Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις ολοκληρώθηκε η έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που είχε προκηρυχθεί για το πρωί της Δευτέρας (2/6). Νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ, ενέκρινε ομόφωνα ... Περισσότερα

Εγκρίθηκε νέα ΑΜΚ ύψους 5.000.000 ευρώ, τί είπε ο Κυριάκος για προπονητικό και Νέα Τούμπα

Epiloges Press

Epiloges Press

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις ολοκληρώθηκε η έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που είχε προκηρυχθεί για το πρωί της Δευτέρας (2/6). Νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ, ενέκρινε ομόφωνα η ΓΣ της ενώ και επίσημα στο Διοικητικό Συμβούλιο της ”ασπρόμαυρης” ΠΑΕ προστέθηκε ο Μάριος Τσάκας.

Η όλη διαδικασία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Τύπου του γηπέδου της Τούμπας με επικεφαλής της διαδικασίας τον Γ΄ Αντιπρόεδρο της ΠΑΕ , Κυριάκο Κυριάκο, παρουσία της CEO, Μαρίας Γκοντσαρόβα, αλλά και του Δημοκράτη Παπαδόπουλου, στο πλαίσιο της οποίας αποφασίστηκε η παραπάνω ΑΜΚ. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, σχετικά, ο Κυριάκος Κυριάκος: «Η πάγια θέση μας και ο πάγιος τρόπος που αντιλαμβανόμαστε την οικονομική ενημέρωση είναι η πλήρης διαφάνεια. Υπάρχει μια αμφισημία για το πόσο κοστίζει μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ. Για να καλυφθούν τα έξοδα κρίθηκε ότι χρειάζεται να γίνει η συγκεκριμένη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες χρειάζεται αυτή η εισροή χρημάτων του ποσού των 5.000.000 ευρώ».

Για να προσθέσει ότι: «Πέραν των εσόδων που υπάρχουν, ο Ιβάν Σαββίδης έχει βάλει ένα ποσό πάνω από 160.000.000 ευρώ. Στο περιβάλλον αυτό της Θεσσαλονίκης, της χώρας, του ελληνικού ποδοσφαίρου, είναι ρεαλιστικό να γίνει ο ΠΑΟΚ αυτοχρηματοδοτούμενος; Για πολλά χρόνια θα χρειάζεται την βοήθεια του μεγαλομετόχου με την καταβολή χρημάτων».

Ο Κυριάκος Κυριάκος έκανε, ωστόσο, ιδιαίτερη αναφορά στο προπονητικό κέντρο αλλά και για τη Νέα Τούμπα. Σχετικά με το προπονητικό, ο Γ’ Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ τόνισε: «Ο συγκεκριμένος χώρος που αγοράστηκε είναι με έγγραφα ένας χώρος που και αύριο ο ΠΑΟΚ μπορεί να ξεκινήσει να χτίζει αυτά που έχει ονειρευτεί. Δημιουργήθηκε μια ασάφεια από κάποιες δηλώσεις, που πρέπει να τα ξεκαθαρίσουμε. Δεν μπορούν να γίνουν μέσα σε αυτή την έκταση ξενοδοχεία και εμπορικά κέντρα που ούτως ή άλλως εμείς δεν το είχαμε στα σχέδια για να μπουν μέσα στο προπονητικό κέντρο. Όμως γι’ αυτό πήραμε εκείνα τα μέρη γιατί θέλαμε μόνο γήπεδα και συνοδά έργα ενός προπονητικού κέντρου, δεν θέλαμε ούτε ξενοδοχεία, ούτε εμπορικά κέντρα. Δυο χρόνια χρειάζεται για να ετοιμαστεί το προπονητικό, όχι δυο χρόνια για να αρχίσουν τα έργα. Δεσμεύομαι γι’ αυτή την απάντηση μου για το συγκεκριμένο έργο.

Advertisement
MEGA

Θα παρουσιάσουμε σύντομα το master plan για το νέο προπονητικό. Οπότε, όλ’ αυτά πάρα πολύ σύντομα θα αναλυθούν συγκεκριμένα στην παρουσίαση ενός τόσο σημαντικού έργου».

