Όσα πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές ενόψει Black Friday – Έρευνα του Skroutz   Εδραιώνεται η νέα δυναμική που αναπτύχθηκε στην ηλεκτρονική εμπορική δραστηριότητα, λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Όσα πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές ενόψει Black Friday – Έρευνα του Skroutz

 

Εδραιώνεται η νέα δυναμική που αναπτύχθηκε στην ηλεκτρονική εμπορική δραστηριότητα, λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων, καθώς ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές επιλέγουν το online κανάλι αγορών.

Η ομάδα Business Intelligence του Skroutz συνέλεξε και ανέλυσε τα δεδομένα για την αγοραστική συμπεριφορά των καταναλωτών, σύμφωνα με την κίνηση στην πλατφόρμα και τις πωλήσεις των συνεργαζόμενων καταστημάτων για τις 3 προηγούμενες εβδομάδες μετά την επιβολή πανελλαδικού απαγορευτικού, δηλαδή από τις 6 έως και τις 22 Νοεμβρίου 2020 και σε σύγκριση με την περίοδο από τις 26 Οκτωβρίου έως τις 5 Νοεμβρίου 2020.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, η κίνηση που καταγράφεται στην πλατφόρμα του Skroutz είναι αυξημένη κατά 32% και υπολογίζεται στα 1,7 εκατ. επισκέψεις/ημέρα (Μ.Ο.) όταν πέρυσι ο μέσος όρος της αντίστοιχης περιόδου (δηλαδή πριν την εβδομάδα της Black Friday) ήταν 1,1 εκατ. επισκέψεις/ημέρα.

Αυξημένες πωλήσεις στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Οι πωλήσεις που πραγματοποιήθηκαν μέσω του Skroutz αυξήθηκαν κατά 63% και διαμορφώνονται σε περίπου 1,5 εκατ., ενώ οι 65.000 από αυτές έχουν πραγματοποιηθεί από καταστήματα που δεν διαθέτουν ηλεκτρονικό κατάστημα μέσω του Skroutz Marketplace.

Οι καταναλωτές συνεχίζουν να προσαρμόζουν τις online αγορές τους στα νέα δεδομένα βάσει των περιοριστικών μέτρων, της εποχικότητας και των αναγκών για τηλεργασία, τηλεκπαίδευση και δημιουργικό χρόνο στο σπίτι.

Τι ψωνίζουν από τα ηλεκτρονικά καταστήματα

Ειδικότερα σημειώνεται σημαντική αύξηση σε:

 

χριστουγεννιάτικα είδη (1.585%), είδη ζωγραφικής (317%), είδη «Φτιάξτο Μόνος Σου» (DIY) 248%, tablets & αξεσουάρ Η/Υ (227%), παιχνίδια (189%), είδη γραφείου (177%), περιφερειακά Η/Υ (160%), ελεύθερος χρόνος (150%), δικτυακά είδη για Η/Υ (149%), εκτυπωτές & αξεσουάρ (144%), συσκευές θέρμανσης (139%), καλώδια (137%), ηλεκτρολογικά & αυτοματισμοί (127%), Gaming (127%), βαφές μαλλιών (120%), διάφορα μικρά όργανα γυμναστικής (119%), νύχια, βερνίκια & εργαλεία (116%), βιβλία (107%), ηλεκτρονικοί υπολογιστές (105%), τηλεοράσεις και αξεσουάρ (104%).

Advertisement

Στο πλαίσιο της αυξημένης κίνησης στις ηλεκτρονικές αγορές και ενόψει του Black Friday, το Skroutz ενθαρρύνει τους καταναλωτές να:

 

– Πραγματοποιούν ενδελεχή έρευνα πριν από κάθε online αγορά όσον αφορά την τιμή και την διαθεσιμότητα των προϊόντων καθώς και τους τρόπους πληρωμής.

– Ανατρέχουν στις αξιολογήσεις προϊόντων (product reviews) και καταστημάτων (shop reviews) από τους χρήστες της πλατφόρμας.

