Ουκρανή δημοσιογράφος απήχθη και σκοτώθηκε από Ρώσους, με το γεγονός να σοκάρει, αφού η σορός της επιστράφηκε στην πατρίδα της χωρίς μάτια, εγκέφαλο και λάρυγγα, πιθανότατα για να μείνουν κρυφά ... Περισσότερα

Ουκρανή δημοσιογράφος βασανίστηκε και ακρωτηριάστηκε από Ρώσους: Επέστρεψαν τη σορό της χωρίς μάτια, εγκέφαλο και λάρυγγα

Epilogestv

Epilogestv

Ουκρανή δημοσιογράφος απήχθη και σκοτώθηκε από Ρώσους, με το γεγονός να σοκάρει, αφού η σορός της επιστράφηκε στην πατρίδα της χωρίς μάτια, εγκέφαλο και λάρυγγα, πιθανότατα για να μείνουν κρυφά τα βασανιστήρια που υπέστη, σύμφωνα με έρευνα.

Όπως αναφέρει η New York Post, τα μάτια, ο εγκέφαλος και ο λάρυγγας της Βικτόρια Ροσχίνα είχαν αφαιρεθεί προτού η σορός της σταλεί πίσω στην Ουκρανία φέτος τον Φεβρουάριο, δυόμισι χρόνια μετά την εξαφάνισή της στα κατεχόμενα από τη Ρωσία ουκρανικά εδάφη τον Αύγουστο του 2023.

Η σορός της Ροσχίνα είχε χαρακτηριστεί ως «αγνώστου ταυτότητας άνδρας» όταν παραδόθηκε, κατά τη διάρκεια μιας ανταλλαγής 757 λειψάνων Ουκρανών.

Μια ασυνήθιστη ρωσική σήμανση «SPAS», που ενδεχομένως σημαίνει «ολική αρτηριακή βλάβη στην καρδιά», που βρέθηκε στη ρωσική λίστα θα μπορούσε να αντικατοπτρίζει την επισήμως καταχωρημένη αιτία θανάτου.

Το σώμα της 27χρονης ήταν πολύ μικρότερο και ελαφρύτερο από τα υπόλοιπα, σύμφωνα με την έκθεση.

Η αφαίρεση μερικών μελών του σώματός της θα μπορούσε να έχει γίνει για να κρύψει πόσο άσχημα βασανίστηκε στη ρωσική αιχμαλωσία, όπως υποστηρίζει η έκθεση του Forbidden Stories που δημοσιεύτηκε την Τρίτη.

«Παρ’ όλα αυτά, η σορός έφερε εμφανή σημάδια βασανιστηρίων, συμπεριλαμβανομένων εκδορών, αιμορραγιών, ενός σπασμένου πλευρού και πιθανών ενδείξεων από ηλεκτροσόκ», δήλωσε στην Pravda ο επικεφαλής του τμήματος εγκλημάτων πολέμου της ουκρανικής Γενικής Εισαγγελίας, Γιούρι Μπελούσοφ.

Ένας μώλωπας στον λαιμό της ενδεχομένως να υποδηλώνει στραγγαλισμό, σημειώνεται στην έκθεση.

Λόγω της προχωρημένης σήψης της σορού, η επίσημη αιτία θανάτου δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί, με το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ουκρανίας να προγραμματίζει περαιτέρω εξετάσεις, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

«Ο πατέρας της ζήτησε επίσης πρόσθετες εξετάσεις στο εξωτερικό», δήλωσαν οι εισαγγελείς στο ουκρανικό πρακτορείο Hromadske.

Advertisement
Babis

Η Ρωσία επιβεβαίωσε ότι είχε συλλάβει τη Ροσχίνα τον Μάιο του 2024, εννέα μήνες μετά την εξαφάνισή της.

Μεταφέρθηκε σε μια βίαιη σωφρονιστική αποικία στο Μπερντιάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, γνωστή ως μία από τις πιο σκληρές εγκαταστάσεις της Ρωσίας για τους Ουκρανούς.

Στη συνέχεια, πέρασε ένα χρονικό διάστημα σε κέντρο προφυλάκισης στο Ταγκανρόγκ, λίγο πιο πέρα από τα σύνορα της Ρωσίας, πριν πεθάνει κατά τη μεταφορά της στη Μόσχα.

Σημειώνεται ότι η Ροσχίνα αρθρογραφούσε σε πολλά ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, καθώς και στο Radio Free Europe.

Είχε, επίσης, φυλακιστεί από τους Ρώσους για δέκα ημέρες στις αρχές του πολέμου τον Μάρτιο του 2022 και είχε κερδίσει το βραβείο του Διεθνούς Ιδρύματος Γυναικείων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για το 2022 για το θάρρος και την αφοσίωσή της στη δημοσιογραφία.

