Χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα, ο ΠΑΟΚ πέρασε άνετα από τις Σέρρες κερδίζοντας με 4-1 τον Πανσερραϊκό, ξεκινώντας ιδανικά τον Β’ γύρο του πρωταθλήματος της Super League και επιστρέφοντας στο ... Περισσότερα

Πανσερραϊκός ΠΑΟΚ 1-4

Epiloges Press

Epiloges Press

Χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα, ο ΠΑΟΚ πέρασε άνετα από τις Σέρρες κερδίζοντας με 4-1 τον Πανσερραϊκό, ξεκινώντας ιδανικά τον Β’ γύρο του πρωταθλήματος της Super League και επιστρέφοντας στο -3 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

Advertisement
 

Το αυτογκόλ του Ιάσονα Ντάβιντσον (4’) και η αποβολή του Πασχάλη Στάικου (20’) έβαλαν… το νερό στ’ αυλάκι για τους «ασπρόμαυρους». Που θα έχουν να θυμούνται κυρίως το απίθανο γκολ του Κιρίλ Ντεσπόντοφ (36’) και λιγότερα αυτά των Αμπντούλ Ραχμάν Μπάμπα (66’) και Σόλα Σορετίρε (87’) που ήρθαν, πάντως, από ωραίες συνεργασίες. Το γκολ της τιμής για την ομάδα του Χουάν Φεράντο σημείωσε ο Χουάν Καμίλο Σαλαζάρ (76’).   
 
Κι ενώ οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυναμικά στο ματς, οι φιλοξενούμενοι ήταν που βρήκαν το γρήγορο γκολ. Στο 3’, από κόρνερ του Σαλαζάρ, ο Ντάβιντσον πήρε την κεφαλιά, αλλά αστόχησε. Στη συνέχεια, από βαθιά μπαλιά του Γιάννη Μιχαηλίδη, ο Αυστραλός αμυντικός και ο Ταρίκ Τισουντάλι διεκδίκησαν την μπάλα, με τον πρώτο να τη στέλνει με το κεφάλι στα δίχτυα του Λούκα Γκουγκεσασβίλι για το 0-1.

Ωραία κούρσα και σουτ εκτός περιοχής του Γιάννη Κωνσταντέλια τρία λεπτά μετά, ανάγκασε τον Γεωργιανό τερματοφύλακα να διώξει σε κόρνερ. Κι εκεί που τα «λιοντάρια» ανέκτησαν εκ νέου την ψυχολογία τους κι έψαχναν την ισοφάριση, ήρθε το δεύτερο «χτύπημα». Μέσα σε 90 δευτερόλεπτα ο Στάικος αντίκρισε δύο κίτρινες κάρτες από τον Χρήστο Βεργέτη κι αποβλήθηκε, αφήνοντας με δέκα παίκτες την ομάδα του Χουάν Φεράντο.

Σε μια… επανάληψη της φάσης του 8ου λεπτού, ο Κωνσταντέλιας με σουτ σημάδεψε το αριστερό δοκάρι της εστίας του Γκουγκεσασβίλι λίγο πριν το ημίωρο. Ο Ντεσπόντοφ, όμως, δε λάθεψε στο 36’, πετυχαίνοντας ένα γκολ για highlight. 

Ο Γκουγκεσασβίλι βγήκε εκτός περιοχής και πλάγια για να απομακρύνει προλαβαίνοντας τον Τισουντάλι, με την μπάλα να φτάνει στον Ντεσπόντοφ. Ο Βούλγαρος εξτρέμ, λίγα μέτρα κάτω από τη μεσαία γραμμή και κοντά στη γραμμή του πλαγίου, με τρομερό δεξί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2.

Στο 40’ η πιρουέτα του Κωνσταντέλια κατέληξε στο σουτ του Τάισον πάνω από τα δοκάρια, με τον ΠΑΟΚ να κάνει, πια, ό,τι θέλει μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ο 22χρονος διεθνής μεσοεπιθετικός ήταν πρωταγωνιστής και στην πρώτη καλή στιγμή του δευτέρου ημιχρόνου, όμως και πάλι ο Γκουγκεσασβίλι του είπε «όχι» με τρομερή εκτίναξη. Ο Γεωργιανός τερματοφύλακας σταμάτησε και τον Ντεσπόντοφ στο 51’ έπειτα από την ωραία ενέργεια του Τάισον.

