ΠΑΟΚ: Έχασε έσοδα 15 εκατομμυρίων ευρώ από τον αποκλεισμό

Στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ο Δικέφαλος θα έπαιρνε 26 εκατομμύρια, αλλά τώρα θα “περιοριστεί” στα 11

 
Εκτός από το πρεστίζ της συμμετοχής στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ο ΠΑΟΚ έχασε και 15 εκατ. ευρώ εξαιτίας του αποκλεισμού του από την Κρασνοντάρ.
Πιο αναλυτικά, ο ΠΑΟΚ θα καρπωνόταν 15.250.000 ευρώ για την είσοδο στους ομίλους, 9.972.000 ευρώ από το ranking δεκαετίας και 1.125.000 ευρώ από το market pool.
Ο ΠΑΟΚ θα λάμβανε 6 εκατ. ευρώ λιγότερα από τον Ολυμπιακό, αφού παρότι οι δύο ομάδες θα μοιράζονταν σε ποσοστό 55-45 (υπέρ των πρωταθλητών ερυθρόλευκων) το market pool, δηλαδή τα χρήματα που αναλογούν σε κάθε χώρα, οι Πειραιώτες θα ωφελούνταν από το ranking δεκαετίας, καθώς βρίσκονται στη 19η θέση μεταξύ των 32 ομάδων των ομίλων, ενώ ο ΠΑΟΚ θα ήταν 24ος. Φυσικά, για την κατανομή των ομάδων στα γκρουπ δυναμικότητας των ομίλων εφαρμόζεται διαφορετικό ranking.
Από κει και πέρα, κάθε νίκη στον όμιλο θα απέφερε στον ΠΑΟΚ 2.700.000 ευρώ, ενώ η ισοπαλία θα σήμαινε 900.000 ευρώ. Για να το πάμε και λίγο… πιο μακριά, η πρόκριση στους “16” θα πρόσθετε στα ταμεία της ΠΑΕ άλλα 9.500.000 ευρώ.
Ο ΠΑΟΚ με τη συμμετοχή του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ έχει εγγυημένα έσοδα 11 εκατ. ευρώ, ποσό καθόλου ευκαταφρόνητο φυσικά. Από κει και πέρα, κάθε νίκη αποφέρει 570.000 ευρώ, κάθε ισοπαλία 190.000 ευρώ και η πρόκριση στους “32” ισούται με 500.000 ευρώ.
 
πηγή makthes.gr




Babis
ΑθλητικάΠΑΟΚ: Έχασε έσοδα 15 εκατομμυρίων ευρώ από τον αποκλεισμό

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών: EXTREME TRACKDAYS | 2-3-4 Μαΐου 2025

Η διοργάνωση EXTREME TRACKDAYS ανακοινώνει με χαρά την πρώτη...

Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών | 24–27 Απριλίου 2025: Τέσσερις Ημέρες Απόλυτης Οδηγικής Δράσης

Το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, ο μεγαλύτερος και πλέον σύγχρονος χώρος...

Λύγισε στο Βόλο ο Πανσερραϊκός: 3-0

Με το τρίτο σερί τρίποντό του, αυτή τη φορά...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης στις Σέρρες – video

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης είναι μια κορυφαία αθλητική  διοργάνωση...

Τελευταία Νέα