Τους κ.κ. Γεώργιο Δριτσάκο, Ζαφείρη Ταμπακίδη και Βασίλειο Βρεττό, για διορισμό στις θέσεις Διοικητή και Υποδιοικητών της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας,   αντίστοιχα, πρότεινε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Τους κ.κ. Γεώργιο Δριτσάκο, Ζαφείρη Ταμπακίδη και Βασίλειο Βρεττό, για διορισμό στις θέσεις Διοικητή και Υποδιοικητών της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας,

 

αντίστοιχα, πρότεινε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, η επιλογή των συγκεκριμένων προσώπων υπήρξε αποτέλεσμα μιας λεπτομερούς εξέτασης από Πενταμελή Επιτροπή, με μέλη από το ΑΣΕΠ, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, τον EASA (Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια της Αεροπορίας) και έναν Καθηγητή Πανεπιστημίου, ενώ, παράλληλα, υπογράμμισε πως οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι συνδυάζουν την εμπειρία της Πολεμικής με την Πολιτική Αεροπορία, με στόχο «ένα πιο αποδοτικό διοικητικό σχήμα» για την ΥΠΑ.

Απευθυνόμενος στα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο κ. Κώστας Καραμανλής, στο ξεκίνημα της ομιλίας του, έκανε εκτενή αναφορά σε σωρεία παραλείψεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας πως «η θητεία του τοποθετημένου – από την προηγούμενη κυβέρνηση – Διοικητή στην ΥΠΑ είχε λήξει από τον Ιούνιο του 2018», όπως και ότι «πρακτικά, η ΥΠΑ εδώ και 4 χρόνια λειτουργεί χωρίς τους 2 απαραίτητους Υποδιοικητές, αφού, οι τοποθετημένοι από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παραιτήθηκαν τον Νοέμβριο του 2015 κι από τότε η προηγούμενη κυβέρνηση ΔΕΝ τους αντικατέστησε». Ενέργειες, από τις οποίες κινδύνευσε η Ελλάδα 2 φορές να υποβιβαστεί από τον EASA, τόσο για την καθυστέρηση υλοποίησης του Νομοθετικού Πλαισίου, όσο και για τις πρωτοφανείς καθυστερήσεις των πτήσεων τον περασμένο Αύγουστο.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αναφέρθηκε λεπτομερώς στις κινήσεις της νέας κυβέρνησης, τονίζοντας:

«Μια από τις πρώτες μας ενέργειες ως κυβέρνηση ήταν να έρθουμε σε άμεση επικοινωνία με τον EASA, προκειμένου να αντιστρέψουμε το αρνητικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί και να επισπεύσουμε τη συγκρότηση της ΑΠΑ.

Advertisement
MEGA

Επίσης, με το άρθρο 31 του Νόμου 4647/2019 τον περασμένο Δεκέμβριο, θεσμοθετήσαμε μια καινοτόμα πρόβλεψη. Οι μισθολογικές παροχές των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας συνδέονται πλέον με την απόδοση της αεροναυτιλίας για τη μείωση των καθυστερήσεων στα αεροδρόμια της χώρας. Η συγκεκριμένη πρόβλεψη αποτελεί μια εξαιρετικά σημαντική και ριζοσπαστική μεταρρύθμιση, όχι μόνο για την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, αλλά κι ευρύτερα για τον Δημόσιο Τομέα, μια που για πρώτη φορά θα δίνεται «bonus αποδοτικότητας» σε υπαλλήλους Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου. Και μάλιστα αυτό το bonus θα δίνεται από τα κονδύλια του EuroControl, και δεν θα υπάρχει δημοσιονομική επιβάρυνση του Κρατικού Προϋπολογισμού.