Επτά λεπτά αργότερα, από εκτέλεση κόρνερ του Πανσερραϊκού και κακό κοντρόλ του Παναγιώτη Δεληγιαννίδη, έφυγαν τέσσερις του ΠΑΟΚ με δύο των γηπεδούχων, αλλά και πάλι ο Γκουγκεσασβίλι απέκρουσε το σουτ του Κωνσταντέλια. 

Στο 60’ ο Τάισον πήγε να μιμηθεί τον Χεφτέ Μπετανκόρ και το γκολ που είχε πετύχει στις καθυστερήσεις κόντρα στην Athens Kallithea FC, αλλά και πάλι ο Γκουγκεσασβίλι φώναξε «παρών».

Εν τέλει, ο διεθνής Γεωργιανός τερματοφύλακας νικήθηκε στο 66’, από το σουτ του Μπάμπα που ήταν αποδέκτης του γυρίσματος του Μαγκομέντ Οζντόεφ, για το 0-3. Ακολούθησαν οι προσπάθειες των Αντρίγια Ζίβκοβιτς (70’) και Τάισον (72’) για να έρθει στη συνέχεια το γκολ της τιμής για την ομάδα του Χουάν Φεράντο. Ο Σαλαζάρ αρχικά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ντομινίκ Κοτάρσκι, ο Μιχαηλίδης δεν απομάκρυνε με το κεφάλι κι ο Κολομβιανός μέσος μείωσε σε 1-3.

Τρία λεπτά πριν το φινάλε, δυο από τις αλλαγές του Λουτσέσκου συνεργάστηκαν για το τέταρτο γκολ του ΠΑΟΚ. Ασίστ Φεντόρ Τσάλοφ, πλασέ Σορετίρε και 1-4 στο 87’, με το τρίτο τέρμα του Βρετανού. Μάριος Σοφιανός (89’) και Άγγελος Λιάσος (90’) δοκίμασαν τα αντανακλαστικά του Κοτάρσκι, με το 1-4 να μένει μέχρι τέλους, αφού ο Ζίβκοβιτς αστόχησε από πλάγια θέση στην τελευταία φάση του αγώνα.

Πλέον, η ομάδα του Λουτσέσκου στρέφει την προσοχή της στο παιχνίδι κόντρα στη Φερεντσβάρος στην Τούμπα (12/12, 19:45) για την 6η αγωνιστική της League Phase του UEFA Europa League, με τον Πανσερραϊκό να καλείται αν συνέλθει από τη βαριά ήττα – που ακολούθησε τον αποκλεισμό-σοκ από το Κύπελλο από τον Πανιώνιο – για να πάει στη Θεσσαλονίκη να παίξει με τον Άρη.
 
Διαιτητής: Χρήστος Βεργέτης (Αρκαδίας)
Κίτρινες: Ζελέν, Στάικος – Ντεσπόντοφ
Κόκκινες: Στάικος (20’)  
 
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Χουάν Φεράντο): Γκουγκεσασβίλι, Δεληγιαννίδης, Μπέργκστρομ, Ντάβιντσον, Φαρές, Ζελέν (46’ Λιάσος), Στάικος, Χατζηστραβός (65’ Περούτσι), Σαλαζάρ (82’ Σοφιανός), Τομάς (46’ Καρασαλίδης), Μπετανκόρ (82’ Αλ Ράσντι)

Advertisement
ΔΕΗ

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Καμαρά, Οζντόεφ (78’ Σβαμπ), Κωνσταντέλιας (78’ Μουργκ), Ντεσπόντοφ (64’ Ζίβκοβιτς), Τάισον (78’ Σορετίρε), Τισουντάλι (64’ Τσάλοφ)

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Οι Σερραίοι φίλαθλοι σχολιάζουν τα αποτελέσματα του χθεσινού παιχνιδιού αναφέροντας πως δεν περίμεναν να κερδίσει τόσο εύκολα ο ΠΑΟΚ.

