Ένα νέο μοντέλο λειτουργίας του ΟΑΕΔ που θα βασίζεται στην εξωστρέφεια και στην ενίσχυση των προγραμμάτων απασχόλησης με στόχο την έμπρακτη στήριξη των ατόμων με αναπηρία,   παρουσίασε ο διοικητής ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Ένα νέο μοντέλο λειτουργίας του ΟΑΕΔ που θα βασίζεται στην εξωστρέφεια και στην ενίσχυση των προγραμμάτων απασχόλησης με στόχο την έμπρακτη στήριξη των ατόμων με αναπηρία,

 

παρουσίασε ο διοικητής του Οργανισμού Σπύρος Πρωτοψάλτης, ενημερώνοντας τα μέλη της ειδικής Υποεπιτροπής της Βουλής, παρουσία και εκπροσώπων της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ).

«Ο νέος στρατηγικός σχεδιασμός, που περιλαμβάνει πολιτικές εξωστρέφειας με πλήρη ενημέρωση για τα αναβαθμισμένα προγράμματα του Οργανισμού σε ότι αφορά τα άτομα με ειδικές ανάγκες, αναβάθμιση της ιστοσελίδας του ώστε να είναι προσβάσιμη, περισσότερα κίνητρα σε εργοδότες, επικαιροποίηση του Μητρώου εγγεγραμμένων ανέργων και μεγαλύτερη απορροφητικότητα των κονδυλίων από τα προγράμματα ΕΣΠΑ, είναι στις προτεραιότητες του ΟΑΕΔ, με στόχο να σταλεί το μήνυμα ότι η πολιτεία βρίσκεται έμπρακτα δίπλα σε αυτές τις κοινωνικές ομάδες», επεσήμανε ο κ. Πρωτοψάλτης.

Μίλησε ακόμα για μεγάλο έλλειμμα που υπάρχει στη χώρα μας σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των προβλημάτων των ατόμων με αναπηρία σημειώνοντας ότι έρευνα της Ε.Ε καταδεικνύει ότι ξεπερνά το 50% ο αποκλεισμός τους από την αγορά εργασίας.

Όπως τόνισε ο κ. Πρωτοψάλτης το νέο επικαιροποιημένο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην αναβάθμιση των πολιτικών και των προγραμμάτων ως προς την απασχόληση, την ασφάλιση, την επαγγελματική κατάρτιση των ατόμων με αναπηρία.

«Το νέο επικαιροποιημένο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ καλύπτει σε ποσοστό 90% μισθούς και ασφαλιστικές εισφορές στον ιδιωτικό τομέα αλλά και τις δαπάνες για εργονομικές διευθετήσεις των επιχειρήσεων για καλύτερη προσβασιμότητα των ΑμεΑ, όπως κτιριακές εγκαταστάσεις, υλικοτεχνικό εξοπλισμό μισθό και ασφαλιστικές εισφορές στον ιδιωτικό τομέα», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι «μία από τις άμεσες προτεραιότητες του Οργανισμού είναι και η επικαιροποίηση του Μητρώου εγγεγραμμένων αναπήρων».

Advertisement
MEGA

«Στόχος μας είναι να σταλεί προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς το μήνυμα ότι στο νέο οργανόγραμμα του ΟΑΕΔ αναβαθμίζουμε τα προγράμματα και τα κάνουμε πιο ελκυστικά για τους εργοδότες. Θέλουμε έναν ΟΑΕΔ που θα είναι κοντά στα ΑμεΑ. Σύντομα θα ξεκινήσει συζήτηση με όλους τους φορείς συμπεριλαμβανομένων και εκπροσώπων των ατόμων με αναπηρία για να υπάρξει ένας άμεσος δίαυλος επικοινωνίας μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ώστε με συντονισμένο τρόπο να δοθούν λύσεις.

Τέλος, ο κ. Πρωτοψάλτης δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει την πρόταση που κατέθεσε η ΕΣΑμεΑ, να εκπροσωπούνται στο Δ.Σ του ΟΑΕΔ για να συμμετέχουν έτσι ενεργά στη λήψη αποφάσεων που τους αφορούν.

Από την πλευρά του, ο Κωνσταντίνος Γαργάλης, Ταμίας της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, ανέφερε ότι σύμφωνα με στοιχεία της αρμόδιας επιτροπής του ΟΗΕ, είναι ανησυχητικά υψηλό το έλλειμμα επαρκών μέτρων που θα διευκολύνουν τόσο στον εργασιακό χώρο όσο και στη καθημερινότητα τους τα άτομα με αναπηρία.

