Οι Έλληνες γιατροί οι οποίοι εργάζονται στην Ιταλία, επιθυμούν να προσφέρουν την ουσιαστική τους συμβολή, με την εμπειρία και τις ειδικές γνώσεις τους, ώστε να λειτουργήσουν ως επιστημονική γέφυρα ανάμεσα ... Περισσότερα

Οι Έλληνες γιατροί της Ιταλίας ως «γέφυρα» ανάμεσα στις δυο χώρες

Epilogestv

Epilogestv

Οι Έλληνες γιατροί οι οποίοι εργάζονται στην Ιταλία, επιθυμούν να προσφέρουν την ουσιαστική τους συμβολή, με την εμπειρία και τις ειδικές γνώσεις τους, ώστε να λειτουργήσουν ως επιστημονική γέφυρα ανάμεσα στις δυο χώρες.

Σε εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στην Ρώμη, ο Σύλλογος Ελλήνων Γιατρών Ιταλίας, Amei, προχώρησε σε έναν πρώτο απολογισμό και έθεσε νέους στόχους, έναν χρόνο μετά την ίδρυσή του.

Μετρά σχεδόν τετρακόσια μέλη και θέλει να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο, φτάνοντας τα χίλια διακόσια. Όσοι υπολογίζεται , δηλαδή, ότι είναι οι ‘Έλληνες και Κύπριοι γιατροί, νοσηλευτές και φαρμακοποιοί οι οποίοι ζουν και εργάζονται την Ιταλία.

Ο υπουργός Υγείας ‘Αδωνις Γεωργιάδης, σε μήνυμά του χαιρέτισε την εκδήλωση και ανέφερε ότι προσβλέπει σε συνεργασία με τους Έλληνες γιατρούς της διασποράς, καθώς και με το υπουργείο Υγείας της Ιταλίας, για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων και την θωράκιση των συστημάτων υγείας των χωρών μας.

«Φέτος, έχουμε προγραμματίσει συγκεκριμένη σειρά δράσεων: την δημιουργία διαδραστικής εφαρμογής, για τον διάλογο με Έλληνες και Ιταλούς ασθενείς. Επίσης, μετά από συνάντηση που είχαμε με τον Ιταλό υπουργό Υγείας ζητήσαμε να μπορέσουν να αναγνωρίζονται πολύ πιο γρήγορα τα ελληνικά πτυχία ιατρικής, από το ιταλικό κράτος», τόνισε ο πρόεδρος του Αmei, Δημήτρης Βαρβάρας.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Γιατρών Ιταλίας τον Απρίλιο θα πάρει μέρος στο Ετήσιο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο της Αθήνας , κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις πρακτικές και στην δομή του ιταλικού συστήματος υγείας. Τον Οκτώβριο θα συμμετάσχει, στην Θεσσαλονίκη, στο Aristotle Medical Forum ενώ, την ίδια ώρα, προωθεί ένα νέο, φιλόδοξο σχέδιο: να μπορούν, οι Ιταλοί, αριστούχοι απόφοιτοι ιατρικής, να έρχονται στην Κω και να δίνουν τον όρκο του Ιπποκράτη στο Ασκληπιείο. Σχέδιo στο οποίο ο Ιταλός υπουργός Υγείας, Οράτσιο Σκιλάτσι, ανταποκρίθηκε με ενθουσιασμό και υπάρχει πρόθεση να επεκταθεί σε απόφοιτους άλλων χωρών.

«Η όλη πορεία μας ξεκίνησε πριν από μόλις έναν χρόνο, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε, δυναμικά, ώστε να προσφέρουμε χρήσιμο κοινωνικό και επιστημονικό έργο», τόνισε ο γραμματέας του Αmei, ‘Αρης Μπεσαράτ.

Την εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε κεντρική περιοχή της Ρώμης, χαιρέτισαν ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιταλίας Πολύκαρπος, η πρέσβης της χώρας μας στην Ιταλία, Ελένη Σουρανή, ο πρέσβης της Κύπρου Γιώργος Χριστοφίδης και η πρέσβης της Ελλάδας στην Αγία Έδρα, Κάτια Γεωργίου.

Advertisement
MEGA

Από ιταλικής πλευράς, ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της ευρύτερης περιοχής της Ρώμης, Στέφανο Ντε Λίλο, επιβεβαίωσε την ειλικρινή βούλησή του για στήριξη της όλης πρωτοβουλίας και με έγκριση σχεδίων για την ανταλλαγή ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού ανάμεσα στις δυο χώρες.