Και τέλος, προχωρήσαμε στην επαναπροκήρυξη της “παγωμένης” από τον ΣΥΡΙΖΑ, διαδικασίας για την πλήρωση της θέσης του Διοικητή και των 2 Διοικητών της ΥΠΑ, αυστηροποιώντας μάλιστα τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληρούν οι υποψήφιοι. Συγκεκριμένα, προβλέφθηκε ότι οι υποψήφιοι θα έπρεπε να έχουν 5ετή τουλάχιστον εμπειρία στη διευθέτηση αεροπορικών συμβάντων και διαχείρισης κρίσεων».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ήρθε ο Λάζαρος, ήρθαν τα Βάγια - Έθιμα του Λαζάρου σε όλη την Ελλάδα

03/04/26 8:46 πμ

Ήρθε ο Λάζαρος, ήρθαν τα Βάγια – Έθιμα του Λαζάρου σε όλη την Ελλάδα

Συνταγή για Λαζαράκια: Τα ψωμάκια για το Σάββατο του Λαζάρου

03/04/26 10:27 μμ

Συνταγή για Λαζαράκια: Τα ψωμάκια για το Σάββατο του Λαζάρου

Σάββατο του Λαζάρου- Έθιμα από όλη την Ελλάδα

03/04/26 10:25 μμ

Σάββατο του Λαζάρου – Έθιμα από όλη την Ελλάδα

Έρευνα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος στο σπίτι και το γραφείο του προέδρου της ΓΣΕΕ

03/04/26 10:21 μμ

Έρευνα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος στο σπίτι και το γραφείο του προέδρου της ΓΣΕΕ

Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος για Ζ. Κωνσταντοπούλου: Ασχημονεί και παρανομεί σε κάθε της παράσταση ενώπιον του δικαστηρίου

03/04/26 10:02 μμ

Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος για Ζ. Κωνσταντοπούλου: Ασχημονεί και παρανομεί σε κάθε της παράσταση ενώπιον του δικαστηρίου

Τρεις καταξιωμένοι σεφ μαγείρεψαν νηστίσιμες συνταγές στο Καπάνι

03/04/26 9:58 μμ

Τρεις καταξιωμένοι σεφ μαγείρεψαν νηστίσιμες συνταγές στο Καπάνι

Πέλλα: Πήραν 146 λίρες και 4.000 ευρώ από ηλικιωμένη με πρόσχημα πρόστιμο για αδήλωτα τιμαλφή

03/04/26 9:51 μμ

Πέλλα: Πήραν 146 λίρες και 4.000 ευρώ από ηλικιωμένη με πρόσχημα πρόστιμο για αδήλωτα τιμαλφή

Χαλκιδική: Διάσωση δύο τσομπανόσκυλων που είχαν εγκλωβιστεί σε βράχους μέσα σε ποταμό

03/04/26 9:47 μμ

Χαλκιδική: Διάσωση δύο τσομπανόσκυλων που είχαν εγκλωβιστεί σε βράχους μέσα σε ποταμό

Δολοφονία στην Καλαμαριά με θύμα 20χρονο - Προσωρινά κρατούμενος και ο δεύτερος φίλος του Κλεομένη

03/04/26 9:43 μμ

Δολοφονία στην Καλαμαριά με θύμα 20χρονο – Προσωρινά κρατούμενος και ο δεύτερος φίλος του Κλεομένη

Bουλή: Το πρωί του Σαββάτου η πρόσβαση των κομμάτων στις δικογραφίες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

03/04/26 10:17 μμ

Bουλή: Το πρωί του Σαββάτου η πρόσβαση των κομμάτων στις δικογραφίες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Εξάμηνη απαγόρευση εμπορικής αλιευτικής δραστηριότητας για το ευρωπαϊκό χέλι (Anguilla anguilla) για το έτος 2026

03/04/26 9:06 μμ

Εξάμηνη απαγόρευση εμπορικής αλιευτικής δραστηριότητας για το ευρωπαϊκό χέλι (Anguilla anguilla) για το έτος 2026

Σέρρες: Εντατικοί έλεγχοι στην αγορά τροφίμων ενόψει του Πάσχα

03/04/26 9:00 μμ

Σέρρες: Εντατικοί έλεγχοι στην αγορά τροφίμων ενόψει του Πάσχα