«Χρειάζεται ένας νέος πολιτικός σχεδιασμός του ΟΑΕΔ και μια οριζόντια πολιτική με δράσεις και προγράμματα για να αρθούν τα μεγάλα εμπόδια που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία», τόνισε ενώ χαρακτήρισε σημαντικά βήματα τόσο τον νέο προσανατολισμό του Οργανισμού όσο και την αναμόρφωση της ιστοσελίδας του ώστε να είναι πλέον προσβάσιμη και σε αυτές τις κοινωνικές ομάδες.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κυρ. Μητσοτάκης: Οι συμφωνίες με τη Chevron αναδεικνύουν τη γεωπολιτική μας θέση στην ευρύτερη περιοχή

22/02/26 11:38 πμ

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι συμφωνίες με τη Chevron αναδεικνύουν τη γεωπολιτική μας θέση στην ευρύτερη περιοχή

Πάτρα: Τροχαίο δυστύχημα με μία 45χρονη νεκρή και δύο τραυματίες

22/02/26 11:30 πμ

Πάτρα: Τροχαίο δυστύχημα με μία 45χρονη νεκρή και δύο τραυματίες

Πάτρα: Με τη παρέλαση αρμάτων και 50.000 καρναβαλιστών κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του καρναβαλιού

22/02/26 11:21 πμ

Πάτρα: Με τη παρέλαση αρμάτων και 50.000 καρναβαλιστών κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του καρναβαλιού

Σ.Παπασταύρου: Έμπρακτη άσκηση κυριαρχικών δικαιωμάτων - Οι 10 γεωτρήσεις για υδρογονάνθρακες που θα γίνουν στην Ελλάδα μέχρι το 2032

22/02/26 9:59 πμ

Σ.Παπασταύρου: Έμπρακτη άσκηση κυριαρχικών δικαιωμάτων – Οι 10 γεωτρήσεις για υδρογονάνθρακες που θα γίνουν στην Ελλάδα μέχρι το 2032

Πτολεμαΐδα: Σοβαρός τραυματισμός 17χρονου από κροτίδα – Κινδυνεύει με ακρωτηριασμό

22/02/26 9:40 πμ

Πτολεμαΐδα: Σοβαρός τραυματισμός 17χρονου από κροτίδα – Κινδυνεύει με ακρωτηριασμό

Σέρρες: Σήμερα η αποκριάτικη παρέλαση και το κάψιμο του Καρνάβαλου

22/02/26 9:27 πμ

Σέρρες: Σήμερα η αποκριάτικη παρέλαση και το κάψιμο του Καρνάβαλου

ΔΥΠΑ: Πλήρης κάλυψη εισφορών για μακροχρόνια ανέργους - «Γέφυρα» προς τη σύνταξη έως 5 έτη

22/02/26 9:19 πμ

ΔΥΠΑ: Πλήρης κάλυψη εισφορών για μακροχρόνια ανέργους – «Γέφυρα» προς τη σύνταξη έως 5 έτη

Θεσσαλονίκη: Σύστημα τυχαίας απόδοσης πινακίδων κυκλοφορίας μέσα από ηλεκτρονικό αρχείο διαθέσιμων επιλογών

22/02/26 9:10 πμ

Θεσσαλονίκη: Σύστημα τυχαίας απόδοσης πινακίδων κυκλοφορίας μέσα από ηλεκτρονικό αρχείο διαθέσιμων επιλογών

Ρόμπερτ Ρόσεν: Ο μεγάλος σκηνοθέτης που θα στιγματιστεί για πάντα ως «ο καταδότης του Χόλιγουντ»

22/02/26 9:02 πμ

Ρόμπερτ Ρόσεν: Ο μεγάλος σκηνοθέτης που θα στιγματιστεί για πάντα ως «ο καταδότης του Χόλιγουντ»

Το ελληνικό ακτινίδιο ενισχύει τη θέση του στις παγκόσμιες αγορές – Από 1ης Μαρτίου ανοίγει ο δρόμος για το Βιετνάμ

22/02/26 8:52 πμ

Το ελληνικό ακτινίδιο ενισχύει τη θέση του στις παγκόσμιες αγορές – Από 1ης Μαρτίου ανοίγει ο δρόμος για το Βιετνάμ

Αλλάζουν όλα στη στρατιωτική θητεία: Πόσο αυξάνεται ο μισθός τον μήνα - Οι αλλαγές σε εκπαίδευση και συσσίτιο

22/02/26 8:47 πμ

Αλλάζουν όλα στη στρατιωτική θητεία: Πόσο αυξάνεται ο μισθός τον μήνα – Οι αλλαγές σε εκπαίδευση και συσσίτιο

Κυριακή της Τυρινής ή Τυροφάγου: Γιατί ονομάζεται έτσι – Τα έθιμα και τα φαγητά της ημέρας

21/02/26 9:30 μμ

Κυριακή της Τυρινής ή Τυροφάγου: Γιατί ονομάζεται έτσι – Τα έθιμα και τα φαγητά της ημέρας