– Παρακολουθούν την ειδική σελίδα προσφορών.

– Αξιοποιούν τις χρήσιμες λειτουργίες της πλατφόρμας όπως:

 

– Οι ειδοποιήσεις στο προφίλ του χρήστη στο Skroutz και στο e-mail κάθε φορά που υπάρχει σημαντική πτώση της τιμής σε προεπιλεγμένα προϊόντα.

– Το διάγραμμα για την εξέλιξη τιμής των προεπιλεγμένων προϊόντων στην παρούσα χρονική στιγμή αλλά και τους τελευταίους μήνες με το χάρτη εξέλιξης τιμής.

– Αγορά μέσω του καλαθιού του Skroutz για ακόμα πιο εύκολες και ασφαλείς αγορές.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 16 Σεπτεμβρίου

15/09/25 10:21 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 16 Σεπτεμβρίου

Στην ανάγκη συντονισμού των δράσεων για την αντιμετώπιση εξάπλωσης της ευλογιάς των αιγοπροβάτων συμφώνησε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τους περιφερειάρχες της χώρας, στην μεταξύ τους σύσκεψη. Όπως δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Τσιάρας, ορίστηκαν ομόφωνα οι άξονες κινητοποίησης για τον περιορισμό της ζωονόσου, οι οποίες θα εφαρμοστούν για τις επόμενες δέκα ημέρες. Συγκεκριμένα, προβλέπεται η δημιουργία σταθμών απολύμανσης σε κεντρικές οδούς και βασικές διόδους μετακίνησης ζώντων ζώων, ζωοτροφών και γάλακτος, καθώς και η εντατικοποίηση των ελέγχων από τους κτηνιάτρους σε περιοχές που είχαν κρούσματα. Μάλιστα, κάθε διαδικασία θα συνοδεύεται από την έκδοση πιστοποιητικού απολύμανσης, ώστε να διασφαλίζεται η ιχνηλασιμότητα και η τήρηση των κανόνων βιοασφάλειας. Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν μέτρα, όπως η καραντίνα σε ζώα εισαγωγής και ενίσχυση με απολυμαντικά μέσα στις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις. «Νομίζω ότι είμαστε σε ένα θετικό δρόμο και με τη συνεργασία όλων των περιφερειαρχών, ώστε να κάνουμε ένα πραγματικά μεγάλο βήμα και να αντιμετωπίσουμε μια ζωονόσο που έχει πραγματικά μεγάλες δυσκολίες και ιδιαιτερότητες» δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, είπε ότι πρόκειται για ένα «μοντέλο που είχε εφαρμοστεί για την πανώλη πέρυσι και το οποίο πέτυχε» προσθέτοντας ότι «γίνεται πόλεμος και στον πόλεμο είμαστε όλοι μαζί». Επιπλέον, ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «μέσα το επόμενο διάστημα πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να ελέγξουμε την ευλογιά». «Εμείς είμαστε από μια περιοχή που δεν έχει ευλογιά σήμερα, αλλά πρέπει να φυλάξουμε και την περιοχή μας και όσους κτηνοτρόφους θα μετακινηθούν από τα ορεινά προς τα πεδινά. Η συζήτηση που έγινε ήτανε πάρα πολύ καλή και το ότι συμφωνήσαμε όλοι σε αυτή την έκτακτη περίοδο που διανύουμε είναι πολύ θετικό» τόνισε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υφυπουργοί Χρήστος Κέλλας και Γιάννης Ανδριανός, οι γενικοί γραμματείς Σπύρος Πρωτοψάλτης και Αντώνης Φιλιππής, οι περιφερειάρχες Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, Κρήτης Σταύρος Αρνατουτάκης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης, Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, οι αντιπεριφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργος Κεφάλας, Στερεάς Ελλάδας Κώστας Αποστολόπουλος, Ηπείρου Πρόδρομος Γαϊτανίδης, Δυτικής Ελλάδας Ανδρέας Φίλιας, Νοτίου Αιγαίου Φιλήμων Ζαννετίδης, η γενική διευθύντρια Κτηνιατρικής του ΥΠΑΑΤ Αικατερίνη Μαρίνου και υπηρεσιακοί παράγοντες. Μέσω τηλεδιάσκεψης συμμετείχαν, επίσης, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης και οι αντιπεριφερειάρχες: Κρήτης Σταύρος Τζεδάκης, Βορείου Αιγαίου Αναστασία Αντωνέλη και Ιονίων Νήσων Κωνσταντίνος Τσιριγώτης.

