Ειδικούς ελέγχους σε όλες τις περιοχές της χώρας ξεκίνησε ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. με αφορμή τον έλεγχο καταγγελιών, που αφορούν την ψευδή δήλωση εκτάσεων από παραγωγούς με σκοπό την κατανομή δικαιωμάτων Εθνικού ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Ειδικούς ελέγχους σε όλες τις περιοχές της χώρας ξεκίνησε ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. με αφορμή τον έλεγχο καταγγελιών, που αφορούν την ψευδή δήλωση εκτάσεων από παραγωγούς με σκοπό την κατανομή δικαιωμάτων Εθνικού Αποθέματος 2019 και 2020 όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος ., Δρ. Γρηγόριος Βάρρας.
Ο κ. Βάρρας σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει επίσης: «Με την ολοκλήρωση του πρώτου ειδικού ελέγχου ο οποίος πραγματοποιήθηκε με διοικητικό και επιτόπιο έλεγχο, προέκυψαν αποδείξεις και ισχυρές ενδείξεις για διάπραξη παρατυπιών.
Σύμφωνα με το agrocapital.gr, η υπόθεση αφορά συνολικά 7 εμπλεκόμενους παραγωγούς. Οι τρεις από αυτούς φέρονται ως ιδιοκτήτες-κάτοχοι περίπου 1.300 στρεμμάτων, σε περιοχές πολύ απομακρυσμένες από την έδρα της εκμετάλλευσής τους, τις οποίες δεν δήλωσαν οι ίδιοι με την δήλωση ΟΣΔΕ 2019 και 2020 που κατέθεσαν, αλλά τις ενοικίασαν σε άλλους τέσσερεις διαφορετικούς παραγωγούς, οι οποίοι τις χρησιμοποίησαν για την κατανομή Εθνικού Αποθέματος το 2019 και το 2020. Ο επιτόπιος έλεγχος κατέδειξε ότι οι εκτάσεις αυτές αν και είχαν δηλωθεί στα Ε9 των τριών εκμισθωτών δεν τους ανήκαν. Οι πραγματικοί ιδιοκτήτες-κάτοχοι που παρευρέθηκαν στον έλεγχο έδωσαν τις πληροφορίες και τις αποδείξεις.
Για την υπόθεση αυτή, πέρα από τις προβλεπόμενες σύμφωνα με το εθνικό και κοινοτικό πλαίσιο, διοικητικές κυρώσεις που θα επιβάλει ο Οργανισμός, η καταγγελία και τα αποτελέσματα του ελέγχου διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, για την απόδοση ποινικών ευθυνών και κυρώσεων.
Κάθε περίπτωση η οποία προκύπτει από καταγγελία ή από ενδείξεις που βασίζονται στην ανάλυση κινδύνου που πραγματοποιούν οι αρμόδιες Δ/νσεις του Οργανισμού, ελέγχεται. Εφόσον υπάρχουν ευρήματα, ακολουθούνται οι προβλεπόμενες από τους κανονισμούς και το νόμο διαδικασίες. Αυτά αφορούν μια πολύ μικρή μειοψηφία παραγωγών και οι υπόλοιποι παραγωγοί που αποτελούν την πλειοψηφία δεν έχουν να φοβούνται τίποτα.
Η προστασία του γεωργικού ταμείου και η διαφάνεια στην καταβολή των ενισχύσεων αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τον Οργανισμό».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέα δωρεάν προγράμματα πρόληψης, για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και τη νεφρική δυσλειτουργία

01/02/26 9:07 μμ

Νέα δωρεάν προγράμματα πρόληψης, για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και τη νεφρική δυσλειτουργία

Akylas για Eurovision 2026: «Η μητέρα μου έκλαιγε στις Σέρρες δύο μέρες όταν άκουσε το "Ferto" »

01/02/26 8:56 μμ

Akylas για Eurovision 2026: «Η μητέρα μου έκλαιγε στις Σέρρες δύο μέρες όταν άκουσε το “Ferto” »

