Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα – μια 14χρονη έφηβη, η μητέρα της και ένας εκπαιδευτικός – όταν ένας 32χρονος άνδρας άρχισε να πυροβολεί σε ένα σπίτι και στη συνέχεια σε ένα ... Περισσότερα

Ολλανδία: Τρεις νεκροί από την επίθεση ενόπλου στο Ρότερνταμ

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα – μια 14χρονη έφηβη, η μητέρα της και ένας εκπαιδευτικός – όταν ένας 32χρονος άνδρας άρχισε να πυροβολεί σε ένα σπίτι και στη συνέχεια σε ένα νοσοκομείο στο Ρότερνταμ, στη νοτιοδυτική Ολλανδία, ανακοίνωσε η ολλανδική αστυνομία.

Advertisement
 

Το 14χρονο κορίτσι, που έφερε βαριά τραύματα μετά τον πυροβολισμό σήμερα μέσα σε σχολική αίθουσα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο και σε παρακείμενο σπίτι στο Ρότερνταμ, κατέληξε, αυξάνοντας σε τρεις τους νεκρούς από την επίθεση αυτή.

“Το 14χρονο κορίτσι που είχε τραυματιστεί σοβαρά στο περιστατικό με τους πυροβολισμούς στο Heiman Dullaertplein κατέληξε. Η μητέρα του, 39 ετών, κάτοικος του Ρότερνταμ, επίσης έχασε τη ζωή της σε αυτό το περιστατικό”, αναφέρει η αστυνομία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο δράστης ήταν φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Εράσμους.

Ο ένοπλος, με στρατιωτική περιβολή, άνοιξε πυρ αρχικά μέσα σε ένα διαμέρισμα και στη συνέχεια εισέβαλε στο γειτονικό πανεπιστημιακό νοσοκομείο. Πυρκαγιές ξέσπασαν αμέσως μετά και στα δύο σημεία, όμως σβήστηκαν γρήγορα.

Ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας μπήκαν στο νοσοκομείο αναζητώντας τον ύποπτο, έναν άνδρα ηλικίας 32 ετών, οπλισμένο με ένα πιστόλι. Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα, μετέδωσε το ολλανδικό πρακτορείο ANP.

Ο άνδρας πιστεύεται ότι έδρασε μόνος και δεν υπάρχει δεύτερος καταζητούμενος.

Advertisement
ΔΕΗ

Στα πλάνα που μεταδόθηκαν από τοπικά κανάλια φαίνονται πολλοί άνθρωποι να βγαίνουν από το νοσοκομείο, μεταξύ των οποίων και γιατροί και ασθενείς, ενώ ταυτόχρονα μπαίνουν σε αυτό αστυνομικοί φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα. Ελικόπτερα της αστυνομίας πετούν πάνω από το σημείο. Γιατροί και νοσηλευτές μεταφέρουν ασθενείς με φορεία και αμαξίδια.

Advertisement

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ερευνά το νοσοκομείο για να εντοπίσει τυχόν άλλα θύματα του δράστη, ο οποίος συνελήφθη. Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο φαίνεται ένας άνδρας που φοράει χειροπέδες, να απομακρύνεται από αστυνομικούς.

«Πρώτα ακούστηκαν πυροβολισμοί στον τέταρτο όροφο. Τέσσερις ή πέντε πυροβολισμοί. Μετά εκτοξεύτηκε μια βόμβα μολότοφ στο εκπαιδευτικό κέντρο», είπε ένας φοιτητής ιατρικής στο τηλεοπτικό κανάλι RTL. «Υπήρξε πανικός και κραυγές (…) Δεν άκουσα πυροβολισμούς, είδα μόνο τον πανικό», είπε ένας άλλος μάρτυρας, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση NOS.

«Η σημερινή είναι μια πολύ ζοφερή ημέρα», σχολίασε ο ασκών χρέη υπουργού Δικαιοσύνης και Ασφάλειας Ντίλαν Γεσίλγκοζ, από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται.