Η πρόεδρος του ΕΟΤ ‘Αντζελα Γκερέκου, σε βιντεοσκοπημένο της μήνυμα, δήλωσε βέβαιη ότι ο Έλληνες γιατροί της Ιταλίας θα τιμήσουν και θα διαδώσουν ακόμη περισσότερο την ιπποκράτεια παράδοση, η οποία δίνει κύριο βάρος στον άνθρωπο και στην ολιστική θεραπεία. Τόνισε, δε, ότι ο ΕΟΤ προάγει με όλο και μεγαλύτερη έμφαση, τον τουρισμό ευεξίας στην χώρα μας.

Ο καθηγητής πολιτικής υγείας Κυριάκος Σουλιώτης, τέλος, από το πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, αναφέρθηκε σε σημαντικές ομοιότητες του ελληνικού και ιταλικού συστήματος υγείας, στην χρησιμότητα του διαρκούς διαλόγου των κρατικών θεσμών με ενώσεις και συνδέσμους ασθενών, όπως και στην χρησιμότητα των προγραμμάτων συνεργασίας ελληνικών πανεπιστημίων με εκείνα του εξωτερικού, στον τομέα της ιατρικής.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σάββατο του Λαζάρου σήμερα – Γιατί δεν χαμογέλασε ξανά μετά την ανάστασή του

03/04/26 10:26 μμ

Σάββατο του Λαζάρου σήμερα – Γιατί δεν χαμογέλασε ξανά μετά την ανάστασή του

Ήρθε ο Λάζαρος, ήρθαν τα Βάγια - Έθιμα του Λαζάρου σε όλη την Ελλάδα

03/04/26 8:46 πμ

Ήρθε ο Λάζαρος, ήρθαν τα Βάγια – Έθιμα του Λαζάρου σε όλη την Ελλάδα

Συνταγή για Λαζαράκια: Τα ψωμάκια για το Σάββατο του Λαζάρου

03/04/26 10:27 μμ

Συνταγή για Λαζαράκια: Τα ψωμάκια για το Σάββατο του Λαζάρου

Σάββατο του Λαζάρου- Έθιμα από όλη την Ελλάδα

03/04/26 10:25 μμ

Σάββατο του Λαζάρου – Έθιμα από όλη την Ελλάδα

Έρευνα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος στο σπίτι και το γραφείο του προέδρου της ΓΣΕΕ

03/04/26 10:21 μμ

Έρευνα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος στο σπίτι και το γραφείο του προέδρου της ΓΣΕΕ

Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος για Ζ. Κωνσταντοπούλου: Ασχημονεί και παρανομεί σε κάθε της παράσταση ενώπιον του δικαστηρίου

03/04/26 10:02 μμ

Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος για Ζ. Κωνσταντοπούλου: Ασχημονεί και παρανομεί σε κάθε της παράσταση ενώπιον του δικαστηρίου

Τρεις καταξιωμένοι σεφ μαγείρεψαν νηστίσιμες συνταγές στο Καπάνι

03/04/26 9:58 μμ

Τρεις καταξιωμένοι σεφ μαγείρεψαν νηστίσιμες συνταγές στο Καπάνι

Πέλλα: Πήραν 146 λίρες και 4.000 ευρώ από ηλικιωμένη με πρόσχημα πρόστιμο για αδήλωτα τιμαλφή

03/04/26 9:51 μμ

Πέλλα: Πήραν 146 λίρες και 4.000 ευρώ από ηλικιωμένη με πρόσχημα πρόστιμο για αδήλωτα τιμαλφή

Χαλκιδική: Διάσωση δύο τσομπανόσκυλων που είχαν εγκλωβιστεί σε βράχους μέσα σε ποταμό

03/04/26 9:47 μμ

Χαλκιδική: Διάσωση δύο τσομπανόσκυλων που είχαν εγκλωβιστεί σε βράχους μέσα σε ποταμό

Δολοφονία στην Καλαμαριά με θύμα 20χρονο - Προσωρινά κρατούμενος και ο δεύτερος φίλος του Κλεομένη

03/04/26 11:56 μμ

Δολοφονία στην Καλαμαριά με θύμα 20χρονο – Προσωρινά κρατούμενος και ο δεύτερος φίλος του Κλεομένη

Bουλή: Το πρωί του Σαββάτου η πρόσβαση των κομμάτων στις δικογραφίες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

03/04/26 10:17 μμ

Bουλή: Το πρωί του Σαββάτου η πρόσβαση των κομμάτων στις δικογραφίες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Εξάμηνη απαγόρευση εμπορικής αλιευτικής δραστηριότητας για το ευρωπαϊκό χέλι (Anguilla anguilla) για το έτος 2026

03/04/26 9:06 μμ

Εξάμηνη απαγόρευση εμπορικής αλιευτικής δραστηριότητας για το ευρωπαϊκό χέλι (Anguilla anguilla) για το έτος 2026