πηγή newsbeast.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης: Ο οργανισμός που κράτησε ζωντανή τη φιλανθρωπία, φωτίζει την άγνωστη ιστορία της πόλης

01/02/26 4:16 μμ

Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης: Ο οργανισμός που κράτησε ζωντανή τη φιλανθρωπία, φωτίζει την άγνωστη ιστορία της πόλης

Κεντρική Μακεδονία: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα - Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

01/02/26 4:11 μμ

Κεντρική Μακεδονία: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα – Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου

01/02/26 3:58 μμ

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου

Στη συνάντηση ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ζάγκρεμπ παρευρέθηκε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Τάσος Χατζηβασιλείου, συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο περιθώριο των εργασιών, ο Πρωθυπουργός είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς, τον Γερμανό Καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς, τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Σάιμον Χάρρις και τον επικεφαλής του συγκυβερνώντος κόμματος GERB της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ. Σε όλες τις συναντήσεις παρών ήταν ο κ. Χατζηβασιλείου. Κατά τις συνομιλίες, συζητήθηκαν ζητήματα διμερών σχέσεων και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας, η οποία βρίσκεται στην ατζέντα του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 12ης Φεβρουαρίου. Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα δημογραφικού, στέγασης και ευνοϊκής φορολόγησης νέων, καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες έδειξαν ενδιαφέρον για τα μέτρα που ανέλαβε σχετικά η ελληνική κυβέρνηση. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στη σημασία του Κάθετου Διαδρόμου, με τον Πρωθυπουργό να υπογραμμίζει, κατά τη συνάντησή του με τον κ. Μπορίσοφ, ότι «πρόκειται για μια σημαντική και στρατηγική επένδυση για την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, καθώς επιδιώκουμε να απομακρυνθούμε από το ρωσικό φυσικό αέριο». Τέλος, έγινε εκτενής συζήτηση σχετικά με την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία αναβάθμισης της οδικής και σιδηροδρομικής σύνδεσης «Θεσσαλονίκη - Σόφια - Βουκουρέστι», έργο που αφορά άμεσα και την Π.Ε. Σερρών.

01/02/26 3:54 μμ

Στο Ζάγκρεμπ για την συνάντηση των ηγετών του ΕΛΚ ο Χατζηβασιλείου, συνόδευσε τον Πρωθυπουργό

Μπάνσκο: Εκεί που το βουνό συναντά την παράδοση 

01/02/26 3:47 μμ

Μπάνσκο: Εκεί που το βουνό συναντά την παράδοση -Δείτε βίντεο

Κυρ. Μητσοτάκης για το ελληνικό SAFE: Πολύ σημαντικό βήμα για την ενδυνάμωση της πατρίδας μας σε όλα τα πεδία

01/02/26 3:36 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης για το ελληνικό SAFE: Πολύ σημαντικό βήμα για την ενδυνάμωση της πατρίδας μας σε όλα τα πεδία

Πολιτική Προστασία: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

01/02/26 3:35 μμ

Πολιτική Προστασία: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Μείωση των φυσικών και ελεύθερων ποταμών στα Βαλκάνια μέσα σε 13 χρόνια

01/02/26 3:34 μμ

Μείωση των φυσικών και ελεύθερων ποταμών στα Βαλκάνια μέσα σε 13 χρόνια

Ντοκιμαντέρ που εξερευνά τα πρώτα χρόνια των Red Hot Chili Peppers θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix

01/02/26 3:32 μμ

Ντοκιμαντέρ που εξερευνά τα πρώτα χρόνια των Red Hot Chili Peppers θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix

Θ. Αλισσάφη: Η Ελληνίδα ερευνήτρια που αξιοποιεί νανοσωματίδια στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου

01/02/26 3:30 μμ

Θ. Αλισσάφη: Η Ελληνίδα ερευνήτρια που αξιοποιεί νανοσωματίδια στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου

«Παγιδεύοντας τους δαίμονες»-Τα Αραμαϊκά κύπελλα εξορκισμού των Ιουδαίων της Βαβυλώνας

01/02/26 3:29 μμ

«Παγιδεύοντας τους δαίμονες»-Τα Αραμαϊκά κύπελλα εξορκισμού των Ιουδαίων της Βαβυλώνας

ΥΠΕΝ: Τα επόμενα ορόσημα για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου και το πλεονέκτημα για την Ελλάδα

01/02/26 3:28 μμ

ΥΠΕΝ: Τα επόμενα ορόσημα για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου και το πλεονέκτημα για την Ελλάδα