Ρεπορτάζ: Παντελής Κληντσάρης


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στους δρόμους ξανά οι συνταξιούχοι την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου

12/11/25 8:14 μμ

Σέρρες: Στους δρόμους οι συνταξιούχοι την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου

Στο ίδιο έργο θεατές: Παραμένουν τα προβλήματα στο Μουσικό Σχολείο Σερρών - "Διαχρονική η αδράνεια"

12/11/25 8:05 μμ

Στο ίδιο έργο θεατές: Παραμένουν τα προβλήματα στο Μουσικό Σχολείο Σερρών – “Διαχρονική η αδράνεια”

Δήμος Σερρών: Βανδάλισαν το πάρκο «Αντισυνταγματάρχη Γεωργίου Κατσάνη»

12/11/25 7:35 μμ

Δήμος Σερρών: Βανδάλισαν το πάρκο «Αντισυνταγματάρχη Γεωργίου Κατσάνη»

40 χρόνια ΤΕΦΑΑ Σερρών: ΣΥΝαγωνίΖΩμαι με επίσημο προσκεκλημένο τον χρυσό Παραολυμπιονίκη Νάσο Γκαβέλα

12/11/25 7:32 μμ

40 χρόνια ΤΕΦΑΑ Σερρών: ΣΥΝαγωνίΖΩμαι με επίσημο προσκεκλημένο τον χρυσό Παραολυμπιονίκη Νάσο Γκαβέλα

Σέρρες: "Ο θάνατος περνάει έξω από το μαντρί του" - Σε απόγνωση χωρίς βοήθεια ο κτηνοτρόφος παλεύει μόνος του - video

12/11/25 7:26 μμ

Σέρρες: “Ο θάνατος περνάει έξω από το μαντρί του” – Σε απόγνωση χωρίς βοήθεια ο κτηνοτρόφος παλεύει μόνος του – video

Σέρρες: Εξέγερση στο Κλειδί Σιντικής

12/11/25 8:07 μμ

Σέρρες: Εξέγερση στο Κλειδί Σιντικής

Οι μεγάλες αλλαγές στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2028: Τελικός των 100μ. γυναικών την 1η ημέρα, κολύμβηση τη δεύτερη εβδομάδα (pics)

12/11/25 7:10 μμ

Οι μεγάλες αλλαγές στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων 2028: Τελικός των 100μ. γυναικών την 1η ημέρα, κολύμβηση τη δεύτερη εβδομάδα (pics)

Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκαν τα νομοσχέδια του ΥΠΕΘΑ για τις Κυρώσεις Μνημονίου για Συνεργασία Επίγειας Αεράμυνας και της Επιστολής Προσφοράς για τη διαχείριση από τον OCCAR του Προγράμματος της Eυρω-Κορβέτας

12/11/25 7:09 μμ

Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκαν τα νομοσχέδια του ΥΠΕΘΑ για τις Κυρώσεις Μνημονίου για Συνεργασία Επίγειας Αεράμυνας

ΥΠΕΞ: Απόφαση ιστορικής σημασίας η ανακήρυξη της 9ης Φεβρουαρίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας από την UNESCO

12/11/25 7:05 μμ

ΥΠΕΞ: Απόφαση ιστορικής σημασίας η ανακήρυξη της 9ης Φεβρουαρίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας από την UNESCO

Περίπου 3.000 αγελάδες παραμένουν πάνω σε ένα πλοίο, στα ανοιχτά των τουρκικών ακτών, από τις 21 Οκτωβρίου

12/11/25 7:04 μμ

Περίπου 3.000 αγελάδες παραμένουν πάνω σε ένα πλοίο, στα ανοιχτά των τουρκικών ακτών, από τις 21 Οκτωβρίου

ΒΕΑ, ΒΕΘ και ΒΕΠ ενώνουν τις δυνάμεις τους και δρομολογούν Πανελλαδικό Βιοτεχνικό Συνέδριο

12/11/25 7:00 μμ

ΒΕΑ, ΒΕΘ και ΒΕΠ ενώνουν τις δυνάμεις τους και δρομολογούν Πανελλαδικό Βιοτεχνικό Συνέδριο

Η SKY express συνδέει τη Θεσσαλονίκη με το Ντίσελντορφ

12/11/25 6:58 μμ

Η SKY express συνδέει τη Θεσσαλονίκη με το Ντίσελντορφ