Ενώ για τα πλάνα για τη Νέα Τούμπα επί τη ευκαιρία συμπλήρωσης των 100 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΟΚ, ο Κυριάκος Κυριάκου τόνισε, μεταξύ άλλων: «Τα 100 χρόνια είναι ένα μεγάλο ορόσημο. Πέραν του μουσείου και των εκθέσεων, έχουμε ήδη σκεφτεί και οργανώσει και άλλα πράγματα. Το μουσείο ή η ανάδειξη ιστορικών κειμηλίων είναι ένα μικρό κομμάτι αυτών που οραματιζόμαστε να κάνουμε. Δεν είναι μόνο μια γιορτή ή μια υπενθύμιση το τι πρεσβεύει ο ΠΑΟΚ, αλλά μια σηματοδότηση για το τι θέλουμε να κάνει ή να βρίσκεται ο ΠΑΟΚ στα επόμενα 100 χρόνια. Η Νέα Τούμπα είναι μια δέσμευση του κ. Σαββίδη ότι στο μέτρο του δυνατού θα χρηματοδοτήσει αυτό το νέο γήπεδο. Το γήπεδο ανήκει στον ΑΣ ΠΑΟΚ, είναι ζήτημα του Ερασιτέχνη. Έχει δει την προσπάθεια του κ. Σαββίδη και ο ΑΣ έχει ένα προεδρικό διάταγμα στα χέρια του που μπορεί να ανακατασκευάσει την Τούμπα. Καλό είναι να μην επαναλαμβάνουμε όλα αυτά και να μην φέρνουμε ευεργέτες σε μια δύσκολη θέση να δίνουν τέτοιες απαντήσεις συνεχώς. Οι συνθήκες που άλλαξαν είναι ότι χρηματοδοτήθηκαν γήπεδα ή μέρος αυτών σε ανταγωνιστές, βρέθηκαν λύσεις για ομάδες να πάρουν δωρεάν γήπεδα γιατί δεν μιλάμε μόνο για ποδόσφαιρο. Ο κ. Σαββίδης θέλει να χρηματοδοτήσει τη Νέα Τούμπα και να γίνει το νέο γήπεδο, όλες οι υποσχέσεις του, ακόμα και αν του πήρε καιρό, τις έχει υλοποιήσει όλες. Αν κάποιος από τους θεσμικούς παράγοντες αξίζει να έχει την αιώνια ευχαριστία, είναι ο κ. Σαββίδης. Στην προ Σαββίδη εποχή ο ΠΑΟΚ βρέθηκε στο χείλος της καταστροφής. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει μόνο ευεργετηθεί από την παρουσία του. Ο Ιβάν Σαββίδης επένδυσε την προσωπικότητά του στον ΠΑΟΚ. Μετά από χρονιές, που δεν είναι καλές, η κριτική ξεπερνάει τα όρια και φθάσει στην ισοπέδωση».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σάββατο του Λαζάρου σήμερα – Γιατί δεν χαμογέλασε ξανά μετά την ανάστασή του

03/04/26 10:26 μμ

Σάββατο του Λαζάρου σήμερα – Γιατί δεν χαμογέλασε ξανά μετά την ανάστασή του

Ήρθε ο Λάζαρος, ήρθαν τα Βάγια - Έθιμα του Λαζάρου σε όλη την Ελλάδα

03/04/26 8:46 πμ

Ήρθε ο Λάζαρος, ήρθαν τα Βάγια – Έθιμα του Λαζάρου σε όλη την Ελλάδα

Συνταγή για Λαζαράκια: Τα ψωμάκια για το Σάββατο του Λαζάρου

03/04/26 10:27 μμ

Συνταγή για Λαζαράκια: Τα ψωμάκια για το Σάββατο του Λαζάρου

Σάββατο του Λαζάρου- Έθιμα από όλη την Ελλάδα

03/04/26 10:25 μμ

Σάββατο του Λαζάρου – Έθιμα από όλη την Ελλάδα

Έρευνα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος στο σπίτι και το γραφείο του προέδρου της ΓΣΕΕ

03/04/26 10:21 μμ

Έρευνα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος στο σπίτι και το γραφείο του προέδρου της ΓΣΕΕ

Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος για Ζ. Κωνσταντοπούλου: Ασχημονεί και παρανομεί σε κάθε της παράσταση ενώπιον του δικαστηρίου

03/04/26 10:02 μμ

Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος για Ζ. Κωνσταντοπούλου: Ασχημονεί και παρανομεί σε κάθε της παράσταση ενώπιον του δικαστηρίου

Τρεις καταξιωμένοι σεφ μαγείρεψαν νηστίσιμες συνταγές στο Καπάνι

03/04/26 9:58 μμ

Τρεις καταξιωμένοι σεφ μαγείρεψαν νηστίσιμες συνταγές στο Καπάνι

Πέλλα: Πήραν 146 λίρες και 4.000 ευρώ από ηλικιωμένη με πρόσχημα πρόστιμο για αδήλωτα τιμαλφή

03/04/26 9:51 μμ

Πέλλα: Πήραν 146 λίρες και 4.000 ευρώ από ηλικιωμένη με πρόσχημα πρόστιμο για αδήλωτα τιμαλφή

Χαλκιδική: Διάσωση δύο τσομπανόσκυλων που είχαν εγκλωβιστεί σε βράχους μέσα σε ποταμό

03/04/26 9:47 μμ

Χαλκιδική: Διάσωση δύο τσομπανόσκυλων που είχαν εγκλωβιστεί σε βράχους μέσα σε ποταμό

Δολοφονία στην Καλαμαριά με θύμα 20χρονο - Προσωρινά κρατούμενος και ο δεύτερος φίλος του Κλεομένη

03/04/26 11:56 μμ

Δολοφονία στην Καλαμαριά με θύμα 20χρονο – Προσωρινά κρατούμενος και ο δεύτερος φίλος του Κλεομένη

Bουλή: Το πρωί του Σαββάτου η πρόσβαση των κομμάτων στις δικογραφίες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

03/04/26 10:17 μμ

Bουλή: Το πρωί του Σαββάτου η πρόσβαση των κομμάτων στις δικογραφίες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Εξάμηνη απαγόρευση εμπορικής αλιευτικής δραστηριότητας για το ευρωπαϊκό χέλι (Anguilla anguilla) για το έτος 2026

03/04/26 9:06 μμ

Εξάμηνη απαγόρευση εμπορικής αλιευτικής δραστηριότητας για το ευρωπαϊκό χέλι (Anguilla anguilla) για το έτος 2026