15/09/25 10:20 μμ

Σχέδιο 10 ημερών για την αντιμετώπιση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων, συμφώνησαν ΥΠΑΑΤ – περιφερειάρχες

SEREXPO 2025: Κάθε ημέρα με μία μοναδική συναυλία - Δείτε το πρόγραμμα

15/09/25 10:10 μμ

SEREXPO 2025: Κάθε ημέρα με μία μοναδική συναυλία – Δείτε το πρόγραμμα

Τουρίστρια κατήγγειλε ότι το παιδί της δέχθηκε επίθεση από λύκο σε παραλία της Χαλκιδικής

15/09/25 9:47 μμ

Τουρίστρια κατήγγειλε ότι το παιδί της δέχθηκε επίθεση από λύκο σε παραλία της Χαλκιδικής

Σέρρες: Χάνονται οι σχολές ηλεκτρολόγων και τεχνικών υπολογιστών αν δεν συμπληρωθούν οι εγγραφές - Με στέγαση, σίτιση, ένσημα και 600 ευρώ/μήνα

15/09/25 9:05 μμ

Σέρρες: Χάνονται οι σχολές ηλεκτρολόγων και τεχνικών υπολογιστών αν δεν συμπληρωθούν οι εγγραφές – Με στέγαση, σίτιση, ένσημα και 600 ευρώ/μήνα

Δίκη Novartis: Φυλάκιση 25 μηνών στον «Μ. Σαράφη» και 33 μηνών στην «Αικ. Κελέση»

15/09/25 8:55 μμ

Δίκη Novartis: Φυλάκιση 25 μηνών στον «Μ. Σαράφη» και 33 μηνών στην «Αικ. Κελέση»

Κυρ. Μητσοτάκης: Υπουργείο για την έρευνα και την ανάπτυξη σε βάθος διετίας

15/09/25 8:49 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης: Υπουργείο για την έρευνα και την ανάπτυξη σε βάθος διετίας

Ασημένιο μετάλλιο στο επί κοντώ ο Καραλής

15/09/25 8:44 μμ

Ασημένιο μετάλλιο στο επί κοντώ ο Καραλής

Φανοποιοί Ν. Σερρών - Γιόρτασαν τον προστάτη τους και αντάλλαξαν θερμές ευχές για ευημερία

15/09/25 8:38 μμ

Φανοποιοί Ν. Σερρών – Γιόρτασαν τον προστάτη τους και αντάλλαξαν θερμές ευχές για ευημερία

Η ΟΕΒΕΣΣ συμμετέχει στη SEREXPO 2025 - Σας περιμένουμε στο περίπτερο 16Α!

15/09/25 8:33 μμ

Η ΟΕΒΕΣΣ συμμετέχει στη SEREXPO 2025 – Σας περιμένουμε στο περίπτερο 16Α!

“H μελωδία της φιλίας”: Διαδραστικό θεατρικό δρώμενο για το bullying στη SEREXPO

15/09/25 8:25 μμ

“H μελωδία της φιλίας”: Διαδραστικό θεατρικό δρώμενο για το bullying στη SEREXPO

Χατζηβασιλείου: Λύνουμε το ζήτημα του ουρανίου στο πόσιμο νερό σε περιοχές του Δήμου Σερρών, σε Λευκώνα, Χριστός και Μελενικιώτικα, με έργα 2.500.000€

15/09/25 8:18 μμ

Χατζηβασιλείου: Λύνουμε το ζήτημα του ουρανίου στο πόσιμο νερό σε περιοχές του Δήμου Σερρών με έργα 2.500.000€