Πραγματοποιήθηκε χθες η πρώτη Πολιτική Ακαδημία της ΟΝΝΕΔ, μετά το καλοκαίρι, με προσκεκλημένο το βουλευτή Σερρών και Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας, Τάσο Χατζηβασιλείου.   Το θέμα της συζήτησης ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Πραγματοποιήθηκε χθες η πρώτη Πολιτική Ακαδημία της ΟΝΝΕΔ, μετά το καλοκαίρι, με προσκεκλημένο το βουλευτή Σερρών και Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας, Τάσο Χατζηβασιλείου.

Advertisement
 

 

Το θέμα της συζήτησης στην οποία συμμετείχαν μέσω τηλεδιάσκεψης, τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου, του Πολιτικού Συμβουλίου της ΟΝΝΕΔ αλλά και οι πρόεδροι Νομαρχιακών Επιτροπών από ολόκληρη την Ελλάδα περιστράφηκε γύρω από τελευταίες εξελίξεις στο χάρτη των διεθνών σχέσεων στις οποίες η Ελλάδα έχει πρωταγωνιστήσει με την χάραξη ΑΟΖ με τις χώρες της Ιταλίας και της Αιγύπτου, την επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στο Ιόνιο στα 12 ναυτικά μίλια, αλλά και τις κινήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο που δημιουργούν κλιμακούμενη ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης δήλωσε στην εναρκτήρια τοποθέτησή του:

«Περάσαμε ένα πολύ έντονο καλοκαίρι και νιώσαμε περήφανοι που στηρίζουμε αυτή τη κυβέρνηση και είμαστε στο πλευρό του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος υπερασπίστηκε με σθένος τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, ενώνοντας όλους τους Έλληνες σε μια περίοδο γεμάτη προκλήσεις. Εμείς ως ΟΝΝΕΔ συνεχίζουμε να είμαστε κοντά στα στελέχη μας σε όλη την Ελλάδα και οφείλαμε να κάνουμε μια εξειδικευμένη ενημέρωση για ένα θέμα που αφορά όλους τους πολίτες της χώρας.»

Advertisement

Ο κ. Τάσος Χατζηβασιλείου ο οποίος στην εισήγησή του αναφέρθηκε εκτός από την ανάλυση των πρόσφατων γεγονότων υπό το πρίσμα της ρεαλιστικής τους προσέγγισης, και στα λάθη που κάνει κατά των συμφερόντων της χώρας η αντιπολιτευτική τακτική εκ τω έσω διαστρεβλώνοντας έννοιες.

Ευχαρίστησε την ΟΝΝΕΔ για την πρόσκληση, απαντώντας στις ερωτήσεις των στελεχών της και δήλωσε: «Διανύουμε μια περίοδο ιστορική καθώς αυτό το καλοκαίρι η κυβέρνηση έκανε δύο ιστορικές συμφωνίες, μια με την Ιταλία και μια με την Αίγυπτο, οι οποίες είναι οι πρώτες συμφωνίες με τις οποίες η Ελλάδα ανακηρύσσει ΑΟΖ.

Με αυτές τις συμφωνίες αναγνωρίζονται οι πάγιες ελληνικές θέσεις ότι τα νησιά διαθέτουν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ και καταρρίπτεται η τουρκική προπαγάνδα. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν αρκείται μόνο στην επίκληση του διεθνούς δικαίου. Το αξιοποιεί για να εξασφαλίσει και να προστατεύσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας. Με τον τρόπο αυτό, καθιστά τη χώρα πόλο σταθερότητας».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
26 Οκτωβρίου: Ο Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης- Ο βίος και το μαρτύριό του

25/10/25 12:03 μμ

26 Οκτωβρίου: Ο Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης- Ο βίος και το μαρτύριό του

Κολοκύθια γεμιστά με σάλτσα αυγολέμονο

25/10/25 9:11 μμ

Κολοκύθια γεμιστά με σάλτσα αυγολέμονο

Τι να κάνετε για να μην κολλήσει ξανά το ρύζι και να γίνει αφράτο και σπυρωτό

25/10/25 9:10 μμ

Τι να κάνετε για να μην κολλήσει το ρύζι και να γίνει αφράτο και σπυρωτό

Φυτά: 2 σημεία στο σπίτι που είναι λάθος να τα βάλεις

25/10/25 9:08 μμ

Φυτά: 2 σημεία στο σπίτι που είναι λάθος να τα βάλεις

Μαξιλαροθήκες για πέταμα; Όχι αν ξέρεις πώς θα τις χρησιμοποιήσεις... αλλιώς

25/10/25 9:05 μμ

Μαξιλαροθήκες για πέταμα; Όχι αν ξέρεις πώς θα τις χρησιμοποιήσεις… αλλιώς

Πώς ξεμυρίζουν τα χέρια από κρεμμύδια και σκόρδα;

25/10/25 9:03 μμ

Πώς ξεμυρίζουν τα χέρια από κρεμμύδια και σκόρδα;

Οι τροφές που αυξάνουν την απορρόφηση σιδήρου στον οργανισμό

25/10/25 9:02 μμ

Οι τροφές που αυξάνουν την απορρόφηση σιδήρου στον οργανισμό

Παναθηναϊκός: Νοκ άουτ με θλάση ο Μπακασέτας

25/10/25 8:54 μμ

Παναθηναϊκός: Νοκ άουτ με θλάση ο Μπακασέτας

Από τα Μαθηματικά στο Φως - Ο Αλέκος Παππίας και η τέχνη της ξύλινης γεωμετρίας

25/10/25 8:51 μμ

Από τα Μαθηματικά στο Φως – Ο Αλέκος Παππίας και η τέχνη της ξύλινης γεωμετρίας

Κ. Κυρανάκης: Για το SMS του υπ. Μεταφορών δεν έγινε καμία ανάθεση και δεν δαπανήθηκε από το κράτος ούτε ένα ευρώ

25/10/25 8:42 μμ

Κ. Κυρανάκης: Για το SMS του υπ. Μεταφορών δεν έγινε καμία ανάθεση και δεν δαπανήθηκε από το κράτος ούτε ένα ευρώ

Στη Θεσσαλονίκη ο Σ. Φάμελλος για την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης

25/10/25 8:24 μμ

Στη Θεσσαλονίκη ο Σ. Φάμελλος για την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης

Γιώργος Τσαλίκης: “Ήμουν άρρωστος και δυσκολεύτηκα πολύ – Έκανα μια προσευχή”

25/10/25 8:21 μμ

Γιώργος Τσαλίκης: “Ήμουν άρρωστος και δυσκολεύτηκα πολύ – Έκανα μια προσευχή”