Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

Όλγα Κεφαλογιάννη: «Ο πολιτισμός αποτελεί στρατηγικό πλεονέκτημα για τον ελληνικό τουρισμό»

Epilogestv

Epilogestv

Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

Η κυρία Κεφαλογιάννη είχε συνάντηση με τη Γενική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Ελίζ Ζαλαντό και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή Ορέστη Ανδρεαδάκη, προκειμένου να συζητήσουν τους τρόπους περαιτέρω εμβάθυνσης της συνεργασίας που υπάρχει ήδη μεταξύ του υπουργείου Τουρισμού και του Φεστιβάλ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν δράσεις που ενισχύουν την κινηματογραφική δραστηριότητα και αναδεικνύουν την Ελλάδα ως προορισμό πολιτισμού και δημιουργίας. Η υπουργός ανέδειξε τη στενή σχέση μεταξύ πολιτισμού και τουρισμού και τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζουν στην προώθηση της διεθνούς εικόνας της χώρας.

Όπως σημείωσε η κυρία Κεφαλογιάννη «Η Θεσσαλονίκη διανύει μια περίοδο δυναμικής ανάπτυξης και εξωστρέφειας. Το Φεστιβάλ, με την ιστορία, το κύρος και τη σύγχρονη δυναμική του, εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο αυτή τη νέα πορεία μιας πόλης ανοιχτής, δημιουργικής και εξωστρεφούς».

Επιπλέον, η υπουργός Τουρισμού συναντήθηκε με τους παραγωγούς της τηλεοπτικής σειράς Adolescence, καθώς και τον σκηνοθέτη Λευτέρη Χαρίτο και την παραγωγό Αμάντα Λιβανού, με αφορμή μια νέα διεθνή τηλεοπτική παραγωγή που θα γυριστεί στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή της ΕΡΤ. Όπως τόνισε η υπουργός, η νέα αυτή συνεργασία επιβεβαιώνει τη δυναμική της χώρας μας ως τόπου δημιουργίας και έμπνευσης για μεγάλες διεθνείς παραγωγές. Το υπουργείο Τουρισμού στηρίζει έμπρακτα τέτοιες πρωτοβουλίες που συνδέουν τον πολιτισμό με τον τουρισμό και αναδεικνύουν τη δημιουργικότητα της χώρας και τη μοναδική της ταυτότητα.

Όπως επισήμανε η κυρία Κεφαλογιάννη, «Ο πολιτισμός αποτελεί στρατηγικό πλεονέκτημα για τον ελληνικό τουρισμό. Μέσα από τη δημιουργία και την τέχνη, η Ελλάδα προβάλλεται διεθνώς ως χώρα με ταυτότητα, έμπνευση και αξίες που διαχρονικά εμπνέουν επισκέπτες από όλο τον κόσμο».

Advertisement
MEGA

Επίσης, η υπουργός παρευρέθηκε στα εγκαίνια της 9ης Μπιενάλε Θεσσαλονίκης στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης MOMus, παρουσία του υφυπουργού Πολιτισμού Ιάσονα Φωτήλα. Παράλληλα, ξεναγήθηκε από τον Πρόεδρο ΔΣ MOMus, Δρ. Επαμεινώνδα Χριστοφιλόπουλο στην έκθεση «Frida Kahlo – Her Photos», που παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα 241 αδημοσίευτες φωτογραφίες της εμβληματικής Μεξικανής καλλιτέχνιδας, αποκαλύπτοντας άγνωστες πτυχές της ζωής και της προσωπικότητάς της. Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τα Μουσεία Frida Kahlo και Diego Rivera-Anahuacalli.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

φωτογραφία: Υπουργείο Τουρισμού


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κυβερνητικές πηγές: Με αποκλειστική υπαιτιότητα μιας μικρής μειοψηφίας αγροτών τινάζεται στον αέρα ο διάλογος - Σε περίπτωση κλιμάκωσης μόνες αρμόδιες είναι οι αρχές

13/01/26 12:12 πμ

Κυβερνητικές πηγές: Με αποκλειστική υπαιτιότητα μιας μικρής μειοψηφίας αγροτών τινάζεται στον αέρα ο διάλογος – Σε περίπτωση κλιμάκωσης μόνες αρμόδιες είναι οι αρχές

Σωκράτης Φάμελλος; «Απαιτείται πολιτική αλλαγή για να έχουμε ελληνική βιώσιμη επιχειρηματικότητα που θα στηρίζεται στον πλουραλισμό της οικονομίας»

13/01/26 12:00 πμ

Σωκράτης Φάμελλος: «Απαιτείται πολιτική αλλαγή για να έχουμε ελληνική βιώσιμη επιχειρηματικότητα που θα στηρίζεται στον πλουραλισμό της οικονομίας»

Έναρξη ευρωπαϊκής παραγωγής κυψελών μπαταριών από τον όμιλο Volkswagen

12/01/26 11:59 μμ

Έναρξη ευρωπαϊκής παραγωγής κυψελών μπαταριών από τον όμιλο Volkswagen

«Βόμβα»: Η Ρεάλ Μαδρίτης απέλυσε τον Αλόνσο

12/01/26 11:58 μμ

«Βόμβα»: Η Ρεάλ Μαδρίτης απέλυσε τον Αλόνσο

Συνταγή για μοσχαράκι στιφάδο που λιώνει στο στόμα

12/01/26 11:57 μμ

Συνταγή για μοσχαράκι στιφάδο που λιώνει στο στόμα

Σε καλό κλίμα οι προσπάθειες επανεκκίνησης της ΣΑΕΚ στον δήμο Πολυγύρου

12/01/26 11:55 μμ

Σε καλό κλίμα οι προσπάθειες επανεκκίνησης της ΣΑΕΚ στον δήμο Πολυγύρου

Η Ai, η χιμπατζής-"θαύμα" πέθανε σε ηλικία 49 ετών

12/01/26 11:53 μμ

Η Ai, η χιμπατζής -“θαύμα” πέθανε σε ηλικία 49 ετών

Ο Κυρ. Μητσοτάκης στη Μαδρίτη: Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας και τον Βασιλιά Φελίπε

12/01/26 11:52 μμ

Ο Κυρ. Μητσοτάκης στη Μαδρίτη: Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας και τον Βασιλιά Φελίπε

Δύο συλλήψεις για παραβίαση ορίων ταχύτητας- Οδηγούσε με 128 χλμ σε περιοχή με όριο τα 50χλμ

12/01/26 11:51 μμ

Δύο συλλήψεις για παραβίαση ορίων ταχύτητας- Οδηγούσε με 128 χλμ σε περιοχή με όριο τα 50χλμ

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ - Αντώνης Μωυσίδης: Ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν ασκεί, αλλά εφαρμόζει πολιτικές. Ποτέ δεν είχα δεχθεί πίεση

12/01/26 11:46 μμ

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ – Αντώνης Μωυσίδης: Ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν ασκεί, αλλά εφαρμόζει πολιτικές. Ποτέ δεν είχα δεχθεί πίεση

Σέρρες: Με επιτυχία ο ετήσιος χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Αγίου Ιωάννη "Αλησμόνητες Πατρίδες" - video

12/01/26 8:16 μμ

Σέρρες: Με επιτυχία ο ετήσιος χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Αγίου Ιωάννη “Αλησμόνητες Πατρίδες” – video

Χτύπησε και τον νομό Σερρών η κακοκαιρία - Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες - video

12/01/26 8:10 μμ

Χτύπησε και τον νομό Σερρών η κακοκαιρία – Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες – video

Σχολιάστε

δεκαοχτώ − 18 =