Άμεση εκκίνηση διαδικασιών για νέα αντιπλημμυρικά έργα σε ευάλωτες περιοχές και για αναβάθμιση των οδικών αξόνων Θεσσαλονίκης- Κιλκίς και Θεσσαλονίκης- Σιθωνίας Χαλκιδικής μέσω Πολυγύρου, προανήγγειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών της Περιφέρειας ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Άμεση εκκίνηση διαδικασιών για νέα αντιπλημμυρικά έργα σε ευάλωτες περιοχές και για αναβάθμιση των οδικών αξόνων Θεσσαλονίκης- Κιλκίς και Θεσσαλονίκης- Σιθωνίας Χαλκιδικής μέσω Πολυγύρου, προανήγγειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Πάρις Μπίλλιας, μιλώντας στο Radio North 98 και στην εκπομπή «Βόρειος Αντίκτυπος» με τον Βαγγέλη Μωυσή.

Advertisement
 

 

 

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι «εντός του 2020 θα υλοποιηθεί μεγάλο έργο ανανέωσης και αντικατάστασης του ηλεκτροφωτισμού σε όλο το οδικό δίκτυο της Κεντρικής Μακεδονίας», διευκρινίζοντας: «Θα υλοποιηθεί με ΣΔΙΤ και θα αφορά την αντικατάσταση του φωτισμού με φώτα τύπου LED, που εκτός από την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, θα συμβάλλουν και στην εξοικονόμηση ενέργειας και οικονομικών πόρων».

«Το 2020 το υποδεχόμαστε με πολλή δουλειά στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας», σημείωσε ο κ. Μπίλλιας. «Εχουμε καταστρώσει ένα σχέδιο το οποίο πρέπει να ξεκινήσει να υλοποιείται».

«Έχει αρκετά σκέλη και το πρώτο έχει να κάνει με την καθημερινότητα των πολιτών που έχει σχέση με τη συντήρηση των υποδομών της Περιφέρειας και μέσα στις υποδομές συμπεριλαμβάνεται και το οδικό δίκτυο το οποίο δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι για πολλά χρόνια το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων στο τομέα της συντήρησης είχε κυριολεκτικά μηδενικά κονδύλια».

Advertisement
Family Kitchen

Όσον αφορά στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής και τη σύνδεση του με τη Θεσσαλονίκη, έκανε λόγο για ένα μεγάλο έργο με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης δεκαετίας, που βρίσκεται στο στάδιο των μελετών και «γίνονται αυτή την περίοδο κάποιες αξιολογήσεις, ώστε να δούμε ποια θα είναι η βέλτιστη λύση και να αρχίσουμε να την υλοποιούμε».

Χαρακτήρισε σημαντικό το γεγονός ότι η κυβέρνηση ενέκρινε προ τριμήνου ένα μεγάλο ποσό 12,5 εκατομμυρίων ευρώ για εκπόνηση μελετών και ωρίμανση έργων για την επόμενη προγραμματική περίοδο.

Μικρότερο χρόνο υλοποίησης, βάθος διετίας, εκτίμησε για την αναβάθμιση του οδικού άξονα Θεσσαλονίκης-Κιλκίς, ενώ επίσης με ταχύ ρυθμό θα προωθηθούν τα αντιπλημμυρικά έργα που λόγω της συχνότητας και της έντασης των ακραίων καιρικών φαινομένων, καθίστανται απολύτως αναγκαία για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 4 Οκτωβρίου

04/10/25 12:25 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 4 Οκτωβρίου

Ο Φρανκ επαίνεσε το πνεύμα των παικτών του και τις «επιστροφές» τους στα ματς

04/10/25 12:24 πμ

Ο Φρανκ επαίνεσε το πνεύμα των παικτών του και τις «επιστροφές» τους στα ματς

Με έμφαση στο ελληνικό έργο ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός του ΚΘΒΕ για τη σεζόν '25- '26

04/10/25 12:22 πμ

Με έμφαση στο ελληνικό έργο ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός του ΚΘΒΕ για τη σεζόν ’25- ’26

Πίτες με λαχανικά και μπέικον

04/10/25 12:21 πμ

Πίτες με λαχανικά και μπέικον

Η Γιέλενα Τοντόροβιτς πρωτοπορεί, αναλαμβάνοντας ανδρική ομάδα στην Βραζιλία

04/10/25 12:19 πμ

Η Γιέλενα Τοντόροβιτς πρωτοπορεί, αναλαμβάνοντας ανδρική ομάδα στην Βραζιλία

Βαριά ήττα για τη Νέα Ιωνία

04/10/25 12:17 πμ

Βαριά ήττα για τη Νέα Ιωνία

Άρης: Δίχως Κουλμπόκα, Φόρεστερ απέναντι στην Καρδίτσα

04/10/25 12:16 πμ

Άρης: Δίχως Κουλμπόκα, Φόρεστερ απέναντι στην Καρδίτσα

Έρευνα BBC: Οι ρωσικές απώλειες στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας έφθασαν τους 134.125 νεκρούς – καθημερινά σκοτώνονται 50-60

04/10/25 12:14 πμ

Έρευνα BBC: Οι ρωσικές απώλειες στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας έφθασαν τους 134.125 νεκρούς

Βόλος-Η αποστολή για το ματς με την ΑΕΛ

04/10/25 12:10 πμ

Βόλος – Η αποστολή για το ματς με την ΑΕΛ

Κοινή Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ - Νέας Αριστεράς - Πλεύσης Ελευθερίας για το Global Sumud Flotilla

04/10/25 12:09 πμ

Κοινή Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ – Νέας Αριστεράς – Πλεύσης Ελευθερίας για το Global Sumud Flotilla

Πλεόνασμα 2,1 δισ. ευρώ κατέγραψε ο κρατικός προϋπολογισμός το επτάμηνο του 2025

04/10/25 12:07 πμ

Πλεόνασμα 2,1 δισ. ευρώ κατέγραψε ο κρατικός προϋπολογισμός το επτάμηνο του 2025

Αντιπροσωπεία της ελληνικής πρεσβείας στο Ισραήλ επισκέφθηκε τους 27 Έλληνες που μετείχαν στον στολίσκο- Διάβημα διαμαρτυρίας από το ΥΠΕΞ στον πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα

03/10/25 8:37 μμ

Αντιπροσωπεία της ελληνικής πρεσβείας στο Ισραήλ επισκέφθηκε τους 27 Έλληνες που μετείχαν στον στολίσκο