Στο Ρότερνταμ σημειώνονται συχνά επεισόδια με πυροβολισμούς που αποδίδονται συνήθως σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ αντιπάλων συμμοριών εμπόρων ναρκωτικών. Το 2019 τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν μέσα σε ένα τραμ στην Ουτρέχτη ενώ το 2011 η Ολλανδία συγκλονίστηκε όταν ένας 24χρονος, ο Τρίσταν φαν ντερ Φλις, σκότωσε έξι ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 10 μέσα σε ένα εμπορικό κέντρο.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εύκολη τούρτα με μους σοκολάτας χωρίς ψήσιμο

03/10/25 12:13 πμ

Εύκολη τούρτα με μους σοκολάτας χωρίς ψήσιμο

Η Τσέλιε «έσπασε» το αήττητο της ΑΕΚ

03/10/25 12:10 πμ

Η Τσέλιε «έσπασε» το αήττητο της ΑΕΚ

Η Θέλτα «ανέτρεψε» τον ΠΑΟΚ, 3-1 στο Βίγκο

03/10/25 12:06 πμ

Η Θέλτα «ανέτρεψε» τον ΠΑΟΚ, 3-1 στο Βίγκο

Κορυφαίο αεροδρόμιο στον κόσμο το "Ελ.Βενιζέλος", με την ψήφο των αεροπορικών εταιρειών

03/10/25 12:01 πμ

Κορυφαίο αεροδρόμιο στον κόσμο το “Ελ.Βενιζέλος”, με την ψήφο των αεροπορικών εταιρειών

Φενγκ Σούι: Πού πρέπει και πού δεν πρέπει να βάζουμε φωτογραφίες στο σπίτι

02/10/25 11:54 μμ

Φενγκ Σούι: Πού πρέπει και πού δεν πρέπει να βάζουμε φωτογραφίες στο σπίτι

Αριθμολογία: Αν έχεις γεννηθεί σε αυτές τις 4 ημερομηνίες, έχεις σπάνια ενσυναίσθηση

02/10/25 11:50 μμ

Αριθμολογία: Αν έχεις γεννηθεί σε αυτές τις 4 ημερομηνίες, έχεις σπάνια ενσυναίσθηση

Ονόματα κρατουμένων και ιστορίες της Εθνικής Αντίστασης στους τοίχους Δημοτικού Σχολείου

02/10/25 11:44 μμ

Ονόματα κρατουμένων και ιστορίες της Εθνικής Αντίστασης στους τοίχους Δημοτικού Σχολείου

Μήνυμα 112 σε Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική – Προειδοποίηση για ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες

02/10/25 11:21 μμ

Μήνυμα 112 σε Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική – Προειδοποίηση για ισχυρές βροχές και καταιγίδες

02/10/25 10:39 μμ

Βέφα Αλεξιάδου: Αποκαλύψεις για την υπόλοιπη περιουσία της

Ντέμη Γεωργίου: Η πρώην σύζυγός της, παντρεύτηκε τον σύντροφό της στο Λονδίνο

02/10/25 10:33 μμ

Ντέμη Γεωργίου: Η πρώην σύζυγός της, παντρεύτηκε τον σύντροφό της στο Λονδίνο

Περικλής Λιανός: Υπέγραφα ψεύτικες δηλώσεις, πάνω σ’ αυτό με διέγραψαν από τον δικηγορικό σύλλογο

02/10/25 10:27 μμ

Περικλής Λιανός: Υπέγραφα ψεύτικες δηλώσεις, πάνω σ’ αυτό με διέγραψαν από τον δικηγορικό σύλλογο

Τα 35 χρόνια από την επανένωση της Γερμανίας εορτάστηκαν με δεξίωση που παρέθεσε ο πρέσβης Αντρέας Κιντλ

02/10/25 10:29 μμ

Τα 35 χρόνια από την επανένωση της Γερμανίας εορτάστηκαν με δεξίωση που παρέθεσε ο πρέσβης Αντρέας Κιντλ