Κατερίνη: Ληστεία με λεία κοσμήματα αξίας χιλιάδων ευρώ

01/02/26 8:37 μμ

Κατερίνη: Ληστεία με λεία κοσμήματα αξίας χιλιάδων ευρώ

Συζήτηση Πιερρακάκη-Σαντέλ για την οικονομία, τις ανισότητες, την αξιοκρατία και τις ψηφιακές προκλήσεις

01/02/26 8:31 μμ

Συζήτηση Πιερρακάκη-Σαντέλ για την οικονομία, τις ανισότητες, την αξιοκρατία και τις ψηφιακές προκλήσεις

Σέρρες: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 39χρονος που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο – Συνελήφθη ο οδηγός

01/02/26 8:18 μμ

Σέρρες: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 39χρονος που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο – Συνελήφθη ο οδηγός

Φεβρουάριος ή Φλεβάρης: Από πού πήρε το όνομά του - Γιατί έχει 28 ημέρες

01/02/26 8:10 μμ

Φεβρουάριος ή Φλεβάρης: Από πού πήρε το όνομά του – Γιατί έχει 28 ημέρες

Λαϊλιάς Σερρών: Εγκλωβίστηκαν αυτοκίνητα στο χιονοδρομικό - Δεν είχαν βάλει αντιολισθητικές αλυσίδες

01/02/26 8:09 μμ

Λαϊλιάς Σερρών: Εγκλωβίστηκαν αυτοκίνητα στο χιονοδρομικό – Δεν είχαν βάλει αντιολισθητικές αλυσίδες

Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης: Ο οργανισμός που κράτησε ζωντανή τη φιλανθρωπία, φωτίζει την άγνωστη ιστορία της πόλης

01/02/26 4:16 μμ

Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης: Ο οργανισμός που κράτησε ζωντανή τη φιλανθρωπία, φωτίζει την άγνωστη ιστορία της πόλης

Κεντρική Μακεδονία: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα - Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

01/02/26 4:11 μμ

Κεντρική Μακεδονία: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα – Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου

01/02/26 3:58 μμ

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου

Στη συνάντηση ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ζάγκρεμπ παρευρέθηκε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Τάσος Χατζηβασιλείου, συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο περιθώριο των εργασιών, ο Πρωθυπουργός είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς, τον Γερμανό Καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς, τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Σάιμον Χάρρις και τον επικεφαλής του συγκυβερνώντος κόμματος GERB της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ. Σε όλες τις συναντήσεις παρών ήταν ο κ. Χατζηβασιλείου. Κατά τις συνομιλίες, συζητήθηκαν ζητήματα διμερών σχέσεων και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας, η οποία βρίσκεται στην ατζέντα του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 12ης Φεβρουαρίου. Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα δημογραφικού, στέγασης και ευνοϊκής φορολόγησης νέων, καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες έδειξαν ενδιαφέρον για τα μέτρα που ανέλαβε σχετικά η ελληνική κυβέρνηση. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στη σημασία του Κάθετου Διαδρόμου, με τον Πρωθυπουργό να υπογραμμίζει, κατά τη συνάντησή του με τον κ. Μπορίσοφ, ότι «πρόκειται για μια σημαντική και στρατηγική επένδυση για την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, καθώς επιδιώκουμε να απομακρυνθούμε από το ρωσικό φυσικό αέριο». Τέλος, έγινε εκτενής συζήτηση σχετικά με την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία αναβάθμισης της οδικής και σιδηροδρομικής σύνδεσης «Θεσσαλονίκη - Σόφια - Βουκουρέστι», έργο που αφορά άμεσα και την Π.Ε. Σερρών.

01/02/26 3:54 μμ

Στο Ζάγκρεμπ για την συνάντηση των ηγετών του ΕΛΚ ο Χατζηβασιλείου, συνόδευσε τον Πρωθυπουργό

Μπάνσκο: Εκεί που το βουνό συναντά την παράδοση 

01/02/26 3:47 μμ

Μπάνσκο: Εκεί που το βουνό συναντά την παράδοση -Δείτε βίντεο