ου τόμου των ΣΕΡΡΑΙΚΩΝ ΣΥΜΜΕΙΚΤΩΝ»

16/01/26 11:26 πμ

Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.: «Παρουσίαση 6ου τόμου των ΣΕΡΡΑΙΚΩΝ ΣΥΜΜΕΙΚΤΩΝ»

Δημήτρης Τσιόδρας προς την Κομισιόν: Στοχευμένα μέτρα για βελτίωση της πρόσβασης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε ευρωπαϊκή χρηματοδότηση

16/01/26 11:14 πμ

Δημήτρης Τσιόδρας προς την Κομισιόν: Στοχευμένα μέτρα για βελτίωση της πρόσβασης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε ευρωπαϊκή χρηματοδότηση

Γενικό Λύκειο Πεντάπολης Σερρών: Τιμήθηκε με το βραβείο Ελένη Αρβελέρ

16/01/26 11:01 πμ

Γενικό Λύκειο Πεντάπολης Σερρών: Τιμήθηκε με το βραβείο Ελένη Αρβελέρ στη Βιέννη